Print

Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Τη μισή αλήθεια αποδέχτηκαν για το νατοϊκό μηχανισμό και τον προορισμό του στο Δ.Σ.



Κύπρος - Εισβολή
Πηγή φωτό: www.902.gr
Μέσα από μια μαραθώνια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 5ης-6-2015 και, ως συνήθως, χωρίς την απαιτούμενη ιεράρχηση των θεμάτων, συζητήθηκαν  στις 23:15  τα ψηφίσματα που  είχε  βάλει η παράταξή μας για τα σενάρια αύξησης του ΦΠΑ στα  νησιά και για τις προθέσεις δημιουργίας νατοϊκής  βάσης στο Αιγαίο. Υπερψηφίστηκαν και τα δύο από το σώμα, το μεν πρώτο ως είχε, το δε δεύτερο «ακρωτηριασμένο» μια  και η παράταξη της συμπολίτευσης καθώς  και αυτή της μείζονος αντιπολίτευσης, συνεπικουρούμενη από τη «Χιακή Συμπολιτεία»-ΣΥΡΙΖΑ - ως γνήσια τέκνα της αστικής τάξης- δεν άντεξαν την αλήθεια για το νατοϊκό μηχανισμό και τον προορισμό του στο να «σπέρνει το  μίσος και τη διχόνοια σε χώρες  και λαούς…» και την απαίτηση «…έξω το  ΝΑΤΟ από τα νησιά  και τη χώρα  μας», όπως επισημαίναμε στο ψήφισμα και το αφαίρεσαν ομόφωνα,  ύστερα από πρόταση του δημάρχου. Ψηφίσαμε λευκό για το «αποκεφαλισμένο» πλέον ψήφισμα, εμμένοντας να παραμείνει ως είχε κατατεθεί αρχικά και, ως απάντηση στους υπέρμαχους του ρόλου του ΝΑΤΟ, τους καλέσαμε να  θυμηθούν την εισβολή στην  Κύπρο το ‘74, τα Ίμια, και τα μακελειά στις κοντινές  μας χώρες Σερβία, Συρία, Λιβύη, Αίγυπτο κ.λπ.

Για την προκαταρκτική μελέτη κυκλοφοριακών ρυθμίσεων της περιοχής  Νοσοκομείου, σε επίπεδο εξωτερικού συνεργάτη-μελετητή, αφού θίξαμε το θέμα στοιχειοθέτησης του φόρτου εργασίας των δημοτικών υπηρεσιών και δη της Τεχνικής Υπηρεσίας, παραδεχόμενοι ότι ο φόρτος αυτός είναι γεγονός ότι υπάρχει, αλλά δεν δικαιολογεί συνεχώς εργασίες της υπηρεσίας να ανατίθενται σε ιδιώτες!
Προτείναμε να  αποκτήσει η υπηρεσία ποιοτικά χαρακτηριστικά, ώστε   να φέρει σε πέρας το έργο της  και να μη δίνονται σε  ιδιώτες μελετητές με το ανάλογο κόστος, που βαρύνει όλο και περισσότερο το δημότη. Έτσι, καταψηφίσαμε το θέμα, αφού  καυτηριάσαμε για άλλη μια φορά τις φαραωνικές μελέτες ανάπλασης του παραλιακού μετώπου, Βροντάδο κ.λπ. με το αντίστοιχο φαραωνικό κόστος και όχι στην ουσία για την ασφάλεια του λαού.
Καταψηφίσαμε το θέμα της προγραμματικής σύμβασης του Δήμου Χίου, ΔΗΚΕΧ και ΚΟΙΝΣΕΠ «Θέρμαι Αγιασμάτων», για τη λειτουργία του υδροθεραπευτηρίου Αγιασμάτων, θέτοντας την ποιότητα της ζωής των νέων σε σχέση με το ρόλο των ΚΟΙΝΣΕΠ, που  κάνουν εμπόριο εργαζομένων, με μειωμένους μισθούς, χωρίς ασφάλιση, ως δήθεν επιχειρηματίες, υπενθυμίζοντας  και τη διαφοροποίηση του πρώην Ελεγκτή Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιτζή για τις  ΚΟΙΝΣΕΠ, που τις ονόμασε παρένθετα πρόσωπα και νέα γενιά σκανδαλωδών ΜΚΟ.
Τέλος στο θέμα που προέκυψε με την καντίνα στον Εμπορειό και την ανάκληση της άδειας σημειώσαμε ότι με τις άδειες του στάσιμου εμπορίου πρέπει να τηρούνται τα προβλεπόμενα από τις υπηρεσίες και όχι ν δίνονται οι άδειες για «περίπτερα»  και στο τέλος να βλέπουμε στις παραλίες καφετέριες. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση στον Εμπορειό ταχθήκαμε με τη μη ανάκληση άδειας , εφόσον σε  ένα χρόνο θα γίνει νέος διαγωνισμός και ο συγκεκριμένος δημότης ήταν συνεπέστατος οικονομικά με το Δήμο, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο η ανάκληση της άδειας από έναν άνθρωπο του μεροκάματου, που είναι σύννομος και τηρεί τις υποχρεώσεις του, αλλά  και η πολιτική παρέμβαση που γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις ως εκδούλευση, αλλά  και ως δουλεία από τον υπόχρεο. Πάγια θέση μας εξάλλου είναι να πράττουμε πρώτα με το δίκιο και ύστερα με το γράμμα του νόμου.-
Χίος, 6-6-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου