Print

Παρασκευή, 9 Σεπτεμβρίου 2011

Για τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΧ

Βογκούν οι δημότες μας ό ένας μετά τον άλλον, ιδιαίτερα στους οικισμούς Βροντάδου, Συκιάδας ,Λαγκάδας και γενικά στους πρώην δήμους που είχαν υπηρεσίες ύδρευσης και όχι ανώνυμες εταιρείες τύπου ΔΕΥΑΧ από τα χαράτσια στους λογαριασμούς του νερού, από την αναλγησία της διοίκησης της επιχείρησης και από τη λογική του «δική σου η ευθύνη» για το μετρητή νερού , πλήρωνε τώρα τα πρόστιμα.

Με σημαία το φορομπηχτικό νόμο που προβλέπει το ειδικό τέλος γι αυτές τις εταιρείες που φτάνει το 80% του λογαριασμού ύδρευσης αποχέτευσης, ο πρόεδρος της εταιρείας προσποιείται τον Πόντιο Πιλάτο, με τη γνωστή ΠΑΣΟΚΙΚΗ τακτική του «τι να κάνουμε δεν μπορούμε να παραβούμε το νόμο» , λες και διαφωνούν μ’ αυτόν ή λες και ο βίος και πολιτεία των ίδιων και του κόμματός τους είναι φιλολαϊκή.
ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ : ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΗ!!!!!!!!!!
Τη στιγμή που κορυφώνεται η αντιλαϊκή επίθεση της Ιερής συμμαχίας  Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΔΝΤ, κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ με τη συναίνεση της ΝΔ, ΛΑΟΣ και Μπακογιάννη με τα μεσοπρόθεσμα μνημόνια διαρκείας, αυτή τη στιγμή επιλέγει η διοίκηση της ΔΕΥΑΧ να σαρώσει ακόμα περισσότερο τα λαϊκά εισοδήματα.
Βαριά ευθύνη γι αυτή την κατάσταση φέρει η Δημοτική Αρχή  τους ΠΑΣΟΚ και ό ίδιος ο Δήμαρχος, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, που δέχτηκαν να διατηρηθεί η ΔΕΥΑΧ σε επίπεδο νομού, αντί να διαλυθεί όπως πρότεινε η παράταξη μας και όπως έδινε τη δυνατότητα και ο ίδιος ο αντιλαϊκός  νόμος «Καλλικράτης».
Μπορούσε να δημιουργηθεί μια ισχυρή υπηρεσία ύδρευσης με ενισχυμένη τεχνογνωσία και προσωπικό από τη ΔΕΥΑΧ, με πέρασμα των εργαζομένων στο μόνιμο προσωπικό του δήμου και εξασφάλιση των ασφαλιστικών και εργασιακών τους δικαιωμάτων.  ΤΟ ΝΕΡΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΗΝΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕΣΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ
Αντ’ αυτού επέλεξαν τη δημιουργία της νέας ΔΕΥΑΧ με τη λειτουργία ανώνυμης εταιρείας , με τα γνωστά καπιταλιστικά χαράτσια. 
·                    Απαιτούμε τώρα να μειωθούν οι  λογαριασμοί με αφαίρεση του ειδικού τέλους ύδρευσης αποχέτευσης.
·                    ΤΩΡΑ να ενεργοποιηθεί ο νόμος  και να δημιουργηθεί  υπηρεσία ύδρευσης  του Δήμου Χίου με  ταυτόχρονη διάλυση της ΔΕΥΑΧ και οι εργαζόμενοι να περάσουν ως μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι με πλήρη  εργασιακά δικαιώματα. ΤΩΡΑ ΦΤΗΝΟ ΝΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ! ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΑΝΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΜΕΑ
·                    ΤΩΡΑ να οργανωθεί η πάλη για να μην πληρώνονται οι λογαριασμοί που τσαλαπατούν τα εισοδήματά μας.
Η Λαϊκή Συσπείρωση καλεί για άλλη μια φορά όλους τους δημότες στη Χίο και στους οικισμούς να κινητοποιηθούν, να οργανώσουν την πάλη τους για να μην περάσει και η τοπική λαίλαπα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζει η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ με τους συναινούντες της ΝΔ.
Σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί και η ίδια μαζί με τις συσπειρώσεις του ταξικού εργατικού κινήματος για να μπορέσει όχι μόνο να φρενάρει αλλά και να ανατρέψει αυτές τις πολιτικές.
ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΕ ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΟΣ ΚΛΠ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΥΡΙΑΡΧΟ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου