Print

Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

Ακυρώνει η Αποκεντρωμένη τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής και του Αντιδημάρχου Φαφαλιού στη Λαγκάδα, με παρέμβαση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου

Χίος, 25-6-2018
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ακυρώνει η Αποκεντρωμένη τις αυθαιρεσίες της Δημοτικής Αρχής και του Αντιδημάρχου Φαφαλιού στη Λαγκάδα, με παρέμβαση της ΛΑ.Σ.
Με την 35482/19-6-2018 απόφασή του το Τμήμα Διοίκησης Ν. Χίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, ακυρώνει τη υπ’ αρ. 236/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου, αναφορικά με την παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων στην Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας, ύστερα από ειδική διοικητική προσφυγή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, δια του Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου.
Αν και επιχειρήθηκε να ριχτούν τόνοι λάσπης στη Λαϊκή Συσπείρωση για τις θέσεις της πάνω στο θέμα, μέχρι και επί προσωπικού επιθέσεις, η απόφαση είναι χαρακτηριστική για τον κάθε κακόπιστο. Παραθέτουμε αυτολεξεί το εδάφιο με το σκεπτικό και το αποφασιστικό μέρος της ακύρωσης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου:

…«Επειδή, κατά το άρθρο 7 του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας, το οποίο αποδίδει τη γενική αρχή του διοικητικού δικαίου, τα ατομικά διοικητικά όργανα και τα μέλη των συλλογικών διοικητικών οργάνων οφείλουν κατά την ενάσκηση των καθηκόντων τους, ως μελών των οργάνων αυτών, να παρέχουν τα εχέγγυο της αμερόληπτης κρίσης. Για τον λόγο αυτό, όταν υφίστανται ιδιαίτεροι δεσμοί ή ιδιάζουσες σχέσεις φιλίας ή έχθρας κάποιου μέλους προς το πρόσωπο που σχετίζεται με το κρινόμενο ζήτημα, το μέλος αυτό πρέπει να απέχει από το συλλογικό όργανο, διότι διαφορετικά κλονίζεται η πεποίθηση για το αδιάβλητο της κρίσης του οργάνου αυτού. Στην περίπτωση δε που η διοικητική πράξη εκδίδεται, παρά τη συνδρομή των πιο πάνω λόγων με συμμετοχή στο συλλογικό όργανο του εν λόγω μέλους, η πράξη είναι ακυρωτέα εξ αιτίας της κακής συνθέσεως του συλλογικού οργάνου που έλαβε την απόφαση αυτή, χωρίς να είναι ανάγκη να αποδειχθεί ότι η απόφαση που ελήφθη υπήρξε πράγματι μεροληπτική ( ΣτΕ 325/82, 4911/84, 3340/88, 1425/89, 266/94, 3724/95, ΣτΕ 440/02, ΣτΕ 1566/16 κ.α).
»Επειδή, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Φαφαλιός συμμετείχε στη διαδικασία λήψης της υπ'αρ.236/2018, αναφορικά με την παραχώρηση της χρήσης αίθουσας στον Προοδευτικό Όμιλο Λαγκάδας, του οποίου Πρόεδρος είναι η κ. Ασπρούλη και εξαιτίας του ιδιαίτερου δεσμού μεταξύ τους, λόγω του γάμου των παιδιών τους, η σχέση αυτή είναι πρόσφορη να δημιουργήσει εύλογες υπόνοιες ότι το μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου έχει ήδη σχηματισμένη και, συνεπώς, προκατειλημμένη για την εν λόγω παραχώρηση γνώμη, έστω και αν δεν αποδεικνύεται ότι η απόφαση αυτή του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου υπήρξε πραγματικό μεροληπτική.
»Για τους λόγους αυτούς:
ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
»Αποδεχόμαστε την ειδική διοικητική προσφυγή της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, δια του Δημοτικού Συμβούλου Μάρκου Σκούφαλου, κατά της αρ.236/2018 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου, για τους λόγους που αναφέρονται στο ανωτέρω σκεπτικό.
»Ακυρώνουμε την αρ.236/2018 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου, αναφορικά με την παραχώρηση χρήσης δημοτικών ακινήτων στην Τ.Κ. Λαγκάδας.»
 
Ολόκληρη η απόφαση https://drive.google.com/file/d/1rp8QLojpcRsHzHtd9rcxyD4KQXduy-DU/view?usp=sharing
 
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου