Print

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα

 Η Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου πιστεύει ότι τα προβλήματα της υγείας δεν έπεσαν από τον ουρανό, δεν είναι ξεκομμένα από την γενικότερη επίθεση που δέχεται  ο λαός μας, η λαϊκή οικογένεια από την συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και την ΕΕ.
 Τα προβλήματα αυτά βάζουν επί τάπητος την ενότητα όλων των εργαζομένων  στο χωράφι, στο γιαπί, στο γραφείο, στο σπίτι, στα μαγαζιά, στην ξηρά και στη θάλασσα,  αλλά και των άλλων λαϊκών στρωμάτων εν ενεργεία ή συνταξιούχων. Την ενότητα που πραγματικά ενώνει και όχι την επίπλαστη ενότητα συγκεκριμένων ηγεσιών, είτε λέγονται πολιτικές, είτε συνδικαλιστικές, που  επιθυμεί να εγκλωβίσει το λαό στο δίλημμα να αλλάξει ο Μανωλιός και να βάλει τα ρούχα του αλλιώς.

Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα που χτίζουν με ιδιαίτερο ζήλο, κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι σ’ αυτό το απάνθρωπο σύστημα, δεν έχουμε άλλη επιλογή. Με θεμέλιο λίθο  τη συμμαχία των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που πλήττονται ανελέητα από αυτές τις πολιτικές, από αυτό το απάνθρωπο σύστημα εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο πρέπει να στήσουμε τείχος υπεράσπισης των στοιχειωδών δικαιωμάτων μας όπως είναι το δικαίωμα στην υγεία.
Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη λογική να μην έχουμε εμβόλια, να μην έχουμε φάρμακα, να τρέμουμε στην ιδέα και της πιο απλής αρρώστιας, γιατί είμαστε ανυπεράσπιστοι, χωρίς υγειονομική περίθαλψη ή πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με το χέρι συνεχώς στην τσέπη, γιατί έτσι  το θέλουν τα’ αφεντικά της ΕΕ και το πολιτικό τους προσωπικό στη χώρα μας.
Η λύση ο Δήμος Χίου να αναλάβει την ευθύνη της συγκυβέρνησης προσλαμβάνοντας ένα γιατρό για τρεις μήνες , μπορεί να προσφέρει μια ανακούφιση , αλλά δεν είναι οριστική λύση, αφού το πρόβλημα θα παραμένει και μετά το τρίμηνο, εκτός των άλλων μας έχει συνηθίσει η Δημοτική αρχή  ΟΛΑ να τα συνδέει με τις εκλογές, γι αυτό και δε βγάζει κουβέντα για τη συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τις βαριές ευθύνες της.

Απαιτούμε λοιπόν μόνιμες λύσεις για μόνιμα προβλήματα , αυτό μεταφράζεται στην πρόσληψη ενός γιατρού μόνιμου με πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα , που θα λειτουργεί το δημοτικό ιατρείο σε μόνιμη βάση και θα δίνει μια μικρή ανάσα στους ταλαιπωρημένους δημότες μας. Αυτή θα είναι και η πρότασή μας στο δημοτικό Συμβούλιο.

Τέλος πρέπει  να σηκώσουμε το ανάστημα και να απαιτήσουμε:

  • - Να  ανατραπούν  όλα τα  αντιλαϊκά  μέτρα  της  κυβέρνησης  στην  υγεία. Να μην καταργηθεί, να μη συγχωνευτεί καμία μονάδα υγείας, κανένα Κέντρο Υγείας (ΚΥ)! Όχι στην κινητικότητα και στη διαθεσιμότητα των γιατρών και των άλλων εργαζομένων.

  • - Απαιτούμε τώρα να συνεχίσουν τη λειτουργία τους τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ.

  • -Να στελεχωθούν πλήρως και αποκλειστικά όλα τα αγροτικά ιατρεία του Δήμου.

  • - Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης γιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων.

  • - Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να εξοπλιστούν πλήρως με σύγχρονα μηχανήματα και αναλώσιμα υλικά και να λειτουργήσουν  24 ώρες το 24ωρο ως αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα υγείας με  έμφαση της λειτουργίας τους  στη πρόληψη και στην έγκαιρη διάγνωσης των ασθενειών.

  • - Να καταργηθούν τα πλαφόν στη συνταγογράφηση, γιατί σε τελευταία ανάλυση εμείς πληρώνουμε τη "νύφη".

  • - Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Να καταργηθεί η επιχειρηματική δράση στην υγεία!

Σ΄ αυτόν το δρόμο του αγώνα θα πορευτεί η Λαϊκή Συσπείρωση σε δήμο και Περιφέρεια γι αυτό και σας καλεί να συμπορευτείτε μαζί της κόντρα στο ρεύμα, να την αναδείξετε σε δύναμη όχι μόνο λαϊκής αντιπολίτευσης όπως ήταν μέχρι σήμερα, αλλά σε δύναμη λαϊκής διοίκησης σήμερα, λαϊκής εξουσίας αύριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου