Print

Σάββατο 23 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου: Πωλείται όπως είναι επιπλωμένος ο Βοτανικός Κήπος



Πηγή φωτό:  www.nenita.gr
Πιστή στο πνεύμα των ιδιωτικοποιήσεων και του ξεπουλήματος  κάθε κοινωνικού αγαθού, η δημοτική αρχή Χίου της ΝΔ, δεν κάνει πίσω ούτε  για το Βοτανικό Κήπο του Αιγαίου, στα Νένητα, παραγνωρίζοντας τον εκπαιδευτικό σκοπό για τον οποίο αυτός δημιουργήθηκε. Η απόφαση δημοπράτησης του χώρου από την οικονομική επιτροπή του  Δήμου (έχοντας  τη συναίνεση και της μείζονος αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ) και η μετατροπή του σε χώρο διασκέδασης (ουζερί) ή ό,τι επιτάσσει ο κερδώος Ερμής, δείχνει καθαρά πως  όλες οι κοινωνικές παροχές  -φυσικά  και όσες αφορούν την εκπαίδευση, την ποιοτική προβολή του νησιού και τις υποδομές του- αντιμετωπίζονται πλέον ως  κόστος.
 
Κατανοούμε ότι κάθε κοινωνική δομή, για  να λειτουργήσει και να συντηρηθεί χρειάζεται κάποιο κόστος. Το ίδιο και οι υπηρεσίες που παρέχονται από αυτήν. Σε  καμιά περίπτωση όμως αυτό δε σημαίνει ότι μπορεί να ξεπουληθεί, γιατί αν συμβεί κάτι τέτοιο, θα ακολουθήσουν κι άλλες ανθρωποθυσίες στο βωμό του χρήματος.

Η ψυχαγωγία και κάθε είδους δραστηριότητα σε κοινόχρηστους χώρους αποτελεί λαϊκό δικαίωμα και κανένας δήμος δεν μπορεί να το στερήσει, για χάρη του κέρδους ή της αδυναμίας του να συντηρήσει αυτούς τους χώρους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε την ανταποδοτικότητα ως  το ελιξίριο «δια  πάσαν νόσον» της  Τοπικής Διοίκησης , που συνεχίζει να υποβαθμίζει οικονομικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
 
Ως  Λαϊκή Συσπείρωση προτείνουμε, μια και ο χώρος έχει άμεση σχέση με την εκπαίδευση:
ê Να δοθεί στην επιμέλεια  και τη συντήρηση της τοπικής  κοινότητας, συνεπικουρούμενης από τους εκάστοτε επισκέπτες μαθητές που βιωματικά μπορούν να μετέχουν σε τέτοιου είδους προγράμματα.
ê  Οι τοπικοί πολιτιστικοί και εξωραϊστικοί σύλλογοι να συμβάλλουν στον εξωραϊσμό του με  κάθε δυνατό τρόπο.
ê  Να  προσφερθεί από συναφείς δημόσιες υπηρεσίες η απαιτούμενη τεχνογνωσία, προκειμένου να συντηρηθεί ο Βοτανικός Κήπος προς όφελος όλων των εμπλεκομένων, αφού το τμήμα πρασίνου διαθέτει πλήρη τεχνογνωσία.
ê Να διεκδικηθούν πόροι και από του υπουργείο Γεωργίας και από του Υπουργείο Παιδείας, αλλά και με τη φορολόγηση από το Δήμο των εχόντων και κατεχόντων, που τους έχει στο απυρόβλητο ή τους χαρίζει χρέη, βλέπε Digea, εταιρεία ιχθυοκαλλιεργειών, για να επιτελέσει τους εκπαιδευτικούς  και πολιτιστικούς σκοπούς για τους οποίους έγινε.

Χίος, 22-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου