Print

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020

Η ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου για τη σύσκεψη του Υπουργού Μετανάστευσης με τους Περιφερειακούς Συμβούλους της Χίου

Πηγή φωτό: ert.gr

 ΧΙΟΣ, 6/11/2020

Δ.Τ. ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΥΠ. ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΡΙΑΚΟΥΣ ΣΥΒΟΥΛΟΥΣ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΚΥΤ ΤΗΣ ΒΙΑΛ,ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ COVID19

Η τηλεδιάσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Μηταράκη, με τους περιφερειακούς Συμβούλους της Χίου, για τιςεπιπτώσεις από τονCovid19 στο νησί και την κατάσταση στο ΚΥΤ της Βιάλ Χαλκειούς, ανέδειξε για μια ακόμα φορά τα αδιέξοδα για το λαό από την εγκληματική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, σχετικά με το προσφυγικό- μεταναστευτικό και την υγεία.

Ο κ. Μηταράκης παρά τις αλλεπάλληλες επισημάνσεις του ιατρικού συλλόγου και του ΣΕΣΝΟΧ (Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χίου), που κατήγγειλαν τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, εξακολουθεί να διατηρεί στη Χίο, όπως και σε άλλα νησιά του Αιγαίου, τις φυλακές προσφύγων και μεταναστών ,υποχρεώνοντας τους να ζουν, κάτω από άθλιες συνθήκες, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και χωρίς τους στοιχειώδεις κανόνες διαμονής, υγιεινής και σίτισης.

Κραυγαλέες είναι -παρά τους ισχυρισμούς του κ. Υπουργού περί του αντιθέτου- οι μεγάλες ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές , ιατροφαρμακευτικό υλικό, κλίνες ΜΕΘ, στο δημόσιο νοσοκομείο Χίου αλλά και στις δομές υγείας των ΚΥΤ που προϋπήρχαν ή “ενισχύθηκαν“ κατά τα κυβερνητικά λεγόμενα, με την έξαρση της πανδημίας.

Ο κ. Μηταράκης στην προσπάθειά του να ωραιοποιήσει την πραγματικότητα και να προκαταλάβει τον αντίλογο, παρέθεσε λίστες αριθμών για τα τέστ που ήδη έγιναν στους πρόσφυγες ,τους μετανάστες και τον ντόπιο πληθυσμό (ευάλωτες ομάδες ,μαθητές, εκπαιδευτικούς, λιμενικούς ,αστυνομικούς κ.λ.π ) παρουσιάζοντας μια ειδυλλιακή, αλλά όπως αποδεικνύεται στην πράξη , εικονική πραγματικότητα.

Στην προσπάθειά του αυτή συνεπικουρήθηκε και στηρίχτηκε “μετ επαίνων” από τους περιφερειακούς Σύμβουλους της Περιφερειακής Αρχής των κ.κ. Μουτζούρη και Χριστόφα αλλά και της κ. Καλογήρου.

Παρεμβαίνοντας ο περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου, Γ. Αμπαζής κατάγγειλε την ευθυγράμμιση της περιφερειακής Αρχής με την αντιλαϊκή πολιτική της Κυβέρνησης. Αυτή η μια συμπόρευση και ταύτιση πολιτικής αποτελεί, όπως επισήμανε, βασικό παράγοντα υλοποίησης και εφαρμογής των αντιλαϊκών μέτρων.

Επίσης, ο κ. Αμπαζής τόνισε ότι οι αιγαιοπελαγίτες κάτοικοι των ακριτικών νησιών μας έχουν πληγεί και από τον μεγάλο σεισμό της 30/10/20. Αναφέρθηκε στις σοβαρές ζημιές που έχουν υποστεί τα σπίτια, τα μαγαζιά, οι κτηνοτροφικές μονάδες και οι λιμενικές, εκπαιδευτικές, υγειονομικές υποδομές και τα δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης και επικοινωνίας και ζήτησε άμεσα μέτρα:

--Αποζημίωση των πληγέντων στο 100% των ζημιών, για την πλήρη αποκατάσταση των καταστροφών στις υποδομές, τις κατοικίες και τα καταστήματα.

--Στήριξη των δομών υγείας ,με κάλυψη των κενών σε μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και πλήρη ανάπτυξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ).

--Ενίσχυση των εκπαιδευτικών μονάδων για την απρόσκοπτη λειτουργία τους.

--Χρηματοδότηση προγράμματος άμεσου ελέγχου όλων των δημόσιων κτιρίων, χώρων εργασίας.

--Κλείσιμο όλων των προσφυγικών καταυλισμών, μεταφορά των προσφύγων και μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα εκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων προκειμένου να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου