Print

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Ανακοίνωση της Γραμματείας Χίου του ΠΑΜΕ για συμμετοχή στη συγκέντρωση - κινητοποίηση της Παρασκευής 7/10 στις 6:30μμ στην Πλατεία Βουνακίου για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.


Μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση - κινητοποίηση, της Παρασκευής 7/10 στις 6:30μμ στην Πλατεία Βουνακίου για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού.
Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τη νεολαία, τους άνεργους, σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση - κινητοποίηση, της Παρασκευής 7/10 στις 6:30μμ στην Πλατεία Βουνακίου για το ζήτημα του προσφυγικού – μεταναστευτικού. Οι εκατοντάδες και χιλιάδες εγκλωβισμένοι πρόσφυγες στο νησί μας, το Αιγαίο και τη χώρα είναι αποτέλεσμα της μπόρας του ιμπεριαλιστικού πολέμου των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, ενάντια στην πατρίδα τους για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών της περιοχής και των δρόμων μεταφοράς τους στην Ευρώπη. Αυτή είναι η αιτία που κυριολεκτικά πετά ολόκληρες οικογένειες, παιδιά και μωρά στην προσφυγιά.
Στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς συμμετέχει και η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκοντας οφέλη για λογαριασμό της ελληνικής αστικής τάξης. Γι’ αυτό και προβάλλει την «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» της, επικαλείται τη γεωστρατηγική θέση της Ελλάδας, καλεί τους μακελάρηδες του ΝΑΤΟ επίσημα στο Αιγαίο.

Η πολιτική της ΕΕ που απαρέγκλιτα εφαρμόζει «η αριστερή» κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες στη χώρα μας, τους μετατρέπει σε θύματα κάθε μέρα καθώς γύρω και πάνω τους έχουν στήσει τρελό χoρό πλουτισμού διάφορα κέντρα και εταιρείες με τη μορφή των ΜΚΟ. Ο λαός μας δεν πρέπει να ανεχτεί τη συγκαλυμμένη δράση χρυσαυγίτικων, αντιδραστικών κι άλλων φασιστικών στοιχείων, που επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν και τη δικαιολογημένη ανησυχία και αγανάκτηση ορισμένων κατοίκων. Η δράση τους στρέφεται κατά των θυμάτων κι αθωώνει την πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ που τους εγκλωβίζει στο νησί. Καλούμε σε καταδίκη και απομόνωση των δράσεων της ΧΑ που επιδιώκει να καλλιεργήσει ρατσιστικά αντανακλαστικά, να σπείρει το δηλητήριο στη νέα γενιά, ψαρεύοντας σε θολά νερά με την προβιά του «αγανακτισμένου».
Aπό την πρώτη στιγμή καταδικάσαμε τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τη συμμετοχή της ελληνικής κυβέρνησης, την αντιμεταναστευτική πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ, τη δημιουργία των χοτ σποτς, απαιτήσαμε την αξιοπρεπή προσωρινή διαμονή και την άμεση μετακίνηση και τον απεγκλωβισμό τους με αποκλειστική ευθύνη του κράτους, οργανώνοντας την αλληλεγγύη. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της Τοπικής Διοίκησης στη Χίου συμφωνούσε και υλοποιούσε τα χοτ σποτ, ενώ η κυβέρνηση πανηγύριζε για τον ερχομό του ΝΑΤΟ και τις συμφωνίες εγκλωβισμού με Τουρκία - ΕΕ.
Ο λαός της Χίου, οι εργαζόμενοι ξέρουμε πολύ καλά τι σημαίνει πόλεμος, προσφυγιά και φτώχεια αφού στο παρελθόν και ο ίδιος πήρε αυτό το δρόμο. Ο λαός μας δεν ξεχνά πως για όλα τα βάσανα που σήμερα βιώνει, στα πλαίσια του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και της ασκούμενης αντιλαϊκής πολιτικής από όλα τα αστικά κόμματα της χώρας μας και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν φταίνε οι αδύναμοι, οι φτωχοί και οι κατατρεγμένοι, αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές για την στήριξη της κερδοφορίας του κεφαλαίου και ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος για την αρπαγή του πλούτου των λαών όπου γης.
Γι’ αυτό βροντοφωνάζουμε:
·         Είμαστε αντίθετοι με την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της κυβέρνησης που εγκλωβίζει στο νησί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες και δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στους κατοίκους. Απαιτούμε άμεση μετακίνησή τους από το νησί και απεγκλωβισμό τους από τη χώρα.
·         Όχι στη λειτουργία και στην επέκταση των Χοτ Σποτ με οποιαδήποτε μορφή. Να διαμορφωθούν ανοικτές δομές προσωρινής φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες  με αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
·         Καταδικάζουμε τους τραμπουκισμούς και την βία των ναζιστικών ομάδων. Απομονώνουμε αυτούς που ενοχοποιούν για τα προβλήματα τους πρόσφυγες δηλαδή τα θύματα και αθωώνουν τους υπεύθυνους.
·         Να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο. Να σταματήσει η συμμετοχή της χώρας μας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και στους πολέμους που δημιουργούν τις στρατιές των απελπισμένων προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου