Print

Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Ομόφωνα δεκτά από το Δ.Σ. τα σχέδια ψηφίσματος της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για το φόρο στα έσοδα των Σχολικών Επιτροπών και τους απλήρωτους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Χίος, 13-2-2017
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στις 13-2-2017 έφερε προς ψήφιση τα παρακάτω σχέδια ψηφίσματος, τα  οποία ψηφίστηκαν ομόφωνα από το Σώμα και είναι τα ακόλουθα:
1οψήφισμα: Να μην περάσει η νέα μείωση των εσόδων λειτουργίας των σχολείων. Φόρος 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών.
«Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός το ότι οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, εδώ και χρόνια έχουν μειωθεί πάνω από 50%, από τις πολιτικές που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των μνημονίων και της μονόπλευρης Λιτότητας, υποβαθμίζοντας με αυτόν τον τρόπο ακόμα περισσότερο τη λειτουργία του δημόσιου σχολείου.

»Μέρος της οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων, αποτελούν τα έσοδα από  την εκμίσθωση των κυλικείων (από τους μαθητές και τους γονείς τους δηλαδή) που είναι εξαιρετικά μειωμένα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών.
»Όμως με νέα εγκύκλιο της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων (ΔΕΑΦ Β 1016062 ΕΞ 2017/1.2.17) τα έσοδα αυτά θα φορολογούνται ως εισόδημα από …επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% και μάλιστα αναδρομικά!!
»Οι συνέπειες της εφαρμογής αυτής της εγκυκλίου θα είναι εξαιρετικά αρνητικές για τη λειτουργία των σχολείων, αφού αφενός θα μειωθούν τα έσοδα από τις, πενιχρές, λειτουργικές δαπάνες, αφετέρου η προσπάθεια να μεταφερθεί το κόστος στα κυλικεία θα αναγκάσει πολλά από αυτά να κλείσουν.
»Απαιτούμε :
·       Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου
·       Την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας.
»Διεκδικούμε:
       Αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την πλήρη κάλυψη των αναγκών λειτουργίας των σχολείων,  στην κατεύθυνση της έμπρακτης στήριξης του δημόσιου σχολείου
2ο ψήφισμα: Συμπαράσταση στους απλήρωτους συμβασιούχους της Υπηρεσίας Ασύλου
«Το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου συμπαραστέκεται στους απλήρωτους συμβασιούχους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Ασύλου και οι οποίοι για δυο μήνες δεν έχουν πάρει τους μισθούς τους, όντες πολλοί από αυτούς από άλλα μέρη.
» Ζητάμε από κάθε υπεύθυνο την άμεση πληρωμή των ανθρώπων αυτών, ώστε να αφοσιωθούν στο δύσκολο έργο τους.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου