Print

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

"Κρείττον το σιγάν" κύριε αντιδήμαρχε στην Ομηρούπολη και κύριε Βογιατζή βουλευτή Λέσβου της ΝΔ!!!

Με δύο ανακοινώσεις απαντούμε σ' αυτούς που με περίσσιο θράσος, έχουν στήσει χορό στο σβέρκο μας.  Η μία αφορά στον κ. Νύκτα ο οποίος παρουσιάζει "φύκια για μεταξωτές" κορδέλες στο Βροντάδο , για να κρύψει τη γύμνια της πολιτικής του Δημάρχου Λαμπρινούδη και της δημοτικής αρχής που προΐσταται, η άλλη αφορά στο ξεγύμνωμα της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα των αναγκαστικών συνεταιρισμών, που πλήττουν ανεπανόρθωτα τους μαστιχοπαραγωγούς μας και τους αμπελουργούς στη Σάμο.
Διαβάστε τις, βγάλτε τα συμπεράσματά , πεισμώστε και αγωνιστείτε μαζί μας, να τους ανατρέψουμε , να χτίσουμε ένα δήμο βίγλα των λαϊκών μας αναγκών και μια πατρίδα, αποδεσμευμένη από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ , με το λαό μοναδικόνοικοκύρη στον πλούτο που παράγει!

“Κύριε Νύκτα, κρείττον το σιγάν!”

Διαβάζοντας την ανακοίνωση  του αντιδημάρχου Νύκτα για τις θέσεις μας όσον αφορά στην παραλιακή Βροντάδου έρχεται άλλη μια φορά στο νου η λαϊκή παροιμία «..με τα λόγια κτίζει ανώγια και κατώγια» και το «φωνάζει ο κλέφτης…»
Για την παραλιακή  Βροντάδου, είναι γνωστό  ότι ο κ. Νύκτας πρωτοστάτησε ως νομαρχ. Σύμβουλος επί Νομαρχίας Λαμπρινούδη για να γίνουν οι νησίδες. Ένα έργο για το οποίο ξοδεύτηκε πολύ χρήμα ( προϋπολ. 274.000€), ενώ παράλληλα χύθηκε πολύ μελάνι σε δημοσιεύματα,  πέρασαν από δικαστήρια, προσφυγές και ενστάσεις,  με το θετικό αποτέλεσμα ότι από τότε που φτιάχτηκαν δεν υπήρξαν θανατηφόρα ατυχήματα.
Εκείνο που φαίνεται να ξεχνάει ο κ. Νύκτας – αποδεικνύοντας  έτσι ανακόλουθη τη δημ. αρχή Λαμπρινούδη - είναι τη δέσμευση του τότε Νομάρχη ότι θα γίνονταν ριζικές  παρεμβάσεις στο οδόστρωμα, ώστε ο δρόμος να καθίστατο ασφαλής. Το κονδύλι, όμως, δεν εξοικονομήθηκε ποτέ.

Σήμερα ο κ. Νύκτας μας εγκαλεί για μεμψιμοιρία και μίζερη συμπεριφορά. Σε αυτήν την κριτική, μία απάντηση έχουμε για τον αντιδήμαρχο: “Κρείττον το σιγάν”. Καλούμε τους συμπολίτες μας να κρατούν μικρό καλάθι για  τις μεγαλεπήβολες μελέτες των 2,5εκατομμυρίων. Πριν ο αντιδήμαρχος προσπαθήσει να προβάλει ως “προσωπική επιτυχία” αυτήν την ακριβή μελέτη ας απαντήσει:
1. Πώς απαξιώνει το έργο των δεκάδων χιλιάδων ευρώ για τη δημιουργία των νησίδων στην παραλιακή Βροντάδου, το οποίο 4 χρόνια μετά την ολοκλήρωσή του, διατείνεται ότι θα ξηλώσει; Όταν δηλαδή ήταν νομαρχιακή αρχή το έργο ήταν καλό, αλλά τώρα είναι ανεπαρκές;
2. Γιατί η όντως ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου βασισμένη στην εισήγηση της τεχνικής υπηρεσίας για αποτύπωση  της υφιστάμενης κατάστασης του παραλιακού δρόμου , δεν έχει καμιά αναφορά στη μελέτη που θέλει τώρα να παρουσιάσει ο κ. Νύκτας και στο περιεχόμενό της;
3. Γιατί η Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας  δεν έχει ενημερωθεί   για το τι σχεδιάζει ο Αντιδήμαρχος και η Τ.Υ .του  Δήμου,  σε ένα δρόμο που ανήκει  στη δικαιοδοσία της και για τον οποίο προβλέπονται μια σειρά μελετών με ομόφωνη απόφαση του 2012 και ο οποίος πρέπει να τη γνωρίζει;

Καλούμε τους πολίτες του Βροντάδου και τη Χίου να σταθούν κριτικά σήμερα αλλά και το επόμενο διάστημα στις όποιες διακηρύξεις της δημοτικής αρχής. Ειδικά όμως τους Βρονταδούσους  τους καλούμε να θυμηθούν ότι τα τελευταία τρία χρόνια ήταν στοίχημα να αλλάξει μια καμμένη λάμπα σε μια γειτονιά του Βροντάδου! Για να  μην ξεχνάμε το έργο των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο Βροντάδο,  που στοίχησε στις τσέπες μας 74.000€, με τα  γνωστά αποτελέσματα σε  όλους  τους Βρονταδούσους, με επιστέγασμα  τις διαγραμμίσεις στους δρόμους του Βροντάδου, τις διαβάσεις σε τυφλά σημεία και τις πινακίδες που αφαιρέθηκαν και παρέμειναν  στις αποθήκες  του Δήμου, για να παίζονται παιχνίδια με τους αντιδημάρχους Μούνδρο και Νύκτα.

Κύριε Δήμαρχε και κύριε Αντιδήμαρχε: Με τα γνωστά όπλα των υποσχέσεων, μιας εικονικής πραγματικότητας  όπου τα «θα» μαζί με τα «οπωσδήποτε» παρελαύνουν.
 Είτε πρόκειται για θράσος, είτε δεν έχετε συναίσθηση της πεζής πραγματικότητας που βιώνει κάθε  δημότης, που δεν  τολμά να κοιτάξει  παραπάνω , γιατί οι λακκούβες στους δρόμους  , τα σκουπίδια , οι λάμπες του ηλεκτροφωτισμού, η ποιότητα του νερού με την αντιστρόφως υπερβολική τιμή του,  ο άνεργος σε κάθε σπίτι , η δυσκολία της κάθε μέρας,  δεν τον αφήνουν  ήσυχο. Και εσείς έρχεστε τρεις μήνες πριν από τις εκλογές να  παρουσιάσετε έργα βιτρίνας ύψους  2, 5 εκατομμυριών. για την «καλυτέρευση»  της ζωής μας.

Και επειδή η δημοτική αρχή, ιδιαίτερα ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοί του, μάλλον δεν καταλαβαίνουν από προτροπές όπως “Κρείττον το σιγάν”, έχουμε να τους δώσουμε μια συμβουλή: “Λίγη σοβαρότητα δε βλάπτει!”
Για τα υπόλοιπα η  λύση είναι ο λαός μας να τους μαυρίσει πριν του μαυρίσουν κι άλλο τη ζωή του.
Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι η εγγύηση για να δικαιωθούν οι θυσίες του και οι αγώνες του.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ Β ΑΙΓΑΙΟΥ  ΚΑΙ ΔΗΜΩΝ  ΧΙΟΥ ΚΑΙ ΣΑΜΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ

«Όσον αφορά τους συνεταιρισμούς, νομίζω ότι είναι ντροπή στη σημερινή εποχή που ζούμε, κύριε Υπουργέ, από φιλελεύθερες κυβερνήσεις ή κυβερνήσεις πάντως που ασπάζονται την ελεύθερη οικονομία, να επιτρέπουμε τη συνέχιση των αναγκαστικών συνεταιρισμών.
Ξέρετε ότι δεν είναι προς όφελος των αγροτών. Είναι προς όφελος κάποιων στελεχών των συνεταιρισμών, αλλά όχι προς όφελος των αγροτών. Θα ήθελα λοιπόν, μια και εναρμονιζόμαστε με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, να μην παραπέμπουμε το θέμα στις καλένδες, με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο να φτάσουμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, να καταδικαστούμε ώστε να το δεχτούμε τότε.»
Αυτά δήλωσε στη Βουλή ο κ. Π. Βογιατζής, βουλευτής Ν.Λέσβου της Ν.Δημοκρατίας, εκφράζοντας ταυτόχρονα τη λύπη του γιατί ακυρώθηκε εξαγωγή κρασιού ιδιωτικού οινοποιείου, αποκρύπτοντας ότι αυτό το ιδιωτικό οινοποιείο λειτουργεί με παράνομη άδεια που έδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, κ. Παπαθεοφάνους (ΠΑΣΟΚ) με την απατηλή, όπως αποδείχτηκε δέσμευση, ότι δεν θα παίρνει σταφύλια από Σάμο αλλά θα τα φέρνει από αλλού!!!!! Και φυσικά όπως αποδείχτηκε λειτούργησε χωρίς να φέρει ούτε ένα κιλό από αλλού.
Και για να μη θεωρηθεί ότι αυτή η θέση είναι θέση προσωπική του κ. Βογιατζή ή του κ. Παπαθεοφάνους,  ο αρμόδιος Υπουργός δήλωσε  στη Βουλή ότι είναι θέση και της ΕΕ, ότι δηλ. υπάρχει απόφαση της ευρωπαϊκής επιτροπής για κατάργηση των αναγκαστικών συνεταιρισμών. (Πρακτικά βουλής σελ 217/23-1/2014
 Όπως φάνηκε και σε πρόσφατη συζήτηση στο Περιφ. Συμβούλιο, με πρωτοβουλία της Λαϊκής Συσπείρωσης για την ΕΟΣΣ, επιδιώκουν να συρικνώσουν τους συνεταιρισμούς της Χίου και της Σάμου (και όπου αλλού ισχύει η αναγκαστικότητα), να αφαιρέσουν από τους μικρομεσαίους αγρότες ένα σημαντικό όπλο υπεράσπισης του ιδρώτα τους (χωρίς να αγνοούμε τα προβλήματα ), να  τους παραδώσουν ανυπεράσπιστους στη ληστρική βουλιμία του επιχειρηματικού κεφαλαίου.  Η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών και η ΕΟΣΣ είναι χρόνια καρφί στο μάτι  όχι μόνο του πολιτικού προσωπικού της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , αλλά και των αφεντικών του.

Το γεγονός ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ εμπαίζουν τον αγροτικό κόσμο δεν είναι καινούριο ούτε τωρινό, άλλωστε είναι κόμματα του ευρωμονόδρομου , που μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται ποιος είναι ο καλύτερος εκφραστής και της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ(ΚΑΠ),  του  λάκκου των λεόντων όπως πολύ εύστοχα την χαρακτήρισε από το ξεκίνημά της, το 1958) το ΚΚΕ.
Έρχονται σήμερα και επιτίθενται, πλέον απροκάλυπτα και με θράσος,  σε όποια ρύθμιση του παρελθόντος μπορεί να προστατέψει στοιχειωδώς το αγροτικό εισόδημα όπως είναι η αναγκαστικότητα που ισχύει ακόμη  στην Χίο για την Ένωση Μαστιχοπαραγωγών  ή στη Σάμο για την Ένωση Οινοποιητικών Συνεταιρισμών  Σάμου (ΕΟΣΣ).
Ως Λαϊκή Συσπείρωση τόσο στην Περιφέρεια, όσο και στο Δήμο Χίου, Σάμου κ.α. στηρίζουμε την αναγκαστικότητα και γιατί στους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς οργανώθηκαν μικρομεσαίοι αγρότες. Η ύπαρξη τους σχετίζεται είτε με τον παραμεθόριο χαρακτήρα είτε με τη νησιωτικότητα. Δεν πρέπει να κλείσουν , αλλά να προστατευθούν από το δημόσιο και να ξεπεράσουν τα όποια προβλήματα. Επομένως δε συμφωνούμε με την κατάργηση της αναγκαστικότητας που στην ουσία θα ξεκληρίσει τους μικρούς για να θεριέψουν οι εταιρείες και μεγαλοαγρότες.
Οι μαστιχοπαραγωγοί της Χίου, οι αμπελοκαλλιεργητές της Σάμου πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να τιμωρήσουν και με την ψήφο τους στις επικείμενες διπλές εκλογές (δημοτικές, περιφερειακες και ευρωεκλογές) τις δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ αλλά και οι άλλες  που προσκυνούν την ΕΕ και πρεσβεύουν πολιτικές καταστροφικές  τα συμφέροντά τους.  Να ψηφίσουν παντού τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ  γιατί αποτελούν την μόνη εγγύηση για να βγει η χώρα και ο λαός μας από την κόλαση στην οποία τον έχουν ρίξει.
19-02-2014






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου