Print

Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011

Πρόταση για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Κύριε Πρόεδρε.
Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί εδώ και πολλά χρόνια με τους Βρεφονηπιακούς σταθμούς οφείλεται τόσο στην πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ, γιατί στη χώρα μας ούτε έχει θεσμοθετηθεί η δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή ούτε δίνονται οι απαιτούμενες δαπάνες.

Ακόμη, σημαντική είναι η ευθύνη των εκλεγμένων στα όργανα της Τοπικής Διοίκησης (ΠΑΣΟΚ - ΝΔ – ΣΥΝ και σήμερα ΛΑΟΣ Μπακογιάννη) που πρωτοστάτησαν να αναλάβουν τη λειτουργία των παιδικών σταθμών από το υπουργείο Πρόνοιας, βάζοντας τροφεία για τη λειτουργία τους, λειτουργώντας τους παιδικούς σταθμούς με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια, για όσους έχουν τη δυνατότητα να πληρώνουν, ορθώνοντας ταξικούς φραγμούς από την πιο τρυφερή ηλικία της προσχολικής αγωγής.
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ πιστεύει ότι κανένα παιδί δεν μπορεί να μένει έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Σε κανένα παιδί δεν πρέπει να λείψει η οργανωμένη και ενιαία με επιστημονικά κριτήρια διαπαιδαγώγηση.
Καμιά οικογένεια δεν πρέπει να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς. Δεν μπορεί η δημοτική αρχή, μέσα στο εκρηκτικό κοινωνικό τοπίο που ζούμε λόγω των αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, να ζητά τροφεία, αντί να αγωνίζεται για την πλήρη κάλυψη της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό.
Τα παιδιά της πόλης μας, της χώρας, δεν μπορούν να βρουν στέγη σε δημόσιους βρεφονηπιακούς σταθμούς, ο αριθμός τους φτάνει τα 75 περίπου,  εργαζόμενοι άνεργοι δεν προσλαμβάνονται για να τους στελεχώσουν, δεν είναι "αναπτυξιακό" έργο λένε τα πολιτικά στηρίγματα του κεφαλαίου!
Ως δημοτική αρχή του έχετε σοβαρές πολιτικές ευθύνες γιατί στηρίζετε και υλοποιείτε την αντιλαϊκή πολιτική μέχρι κεραίας σε τοπικό επίπεδο.
Ταμπουρώνεστε πίσω από τη ΔΗΚΕΧ, αντί άμεσα να προχωρήσετε στην ίδρυση νέων βρεφονηπιακών σταθμών που θα καλύπτουν τις οξυμμένες ανάγκες των δημοτών.
Εμείς ζητάμε να έρθει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και να τοποθετηθούν όλοι πάνω στις προτάσεις μας , που ακολουθούν παρακάτω.
Ωστόσο ο χιώτικος λαός οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του και να απομονώσει την πολιτική που εκπορεύεται από τις  παρατάξεις και κόμματα του δικομματισμού ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και γενικά του Ευρωμονόδρομου, πολιτική που του στερεί στοιχειώδη δικαιώματα.
Ζητάμε λοιπόν :
  • Δημόσιους, δωρεάν, σύγχρονους, ασφαλείς βρεφονηπιακούςσταθμούς για όλα τα παιδιά.
  • Πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε υποδομές.
  • Καμιά απόλυση εργαζόμενου.
  • Πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς διευρυνόμενες ανάγκες.
  • Μονιμοποίηση χωρίς όρους και προϋποθέσεις όλων των συμβασιούχων.
  • Κατάργηση των τροφείων.
  • Πλήρη κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από το κράτος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου