Print

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

Να σταματήσουν οι διώξεις συνδικαλιστών για την αιμοδοσία της Χρυσής Αυγής.


Πλήθος ψηφισμάτων αλληλεγγύης στους συνδικαλιστές  και φορείς της Σάμου, οι οποίοι σέρνονται σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η Χρυσή Αυγή, σε όλη την Ελλάδα. Παραθέτουμε το ψήφισμα του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ - ΠΕΝΕΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝΟΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ & ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΑΜΟΥ:
 
«Τα Διοικητικά Συμβούλια των παρακάτω φορέων καταδικάζουμε την ποινικοποίηση του αντιρατσιστικού αγώνα συνδικαλιστών και φορέων της Σάμου, οι οποίοι σέρνονται σε δίκη, επειδή κινητοποιήθηκαν για να μην γίνει η φασιστικής και ρατσιστικής έμπνευσης αιμοδοσία «μόνο για Έλληνες» που είχε διοργανώσει τον Απρίλη του 2013 η ναζιστική και δολοφονική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, σε όλη την Ελλάδα.

Η ρατσιστική αυτή πράξη της Χ.Α. βρήκε απέναντί της δεκάδες συνδικαλιστές, συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος της Σάμου, αλλά και σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια η αιμοδοσία να γίνει χωρίς όρους και το αίμα να είναι στην διάθεση όποιου το έχει ανάγκη.

Η αιμοδοσία είναι μια πανανθρώπινη πράξη ζωής σε όποιον και όποια την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, θρησκεία, γλώσσα ή άλλες διακρίσεις. Οι υμνητές της άριας φυλής θέλησαν να την «χτυπήσουν» ώστε να μπολιάσουν με την δηλητηριασμένη σκέψη τους και τον ρατσισμό την πράξη αυτή.
 
Σχεδόν δύο χρόνια μετά, στις 15 Οκτώβρη του 2015 στη Σάμο δικάζονται, η τότε πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Σάμου Ουρανία Μιτσάκη Αποστόλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στο Γ.Νοσοκομείο Σάμου και πρόεδρος του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ Σταμάτης Φιλιππής και ο τότε αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ειδικευομένων γιατρών του Νοσοκομείου Σάμου Νίκος Μπαρμπατζάς
 
Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε την ποινικοποίηση αυτού του αγώνα. Η δίκη αυτή έχει καθαρά πολιτικά χαρακτηριστικά και αποτελεί απόπειρα ποινικοποίησης των αγώνων, νομιμοποίησης της ρατσιστικής αιμοδοσίας με εθνικά και φυλετικά κριτήρια. Παίρνει καθαρή θέση υπέρ της ναζιστικής και δολοφονικής οργάνωσης της Χ.Α. και υπέρ των πολιτικών-ιδεολογικών της πεποιθήσεων (παρ’ ότι για το σύνολο των ηγετικών της στελεχών εκκρεμούν δίκες που φτάνουν μέχρι την σύσταση δολοφονικής οργάνωσης, ενώ ταυτόχρονα πριν λίγες μέρες ο αρχηγός της ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν δύο χρόνια). Και μάλιστα σε ένα χώρο, όπως ο χώρος της Υγείας, που έχει δεκάδες προβλήματα, ενώ  φορείς και σωματεία δίνουν αγώνες για την ικανοποίηση των αναγκών για δημόσια και δωρεάν υγεία, πρόνοια και περίθαλψη για όλο το λαό.
 
Καταγγέλλουμε τη στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλων των αστικών κομμάτων που με τον τρόπο τους «χαϊδεύουν» την Χ.Α. και θρέφουν το «αυγό του φιδιού».

Η ποινικοποίηση αυτού του αγώνα ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Καλούμε τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και τα λαϊκά στρώματα σε όλη τη χώρα να απομονώσουν την φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Να αθωωθούν.
Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη
και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις»
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ - ΠΕΝΕΝ - ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ  &  ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΑΛΑΚΤΟΣ  ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ – ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΜΕΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΗΝΟΥ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΟΡΕΙΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

*ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΜΟΥ: «Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου, σε συνέχεια του χθεσινού Δελτίου Τύπου, ενημερώνει ότι καθημερινά καταφθάνουν στο ΕΚΣ ψηφίσματα αλληλεγγύης από πολλά εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες και σωματεία από όλη την Ελλάδα, για τους συνδικαλιστές του Νοσοκομείου Σάμου που δικάζονται στις 15 Οκτώβρη.

Η δίωξη αυτή έχει πολιτικά χαρακτηριστικά με ταυτόχρονη στόχευση στην ποινικοποίηση των αγώνων. Οι συνάδελφοι διώκονται, για τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση σωματείων και φορέων του νησιού μας, ενάντια στην αιμοδοσία μίσους που έκανε η φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής τον Απρίλη του 2013 σε όλη τη χώρα.

Το κύμα στήριξης είναι ανάγκη τις επόμενες μέρες να δυναμώσει ακόμη περισσότερο. Η τρομοκρατία από τις διώξεις συνδικαλιστών και από την προσπάθεια νομιμοποίησης της ρατσιστικής και φασιστικής δράσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής να μην περάσει.
Επίσης ενημερώνει ότι στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε
4ωρη στάση εργασία 11:00-15:00 την Πέμπτη 15 Οκτώβρη
και καλεί σε συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια
στο Βαθύ της Σάμου στις 10:30 πμ. 

Αλληλεγγύη στους διωκόμενους συνδικαλιστές. Να αθωωθούν.
Η αιμοδοσία είναι πράξη ζωής για όποιον την έχει ανάγκη
και πρέπει να γίνεται χωρίς όρους και προϋποθέσεις»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου