Print

Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Γόνιμη και δημιουργική από κάθε άποψη η συγκέντρωση της ΛΑ.Σ. στο Βροντάδο


                                  Δελτίο τύπου
Πραγματοποιήθηκε  με επιτυχία στις 17-6-2015 η προγραμματισμένη σύσκεψη συνδημοτών της  ΛΑ.Σ  Δήμου Χίου στο Βροντάδο. Τους συγκεντρωμένους συνδημότες και τοπικούς φορείς χαιρέτισε ο επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Μάρκος Σκούφαλος, ο οποίος τόνισε το βαρύ πολιτικό κλίμα  υπό το οποίο σήμερα καλούμαστε  να υπερασπιστούμε τα  λαϊκά συμφέροντα ως  παράγοντες της Τοπικής Διοίκησης και τον πλήρη έλεγχο της Κεντρικής Διοίκησης-αντιλαϊκών κυβερνήσεων πάνω σ’ αυτήν.

Κατάγγειλε τις  περικοπές κρατικών πόρων που έχουν καταντήσει την Τοπική Διοίκηση φοροεισπρακτικό και φορομπηχτικό οργανισμό με ευθύνη των πρόθυμων δημοτικών αρχών, όπως και η σημερινή του κ. Βουρνού, ανίκανο να αντιδράσει σε  κάθε αντιλαϊκό κέλευσμα του καλλικρατικού κρατικού μηχανισμού που  έχει στηθεί. Δεν έκρυψε την πολιτική  ταυτότητα της παράταξης και την ιδεολογική μήτρα  από την οποία προέρχεται, ΚΚΕ, εν αντιθέσει με άλλες παρατάξεις  οι οποίες αποκρύπτουν την πολιτική τους – αστική σε  κάθε  περίπτωση- καταγωγή.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η ΚλαίρηΚωστάλα , η οποία τόνισε ότι τα προβλήματα του Βροντάδου πρέπει να ιδωθούν σφαιρικά  και διεκδικητικά, με στόχο τη βελτίωση, μια  και είναι ξεχασμένος  και από τους τέως και από τους νυν δημοτικούς άρχοντες. Να υπάρχει τουλάχιστο ένα συνεργείο, που να εδρεύει στο Βροντάδο, για αντιμετώπιση των ζημιών και να γνωρίζει τα προβλήματά του. Αναφέρθηκε στην αγροτική οδοποιία, την εσωτερική  οδοποιία, στο χωροταξικό του Βροντάδου, στα έργα ανάπλασης της Δασκαλόπετρας, στο πάρκο καραβομαραγκού που σχεδιάζεται για τους Τρεις Μύλους, στα έργα αυτεπιστασίας που ακόμη βρίσκονται σε αναμονή, την ανάπτυξη της περιοχής Κλειδούς και ανάδειξη του Αίπους, τις επισκευαστικές δαπάνες των σχολικών μονάδων και την προτεραιότητα στην αντισεισμική προστασία.

Συνέχισε ο Φραγκούλης Π. Κυλαδίτης, κάνοντας  μια σύντομη αναφορά στις δράσεις και τις προτεραιότητες της ΛΑ.Σ. στο Βροντάδο, τι προτείναμε και τι διεκδικήσαμε για  μια σειρά  από ζητήματα βαρύνουσας σημασίας, σημειώνοντας εξαρχής ότι δεν απουσιάσαμε  ποτέ από καμιά συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου, πιστοποιώντας έτσι και το ενδιαφέρον μας για το Βροντάδο. Έκανε  μια πλήρη αναφορά στο φλέγον θέμα της  καθαριότητας με τις παρεχόμενες ανεπαρκείς υπηρεσίες και στάθηκε ιδιαίτερα στη στελέχωση της υπηρεσίας και την ανακύκλωση. Ανέλυσε το κυκλοφοριακό και εστίασε στο θέμα των μονοδρομήσεων του Βροντάδου, αλλά  και σ’ αυτό της παραλιακής οδού. Έθεσε το διεκδικητικό πλαίσιο και τις εισηγήσεις της ΛΑ.Σ. για το έθιμο του ρουκετοπόλεμου, τα τέλη ελλιμενισμού  μικρών σκαφών και το μεταναστευτικό, όσον αφορά το  θέμα του Κέντρου Φιλοξενίας  στο Βροντάδο.
Από τους παρευρισκόμενους τέθηκαν θέματα και προτάσεις επ’ αυτών, όσον αφορά την υποβάθμιση και προαστιοποίηση του τόπου μας από τον «Καλλικράτη», τα  προβλήματα του  παραλιακού δρόμου (παράνομη στάθμευση, κλίση οδοστρώματος, ασυντήρητο και επικίνδυνο οδόστρωμα, ανεπαρκής φωτισμός κ.λπ.), η αντίθεση ως προς το φαραωνικό έργο της δήθεν ανάπλασης του παραλιακού δρόμου, το χωροταξικό του Βροντάδου, η ρυπαρότητα των δρόμων, ο ρουκετοπόλεμος, οι μονοδρομήσεις, η ανάπλαση χώρων ιδιαιτέρου φυσικού  κάλους  όπως  η Κλειδού και το Αίπος, σε  συνδυασμό με την καθαριότητά τους, οι παιδικές χαρές, το χαράτσωμα του ελλιμενισμού μικρών σκαφών για εισπρακτικούς μόνο λόγους από τη δημοτική αρχή, η καθημερινότητα του λαού, οι μετανάστες και κακή επιλογή του χώρου παραμονής τους πίσω από το νεκροταφείο, η νομιμότητα των έργων «Γούβι» και «Πλατεία Δημαρχείου», η  ανάγκη λαϊκών συνελεύσεων, για  να ακουστεί η φωνή και οργή του λαού, που τον έχει θέσει στο περιθώριο και τον χρησιμοποιούν μόνο ως φορολογικό υποζύγιο.
Καταγράφηκαν και απαντήθηκαν όλα τα παραπάνω με σκοπό  να τα φέρουμε ως εισήγηση - προταση στο Δημοτικό Συμβούλιο και αναλόγως να  πράξουμε. Εν κατακλείδι, η θέση της ΛΑ.Σ. ήταν και είναι ξεκάθαρη. Εκτός από τον καταγγελτικό λόγο, πρέπει ο λαός να βγει από το σπίτι στη γειτονιά· να απαιτήσει και να πάρει τη ζωή του στα χέρια του. Να δημιουργηθούν ενοριακές συγκεντρώσεις, να καταγραφούν τα προβλήματα και να δρομολογηθούν με τρόπο διεκδικητικό προς τη δημοτική αρχή, να οργανώσει την πάλη του, να δημιουργήσει λαϊκές επιτροπές. Όλα τα  θέματα που έβαλε η ΛΑ.Σ. στο Δημοτικό Συμβούλιο συζητιούνταν, όχι τυχαία, μετά  τα μεσάνυχτα. Ο «τοίχος» που έχει στηθεί απέναντι από την παράταξή μας από τη Δημοτική Αρχή πρέπει να  πέσει με τη βοήθεια, την αναγνώριση και τη λαϊκή απαίτηση. Εμείς από τη μεριά  μας δηλώνουμε  ότι θα σταθούμε συμπαραστάτες της λαϊκής τάξης απέναντι στην αναλγησία της Δημοτικής Αρχής και θα διεκδικήσουμε πάση θυσία  και πάνω από το νόμο το δίκιο του.-
 Xίος, 18-6-2015
Το Γραφείο Τύπου της ΛΑ.Σ. Δήμου Χίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου