Print

Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2023

Μάρκος Σκούφαλος: Δεν μας τα είπε καλά ο Στρατηγός

Στην έντυπη «Αλήθεια» της Δευτέρας 23 Οκτωβρίου διαβάσαμε συνέντευξη του στρατηγού ε.α. κ Δρίβα για τα τεκταινόμενα στη Μέση ανατολή και την αιματοβαμμένη πολιτική του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ, έναντι του Παλαιστινιακού λαού.

Δεν μας ξενίζει ούτε το γεγονός , ότι προσπαθεί να βγάλει αθώες περιστερές κατά συρροή εγκληματίες πολέμου όπως ο Νετανιάχου και  γενικά οι Ισραηλινές κυβερνήσεις , ούτε τα επιχειρήματα που στηρίζουν το αφήγημα ότι το Ισραήλ βρίσκεται σε νόμιμη αυτοάμυνα, ούτε ότι υιοθετεί τα σαθρά Fake news από ισραηλινές πηγές για τα σφαγιασθέντα από τη Χαμάς βρέφη.

Άλλωστε είναι το γνωστό αφήγημα της «σωστής» πλευράς της ιστορίας, το αφήγημα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και φυσικά των ελληνικών κυβερνήσεων της ΝΔ και των υπόλοιπων κομμάτων, ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ μέχρι και της ακροδεξιάς πτέρυγας της βουλής.

Τα επιχειρήματα του στρατηγού ε.α. εστιάζουν λοιπόν στο ότι το Ισραήλ μάχεται εναντίον της τρομοκρατίας , βλέπε Χαμάς , ότι είναι τόσο έξυπνο που εφαρμόζει την πολεμική τακτική του ελάχιστου αντίκτυπου στη διεθνή κοινή γνώμη των εστιασμένων χτυπημάτων του, γενικεύοντας μια μεμονωμένη τακτική ενός χτυπήματος σε στέλεχος της Χαμάς,  σε κανόνα για τη σφαγή που γίνεται σε βάρος ενός ολόκληρου λαού, για να ολοκληρώσει στους κινδύνους που συνεπάγονται από τη γενίκευση του πολέμου , οι οποίοι δεν μας δίνουν το δικαίωμα ως χώρα να βρεθούμε μπροστά στο φαινόμενο ενός ακόμα «σταθμάρχη» κατά το πάμε κι όπου βγει, άρα ορθώς μένουμε στο πλευρό των δολοφόνων, ορθώς συμπράττουμε στρατιωτικά μαζί τους και ορθώς σε μια γενίκευση του πολέμου θα εμπλακούμε στρατιωτικά , όπως το κάναμε με τη Ουκρανία.

Για να μην τον αδικούμε, κάπου προς το τέλος σε 2-3 γραμμές μπαίνουν τα δικαιώματα των καλών Παλαιστινίων-όχι κάποιων εκατοντάδων χιλιάδων εκτοπισμένων, που διέπρατταν συνωμοσίες εναντίον του βασιλιά της Ιορδανίας που τους φιλοξενούσε- για τους οποίους, τους κάνει τη χάρη , αναγνωρίζοντας ότι μπορούν να έχουν «αυτόνομο» , όχι ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

Ας ξεκινήσουμε όμως από τα περί τρομοκρατίας. Ο Τζ. Μαρξ πρώην συνεργάτης του Κέντρου Ερευνών  Ασφάλειας των ΗΠΑ, δήλωνε ότι , « Η κυβέρνησή μας χρησιμοποίησε τακτικά την τρομοκρατία ως όργανο της εξωτερικής της πολιτικής».

Αν αυτή η δήλωση συνδυαστεί με τις δηλώσεις Νετανιάχου για πόλεμο μεταξύ φωτός και σκότους και Χαμάς=ISIS, τρομοκράτες , τις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου Μακρόν, που κάλεσε τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται τον ISIS-λυκοσυμμαχία ΝΑΤΟ κλπ- να στρέψει τα πυρά του ενάντια στη Χαμάς , για να σώσει το Ισραήλ  από τους τρομοκράτες , δεν χρειάζεται να προβληματιστούμε και πολύ για το ποιοι και για ποιους λόγους, με πρόσχημα την τρομοκρατία, άναψαν για πολλοστή φορά τις φωτιές στη Μέση Ανατολή με θύματα και πάλι τον παλαιστινιακό και ισραηλινό λαό και τους υπόλοιπους λαούς της περιοχής, αν έχουμε γενικότερη ανάφλεξη.

Το έργο το έχουμε ξαναδεί αρκετές φορές τα τελευταία είκοσι χρόνια, με τους δίδυμους Πύργους και τους Ταλιμπάν που τους εκπαίδευσε και χρησιμοποίησε η CIA, τον «τρομοκράτη» Σαντάμ και τα χημικά όπλα που δεν βρέθηκαν ποτέ, τις εκστρατείες σε Ιράκ, Συρία, Λιβύη  και Αφγανιστάν, όλες με πρόσχημα την πάταξη της τρομοκρατίας ή τα κράτη που υποθάλπουν την τρομοκρατία, σε μια λίστα που ΝΑΤΟ, ΗΠΑ  και ΕΕ μπαινοβγάζουν κατά το δοκούν όποιους αντιμάχονται τα ιμπεριαλιστικά τους συμφέρονται, για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών σε πετρέλαιο , φυσικό αέριο και τους αγωγούς διέλευσης , αλλά και τους διάφορους δρόμους που αποδεικνύουν πόσο μπλεγμένο είναι το κουβάρι των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών , είτε μιλάμε για το δρόμο του Μεταξιού-Κίνα, είτε τον Ινδικό δρόμο, είτε τις «Συμφωνίες του Αβραάμ» , είτε τις συμφωνίες Ισραήλ-Τουρκίας. 

Στο ίδιο έργο θεατές σήμερα με τη Χαμάς, που δεν έχει διαψευστεί ότι ιδρύθηκε από τη Μοσάντ ως αντίβαρο στον Αραφάτ και στην Παλαιστινιακή αρχή, η οποία ως «τρομοκρατική οργάνωση» πρέπει να παταχθεί, αλλά στην ουσία έχει μπει για άλλη μια φορά το σχέδιο εξανδραποδισμού του παλαιστινιακού λαού, η εκδίωξή του από τη λωρίδα της Γάζας και γενικά η πλήρης κατάληψη από τους Ισραηλινούς όλων των παλαιστινιακών εδαφών , τακτική που ακολουθούν από την πρώτη στιγμή ύπαρξής τους ως κράτος το 1947 σε βάρος των παλαιστινίων.

Το 1948 με τη διαίρεση του ΟΗΕ , οι παλαιστίνιοι καταλαμβάνουν το 48% της ιστορικής Παλαιστίνης, το 1967 λαμβάνουν τελικά το 22% και σήμερα μιλάμε για το 12% της ιστορικής Παλαιστίνης, στενάζοντας 2 εκατομμύρια στη λωρίδα της Γάζας και οι υπόλοιποι στη δυτική όχθη με τους εβραϊκούς εποικισμούς να επεκτείνονται συνεχώς και στη δυτική όχθη το 2023 να έχουν φτάσει στους 144 περιορίζοντας τους Παλαιστίνιους μέχρι ασφυξίας.

Από τις αρχές του 2023 στη δυτική όχθη έχουν δολοφονηθεί είτε από το στρατό είτε από εποίκους μόνο στη δυτική όχθη 313 άτομα. Αλήθεια, εκεί υπάρχει Χαμάς;

Για να επανέλθουμε, ο στρατηγός ε.α. ,αυτά πώς τα ονομάζει; Χειρουργικά κτυπήματα ελάχιστου διεθνούς αντίκτυπου;  Ο Συρίγος πάντως , υπουργός της ΝΔ και καθηγητής διεθνούς δικαίου αναφερόμενος θεωρητικά, αναγκάστηκε να τα κατονομάσει ως εγκλήματα πολέμου , γιατί τέτοια είναι!

Τέτοιο ήταν και το χτύπημα στην ελληνοορθόδοξη εκκλησία, αλλά και στο νοσοκομείο, για το οποίο είχαν δύο μέρες πριν προειδοποιήσει οι Ισραηλινοί ότι θα το βομβαρδίσουν και μετά στο γύρισαν στην κολοκυθιά και  στις φαιδρότητες για λάθος χτύπημα της Χαμάς ή άλλης ένοπλης οργάνωσης, αλλά και για αστοχία υλικού, γιατί δεν υπήρχε κρατήρας στο νοσοκομείο. Κρατήρας μπορεί να μην υπήρχε , αλλά υπάρχουν βόμβες και πύραυλοι που εκρήγνυνται μέσα στο έδαφος , στην επιφάνεια του εδάφους και λίγα μέτρα πριν την επιφάνεια του εδάφους ή εντός των κτιρίων που στοχεύουν.

Μήπως η Χαμάς έχει δολοφονήσει μέχρι τώρα 8005 ανθρώπους, μεταξύ των οποίων, περιλαμβάνονται 3.324 παιδιά, 2.062 γυναίκες και 460 ηλικιωμένοι, σύμφωνα με το υπουργείο υγείας της Γάζας ή αφού είναι «τρομοκρατική οργάνωση» δεν τρέχει τίποτα;

Συγκλονιστικές είναι και  οι εικόνες από την νέα σφαγή του Παλαιστινιακού λαού από τις κατοχικές δυνάμεις του κράτους-δολοφόνου του Ισραήλ, αυτή τη φορά στον πυκνοκατοικημένο προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλία, βόρεια της Λωρίδας της Γάζας. Ισραηλινά πολεμικά αεροσκάφη επιτέθηκαν σε πολλά κτίρια κατοικιών στο κέντρο του καταυλισμού και οι νεότερες πληροφορίες ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων σε απίστευτα επίπεδα. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της WAFA, από τον βομβαρδισμό έχουν βρει τον θάνατο ή τραυματίστηκαν πάνω από 400 άνθρωποι, κυρίως παιδιά και γυναίκες.

Αυτά, είναι όπλα του κράτους δολοφόνου του Ισραήλ και όχι της οποιαδήποτε Χαμάς.

Αναρωτιόμαστε όμως , όλοι αυτοί οι προπαγανδιστές της κρατικής Ισραηλινής θηριωδίας , παίρνουν υπόψη τους ότι μιλάμε για εισβολή και κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών;

Παίρνουν υπόψη τους όταν γράφουν τα διάφορα καθ’ υπαγόρευση έωλα επιχειρήματά τους, ότι υπάρχουν συγκεκριμένα ψηφίσματα του ΟΗΕ, που κατοχυρώνουν τα Παλαιστινιακά εδάφη και αφορούν στην  ύπαρξη ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, ψηφίσματα που τα καταπατά 70 χρόνια το κράτος δολοφόνος; Από το 1948 μέχρι σήμερα, η Γενική Συνέλευση και το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έχουν εγκρίνει αναρίθμητες αποφάσεις και ψηφίσματα που επιβεβαιώνουν τα αναφαίρετα δικαιώματα του παλαιστινιακού λαού, τα οποία ωστόσο γίνονται κουρελόχαρτα από το ισραηλινό κράτος, με τις πλάτες των Ευρωατλαντικών συμμάχων του.

Σε αυτές περιλαμβάνονται αποφάσεις που προβλέπουν ρητά τον άμεσο τερματισμό της κατοχής της Παλαιστίνης, τη δημιουργία ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967, το δικαίωμα επιστροφής και αποκατάστασης των Παλαιστίνιων προσφύγων που διώχτηκαν βάναυσα από τις εστίες τους, την κατεδάφιση των εβραϊκών εποικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη, τους οποίους το Ισραήλ επεκτείνει συνεχώς, κ.ά.

Χαρακτηριστικά, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το διάστημα 1947 - 2022 έχει εγκρίνει συνολικά 684 αποφάσεις για το παλαιστινιακό ζήτημα.

Εμβληματικές είναι οι αποφάσεις του ΟΗΕ  στις 3/12/2002, όπου το ΣΑ εγκρίνει το ψήφισμα 1397, στο οποίο για πρώτη φορά γίνεται ρητή αναφορά σε «κράτος της Παλαιστίνης».

Στις 29/11/2012 η ΓΣ ψήφισε υπέρ της ανάδειξης του καθεστώτος της Παλαιστίνης σε κράτος παρατηρητή στα Ηνωμένα Έθνη

Τέλος να σημειώσουμε και την ομόφωνη απόφαση της Ελληνικής βουλής το 2015 περί ίδρυσης Παλαιστινιακού κράτους σύμφωνα με τις  αποφάσεις του ΟΗΕ ,που ουδέποτε  υλοποίησαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ!

Κλείνοντας , όποιος δεν μιλά για εισβολή και κατοχή παλαιστινιακών εδαφών όλες αυτές τις δεκαετίες ,  είναι τουλάχιστον αφερέγγυος να μιλά για εισβολή και κατοχή στην Κύπρο και για καταπάτηση του διεθνούς δικαίου.

Γι αυτό και η «σωστή πλευρά» της ιστορίας του δυτικού κόσμου , βρίθει από φαρισαϊσμό και υποκρισία, έχει βαμμένα τα χέρια της στο αίμα, ενώ η σωστή πλευρά της ιστορίας στην οποία βρίσκονται οι λαοί και ο ελληνικός λαός , είναι αυτή που αγωνίζεται , να σταματήσει τώρα η σφαγή στη Γάζα και για λευτεριά στην Παλαιστίνη.

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

Αναδημοσίευση: «Αλήθεια» - Τετ, 01/11/2023 - 05:26 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου