Print

Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Οι επιστολές του επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου Στρατή Κόρακα προς τον Πρόεδρο του Π.Σ. για την κατάσταση στο Αιγαίο και την αναγκαστικότητα


Μυτιλήνη, 4 Μαΐου  2016

Θέμα: ΚΥΑ που καταργεί την αναγκαστικότητα στη Σάμο
Κύριε Πρόεδρε ,
 Όπως θα έχετε ενημερωθεί η κυβέρνηση προχώρησε, τη Μεγάλη Πέμπτη, στην έκδοση  Κοινής Υπουργικής Απόφασης  με την οποία καταργεί τη αναγκαστικότητα στη Σάμο.
Πρόκειται για μια ολέθρια απόφαση για τους αμπελουργούς και όλους τους κατοίκους της Σάμου, όπως πολύ εμπεριστατωμένα συζητήθηκε και κατά την τελευταία συνεδρίαση του Π.Σ., με ιδιαίτερη αναφορά στο άρθρο 32του νομοσχεδίου, που εκείνες τις μέρες ψηφιζόταν στη Βουλή,
Η ομόφωνη αντίθεση του Π.Σ., στο ενδεχόμενο κατάργησης της αναγκαστικότητας, εκφράστηκε με σχετικό ψήφισμα που στάλθηκε  στην κυβέρνηση  και στα κόμματα της Βουλής.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση θεωρούμε αναγκαίο να ασχοληθεί  και πάλι το Π.Σ., στην επόμενη συνεδρίαση του, με αυτή την προκλητική ΚΥΑ και να αποφασίσει συγκεκριμένες ενέργειες και διαβήματα διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους αμπελοκαλλιεργητές της  Σάμου. Ακόμα περισσότερο που αυτή η ΚΥΑ ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση της αναγκαστικότητας και στη Χίο.
Ζητάμε λοιπόν να συμπεριληφθεί το θέμα στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του ΠΣΒΑ.
Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
-------------
Μυτιλήνη, 6 Μαΐου  2016
Θέμα: Επιστολή στον Πρόεδρο του ΠΣ με θέμα την κατάσταση στο Αιγαίο
Κύριε Πρόεδρε,
 Το τελευταίο διάστημα παρατηρούμε, με ιδιαίτερη ανησυχία, μια κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο –και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια μας- με συνεχή και εντεινόμενη αμφισβήτηση κυριαρχικών μας δικαιωμάτων και μάλιστα με απροσχημάτιστη έμμεση αλλά σαφή κάλυψη από την πλευρά της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ. Πρόσφατα, μάλιστα, ο ίδιος ο Γ.Γ. της, κ. Στόλτενμπεργκ, ευρισκόμενος στην Αθήνα και στην Άγκυρα, έσπευσε να εκφράσει τις ευαισθησίες του ΝΑΤΟ απέναντι στις αξιώσεις των ιθυνόντων της Άγκυρας.
 Επιβεβαίωσε έτσι, για άλλη μια φορά, ότι η συνεχώς ενισχυόμενη στρατιωτική παρουσία της ΝΑΤΟϊκής συμμαχίας, όχι μόνο δεν εγγυάται την ασφάλεια του λαού μας, αλλά, αντίθετα, «νομιμοποιεί» το παραπέρα «γκριζάρισμα» που επιχειρεί η Άγκυρα και τον εκθέτει σε τεράστιους κινδύνους. Επιβάλλεται, εδώ, να υπενθυμίσουμε ότι το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει θαλάσσια σύνορα μεταξύ των δυο μελών του θεωρώντας το Αιγαίο ως ενιαίο ΝΑΤΟϊκό χώρο.
 Έχει πλέον γίνει σαφές ότι η παρουσία του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας –και μάλιστα με πρόσκληση της κυβέρνησης- δεν έχει καμιά σχέση με τον έλεγχο των «προσφυγικών-μεταναστευτικών ροών». Έχει ως αποστολή, όπως επανειλημμένα δήλωσαν αρμόδιοι του ΝΑΤΟ, να παρακολουθεί και να ελέγχει τις κινήσεις της Ρωσίας στην περιοχή και στη Μέση Ανατολή. Εξάλλου, ήδη ορισμένα πολεμικά σκάφη της SNMG2 έχουν πάει στη Μαύρη Θάλασσα και συνέστησαν υπο-ομάδα της (την SNMG-TU2). Ελέγχουν έτσι όλο τον δίαυλο που διασχίζουν τα ρωσικά πολεμικά σκάφη από Μ. Θάλασσα, Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο για να φτάσουν στη Συρία. Όπως δηλώνουν αξιωματούχοι του ΝΑΤΟ, η SNMG-TU2 βρίσκεται εκεί για να επαναβεβαιώσει «την ικανότητα του ΝΑΤΟ να λειτουργεί σε δυναμικούς θαλάσσιους τομείς».
 Επίσης, ο ίδιος ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, με επανειλημμένες δηλώσεις του, συνδέει ευθέως την ΝΑΤΟϊκή αρμάδα « SNMG2» με τις ναυτικές επιχειρήσεις «Active Endeavour» του NATO και «Euronav MED SOPHIA» της ΕΕ, που διεξάγονται στη Μεσόγειο δίδοντας στο Αιγαίο κομβικό ρόλο. Αυτή η συγκέντρωση στρατιωτικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή μας και οι τεράστιοι κίνδυνοι πολεμικής ανάφλεξης, στα πλαίσια των οξυνόμενων ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών για τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, των αγωγών τους και το μοίρασμα των αγορών, εκθέτουν τα νησιά μας, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, σε ολέθρια αντιχτυπήματα.
Γίνεται κατανοητό, πιστεύω, ότι σε ένα τέτοιο, απευκταίο, ενδεχόμενο τα πρώτα θύματα θα είναι οι κάτοικοι των νησιών μας και ευρύτερα οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, ενώ, ταυτόχρονα, οι σωβινιστές της Άγκυρας θα αδράξουν την ευκαιρία για να προωθήσουν τις επεκτατικές βλέψεις τους.
 Ως Λαϊκή Συσπείρωση, λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, θεωρούμε ότι επιβάλλεται να ασχοληθεί το Περιφερειακό Συμβούλιο με αυτό το ιδιαίτερο κρίσιμο ζήτημα, που εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και την ασφάλεια στο Αιγαίο και ιδιαίτερα στην Περιφέρεια μας. Ζητάμε λοιπόν να συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της επόμενης συνεδρίασης του.
Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου