Print

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση Κάλεσμα της Εκτελεστικής Γραμματείας Xίου της ΑΔΕΔΥ για το παγχιακό συλλαλητήριο της Παρασκευής, 7-10-2016

           Εκτελεστική Γραμματεία                           
 του ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ
 
Διεύθυνση: Πολυτεχνείου 1
 
Πληροφορίες: Γ. Αμπαζής – 6977858798
                        Σ. Γατανά -  6936110442
 
Χίος,5/10/2016
ΑΠ: 27
 
 
Προς:ΜΕΛΗ
 
Κοιν: ΜΜΕ 
Η ΕΓ Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί το λαό της Χίου να αντιδράσει, να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του,  να μην αφήσει να φωλιάσει στην καρδιά του ο φασισμός και το ρατσιστικό μίσος.

·     Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
 
·      Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.

·      Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.

·       Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.
 
Με αυτό το πλαίσιο καλούμε τα πρωτοβάθμια σωματεία της ΑΔΕΔΥ, καλούμε και τις άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις να κινηθούν στο ίδιο μήκος κύματος και  να συμμετέχουν στο παγχιακό συλλαλητήριο - συναυλία την Παρασκευή στις 7 Οκτωβρίου στην Πλατεία Βουνακίου και ώρα 6:30μμ.

Για την  Εκτελεστική Γραμματεία
του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ

 Ο Πρόεδρος                                        Η Γραμματέας
                    Γεώργιος  Αμπαζής                                     Σοφία Γατανά

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου