Print

Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Τοποθέτηση Μάρκου Σκούφαλου εκ μέρους της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την αδειοδότηση του Βασιλόπουλου


«Αγαπητοί συνάδελφοι.
Πρέπει να αναρωτηθούμε σε τέτοιες περιπτώσεις ποιος είναι ο ρόλος μας και γιατί. Συμβουλευτικός, άρα όχι αποφασιστικός. Γιατί; Για να μπορεί η κάθε πολυεθνική εταιρεία που κυβερνά πότε με ΠΑΣΟΚ, πότε με ΝΔ πότε με ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ να κάνει τα κουμάντα της. Αυτός είναι ο καπιταλισμός. Το κεφάλαιο συγκεντροποιείται, δυναμώνει και κλείνει τους μικρούς ανταγωνιστές του, ιδιαίτερα σε στιγμές κρίσης.  Οι μικρέμποροι μας θα ζήσουν το θάνατο του εμποράκου, αφού  τέτοιου τύπου πολυεθνικές εταιρίες δεν παλεύονται. Άλλωστε στη Βασιλόπουλος, εδώ ζούμε και έχουμε εικόνα, βλέπουμε πως έχουν εξοβελιστεί από μέσα και τα Χιώτικα και τα ελληνικά προϊόντα, προς δόξα των ξένων προϊόντων.
Υπάρχει βεβαίως και η άλλη πλευρά, των εργαζομένων με τις ατομικές συμβάσεις, με τους μειωμένους μισθούς, με τους ανθρώπους λάστιχο και φυσικά και με τις απολύσεις για όποιον σηκώσει κεφάλι που τα είδαμε και στους ντόπιους και στους ξένους σουπερμαρκετάδες.  Κάποιοι θα μιλήσουν για ανάπτυξη, αλλά φυσικά εννοούν ανάπτυξη των κερδών τους και της τσέπης τους, των καταθέσεών τους στις τράπεζες του εξωτερικού. Για τον ελληνικό και χιώτικο λαό υπάρχει η ανεργία στα ύψη, η ανασφάλεια, η ζωή με το κομμάτι! Αυτή την ανάπτυξη των μεγαλοκαπιταλιστών την απορρίπτουμε , γιατί γίνεται πάνω στα αποκαΐδια των εργαζομένων και συνταξιούχων, γι αυτό και  μας αφήνει παγερά αδιάφορους. Τα έχουμε ακούσει αυτά ξανά και για το LIDL, και για το Βερόπουλο, αλλά άσπρη μέρα δεν είδαμε και η κατάσταση χειροτερεύει.

Εμείς είμαστε υπέρ  της ανάπτυξης που έχει στο κέντρο της τις ανάγκες , πόνους και καημούς του εργάτη, του αυτοαπασχολούμενου, του αγρότη, του υπάλληλου. Ανάπτυξη στην οποία ο πλούτος ανήκει σε αυτούς που τον παράγουν και όχι σε αυτή τη χούφτα πλουτοκρατών που παρασιτούν σε βάρος του κοινωνικού σώματος.
 
Καλούμε λοιπόν το σώμα να γνωμοδοτήσει αρνητικά, συντασσόμενο με τους παρίες του νησιού μας. Άλλωστε η εταιρεία Βασιλόπουλος, και οι εταιρείες γενικά όπως είδαμε και από τις δηλώσεις του  Προέδρου  των Βιομηχάνων που στηρίζει με νύχια και δόντια το τρίτο μνημόνιο,  έχουν γερές πλάτες να στηριχτούν. Τη σημερινή προσκυνημένη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ,  και όλα τα άλλα αστικά κόμματα.
Ευχαριστώ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου