Print

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020

Η απαντητική επιστολή της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για τη συνάντηση των επικεφαλής παρατάξεων με θέμα το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης

 Μυτιλήνη, 9/11/20

          ΑΠΑΝΤΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ

ΓΙΑ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

κ. Αντιπεριφερειάρχη,

Σχετικά με την πρόταση για συνάντηση σας με τους επικεφαλής των παρατάξεων σήμερα  Δευτέρα, για  μια "αρχική διερευνητική συζήτηση" σχετικά με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας, όπως και τηλεφωνικά με ενημερώσατε, σας ζήτησα να μας κοινοποιούσατε ένα -έστω- αρχικό προσχέδιο της περιφερειακής αρχής ως βάση συζήτησης και διαλόγου.

Από τη στιγμή που αυτό δεν κατέστη εφικτό , χωρίς δηλαδή κάποια εισήγηση εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής, και με ενδεχόμενη συμμετοχή βασικών κοινωνικών οργανώσεων, ως Λαική Συσπείρωση σημειώνουμε τα εξής :

1.Συζήτηση για το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας κατά την άποψή μας, πρέπει να γίνει δημόσια στο Περιφερειακό Συμβούλιο, και μάλιστα σε ειδική συνεδρίαση του, πάνω στην πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για το θέμα αυτό.

Εκεί οι περιφερειακοί Σύμβουλοι θα τοποθετηθούν πολιτικά στην εισήγηση της Περιφερειακής Αρχήςαι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους. Σε μια τέτοια συνεδρίαση μάλιστα, θα μπορούσαν να προσκληθούν και να πάρουν μέρος και οι βασικές κοινωνικές οργανώσεις.

2. Σε ό,τι αφορά στη Λαϊκή Συσπείρωση, είναι γνωστή και επανειλημμένα διατυπωμένη στο Π.Σ., η αντίθεση της στην "αναπτυξιακή" κατεύθυνση, τόσο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής όσο και των προηγούμενων, σε όφελος κυρίως του κέρδους των λίγων,  μακρυά από την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, μακρυά από τα προβλήματα του λαού μας.

Κραυγαλέα επιβεβαίωση αυτής της διαπίστωσης είναι και ο πρόσφατος σεισμός στη Σάμο, όπως και ο προηγούμενος στη Λέσβο, πού βρήκαν παντελώς ανοχύρωτα τα νησιά μας.

Η Βρίσσα, 3,5 χρόνια μετά συνεχίζει να έχει την όψη βομβαρδισμένης Κοινότητας.

Επανειλημμένα, ως Λαϊκή Συσπείρωση, ζητήσαμε επίμονα,- δυστυχώς μάταια-, να γίνει προσεισμικός έλεγχος στα δημόσια κτίρια και σε όλα τα πολυσύχναστα καταρχάς, αλλά και στα "γηρασμένα" επικίνδυνα κτίρια και όπου απαιτείται, να γίνει αντισεισμική θωράκιση.

Παρόμοια επιβεβαίωση της αντιλαϊκής κατεύθυνσης της πολιτικής των Περιφερειακών Αρχών είναι οι καταστροφικές πυρκαγιές και πλημμύρες, ακριβώς γιατί πεισματικά αρνούνται τις προτάσεις μας για σοβαρή, ολοκληρωμένη και όχι περιστασιακή αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία.

Αλλά και το χάλι των αγροτικών υποδομών, των τεράστιων ελλείψεων στους τομείς της δημόσιας υγείας, παιδείας και πρόνοιας, της απαγορευτικής ακρίβειας των συγκοινωνιών, της παράδοσης των αεροδρομίων και λιμανιών στην κερδοσκοπική βουλιμία των μονοπωλίων, αναδεικνύουν τον αντιλαϊκό προσανατολισμό της πολιτικής που εφαρμόζει η Περιφέρεια.

Για μας αυτή η κατεύθυνση, αυτή η κατάσταση δεν είναι ακατανόητες.

Γνωρίζουμε -και το έχουμε σημειώσει επανειλημμένα- ότι με βάση τον "Καλλικράτη" και αργότερα τον "Κλεισθένη", οι Δήμοι και οι Περιφέρειες έχασαν και τα τελευταία ίχνη αυτοδιοίκησης που είχαν και μετατράπηκαν σε μακρύ χέρι, εφαρμογής της φιλομονοπωλιακής κυβερνητικής πολιτικής.

Φτάνει, για του λόγου το ασφαλές, να αναφέρουμε τον προϋπολογισμό της περιφέρειας που όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει δεν επιτρέπει ούτε διαχείριση της μιζέριας να κάνει. Έτσι εξηγείται και το ότι η Περιφερειακή Αρχή και όσοι συμμερίζονται αυτήν την πολιτική, απέχουν από τους αγώνες του λαού μας ενάντια σ' αυτήν την πολιτική.

Γίνεται φανερό ότι μας χωρίζει άβυσσος από αυτήν την πολιτική.

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν την πρόταση μας να συζητηθεί το θέμα του αναπτυξιακού προγράμματος της Περιφέρειας στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με βάση την εισήγηση της Περιφερειακής Αρχής και εκείνα καταθέσει ο καθένας/μια, τη θέση και τις προτάσεις του.

Με εκτίμηση

Από τη Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου

Αγλαΐα Κυρίτση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου