Print

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑ.Σ. Βορείου Αιγαίου: Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταγγέλλουμε το έγκλημα του κολαστηρίου της Μόριας


Φωτό αρχείου-Πηγή: www.902.gr  
Μυτιλήνη, 2 Φεβρουαρίου 2017
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και καταγγέλλουμε το έγκλημα του κολαστηρίου της Μόριας
Έπειτα από παρέμβαση πολιτών στη συνεδρίαση του Π.Σ της 31ης Ιανουαρίου, διαμαρτυρόμενων για τον θάνατο 3 προσφύγων λόγω των απάνθρωπων συνθηκών διαβίωσης στον καταυλισμό της Μόριας, τοποθετούμενος ο περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Στρατής Κόρακας τόνισε:
«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για ένα έγκλημα που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «εκ προμελέτης». Και είναι γνωστοί οι θύτες: ΝΑΤΟ, ΕΕ, κυβέρνηση και μαζί τους οι πάσης ταμπέλας ρατσιστές, φασίστες με «μπροστάρηδες» τους ναζιστές χρυσαυγίτες.
Πρέπει επίσης να ξεκαθαρίσουμε μια για πάντα ότι και όσοι υποστηρίζουν αυτούς τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς  είναι στην ουσία συνυπεύθυνοι, συνένοχοι σ’ αυτό το έγκλημα.

Με την ευκαιρία θέλω να θυμίσω ότι για άλλη μια φορά ζητήσαμε, με επιστολή μας προς  την Περιφερειάρχη, στις 10 Ιανουαρίου, που κοινοποιήθηκε στον Πρόεδρο και σε όλα τα μέλη του Π.Σ., άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Μάταια όμως, για μια ακόμα φορά….Διαβάζω αυτήν την επιστολή:

 «Μυτιλήνη, 10 Ιανουαρίου 2017
Κυρία Περιφερειάρχη,
Είναι γνωστές οι άθλιες συνθήκες μέσα στις οποίες «φιλοξενούνται»  στα νησιά μας χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, μεταξύ των οποίων και πολλά βρέφη, παιδιά, γυναίκες και γέροι. Οι συνθήκες αυτές γίνονται κυριολεκτικά ανυπόφορες και δραματικά επικίνδυνες με την κακοκαιρία και το ψύχος που πλήττουν την Περιφέρεια μας τις τελευταίες μέρες.
Πριν χαθούν ζωές, θεωρούμε ότι η περιφερειακή Αρχή οφείλει να παρέμβει προς την Κυβέρνηση και να απαιτήσει να ληφθούν άμεσα μέτρα για τη στέγαση όλων αυτών που ζουν σε σκηνές ή ακόμα και εντελώς στο ύπαιθρο, σε χώρους ανθρώπινους και θερμαινόμενους.
Ταυτόχρονα όμως, παίρνοντας υπόψη την εγκληματική ανεπάρκεια και υποκριτικές-δημαγωγικές  υποσχέσεις και διακηρύξεις της Κυβέρνησης και αδιαφορία της ΕΕ, θεωρούμε ότι η Περιφέρεια δεν μπορεί να συνεχίζει να παίζει το ρόλο του Ποντίου Πιλάτου. Επιβάλλεται να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα προστασίας αυτών των συνανθρώπων μας, που οι ιμπεριαλιστικές πολεμικές επεμβάσεις και εκμετάλλευση υποχρέωσαν να εγκαταλείψουν τις πατρίδες τους, αξιοποιώντας τις όποιες δυνατότητες έχει και αντλώντας κονδύλια από τα 2,5 εκατ. των ταμειακών διαθεσίμων που καταθέσατε στην Τράπεζα της Ελλάδας.
Προτείνουμε για άλλη μια φορά και εγγράφως την σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό-μεταναστευτικό με πρόσκληση και προς την Κυβέρνηση και τους Δήμους της Περιφέρειας.
Επίσης παρακαλώ να βρείτε συνημμένες τις ανακοινώσεις του Εργατικού Κέντρου Σάμου – Ικαρίας – Φούρνων, της οποίας το περιεχόμενο προσυπογράφουμε ως Λαϊκή Συσπείρωση και ΚΚΕ.

Με τιμή
Στρατής Κόρακας
Περιφερειακός Σύμβουλος
Επικεφαλής της ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου»
 
Αυτό το αίτημά μας ζήτησα να επαναλάβω και σήμερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης και δεν μου επιτρέψατε. Έστω λοιπόν και τώρα σας καλώ να συγκαλέσετε άμεσα το Π.Σ. με αποκλειστικό θέμα το προσφυγικό.
Συμφωνούμε επίσης με την πρόταση που έγινε να υπάρξει μια καταδίκη της κατάστασης στο κολαστήριο της Μόριας και να εκφράσουμε τον αποτροπιασμό μας για το θάνατο των τριών συνανθρώπων μας
Κύριε Πρόεδρε, θεωρώ απαράδεκτη την άρνησή σας έστω και γι’ αυτό το ελάχιστο που ζητάμε για σήμερα.
--------------------------------------------------------------------------------------------------



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου