Print

Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την απόφαση του Τ.Σ. Βροντάδου για ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.: Στο λαό ο τελευταίος λόγος



πηγή φωτό: www.astraparis.gr
Χίος, 1-6-2017
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΣΤΟ ΛΑΟ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΛΟΓΟΣ
Σε θετική κατεύθυνση κινήθηκε η απόφαση του Συμβουλίου του Βροντάδου που κατέληξε στο να αρνηθεί την ίδρυση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στο Μερσινίδι, αλλά και πουθενά αλλού στη Χίο, ενώ ταυτόχρονα καταδικάζει απερίφραστα τη συμφωνία κυβέρνησης -ΕΕ- Τουρκίας, όπως πρότειναν τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης, που παραβρέθηκαν στη συζήτηση. (Κωστάλα Κλαίρη, Μαυρέλος Κώστας και Σκούφαλος Μάρκος, δημοτικός σύμβουλος)
Η συγκεκριμένη απόφαση εκτός των άλλων έχει ιδιαίτερη σημασία, αφού δεν μπήκε στην υποβολιμαία λογική των προέδρων της νότιας Χίου που με μικροψυχία ζήτησαν από το ηγουμενοσυμβούλιο να αποδεχθεί το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στο Μερσινίδι, για να μην υποβαθμιστούν τα νοτιόχωρα, ενώ για το Βροντάδο ή οπουδήποτε αλλού η υποβάθμιση είναι θεμιτή και ακόμα περισσότερο, ο εξοβελισμός των προσφύγων και μεταναστών στο πυρ το εξώτερο που φέρει το όνομα 18ο χιλιόμετρο! Ντροπή!
Σημαντικό ακόμα είναι το γεγονός ότι οι συγκεντρωμένοι Βρονταδούσοι, πέρα από κάποιες αψιμαχίες που αδικούσαν το διευθυντή του "ΑΣΤΡΑΠΑΡΗ" ότι κατηγορούνται συλλήβδην ως ρατσιστές, ενώ κάτι τέτοιο δεν έχει βάση, στην ουσία όλοι οριοθετήθηκαν στις ομιλίες τους από τις ρατσιστικές και φασιστικές μεθοδολογίες, παρά το γεγονός ότι στις παρυφές των συγκεντρωμένων υπήρχαν και γνωστά φασιστικά στοιχεία που καιροφυλακτούσαν σαν τα όρνεα να δώσουν το δικό τους τόνο, χωρίς όμως να τους δοθεί η χαρά που περίμεναν.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, για πολλοστή φορά τονίσαμε τη σημασία ο λαός μας να βλέπει τη συνολική εικόνα, που είναι ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, το ΝΑΤΟ, στο οποίο συμμετέχει η ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που τυγχάνει της αποδοχής όλων των κομμάτων πλην ΚΚΕ, και όλη αυτή την Ιερή συμμαχία που επιζητά φτηνά εργατικά χέρια και ενεργειακούς δρόμους από τη μια, κι από την άλλη μετατρέπει τη χώρα μας και το νησί σε φυλακή για πρόσφυγες και μετανάστες ρημαγμένους από την αθλιότητα της πολιτικής τους είτε με οικονομικά είτε με πολεμικά μέσα. Αν αποκόπτονται οι δράσεις μας από τα παραπάνω, τότε τα αιτήματα και ο όποιος αγώνας είναι άσφαιρα.
Με αυτή τη έννοια οι Βρονταδούσοι πρέπει να επαγρυπνούν, να μη αφήνουν στον αγώνα τους να παρεισφρήσουν φασίστες και να ξεγυμνώσουν το σύνολο της πολιτικής κυβέρνησης - ΕΕ και των κομμάτων που υπηρετούν αυτές τις πολιτικές. Άλλωστε δημοτική αρχή, αξιωματική αντιπολίτευση του ΠΑΣΟΚ στο δήμο, που ψαρεύει σε θολά νερά, Μηταράκης και Μιχαηλίδης -ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αντίστοιχα- συμφωνούν στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α και φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις εξελίξεις.
Σε αυτή την κατεύθυνση η Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσει να αγωνίζεται δικαιωμένη για τις θέσεις της που από την πρώτη στιγμή ήταν ξεκάθαρες, για απεγκλωβισμό των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα, για καταδίκη και άρνηση της συμφωνίας ΕΕ, κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, Τουρκίας, και των συμφωνιών Σένγκεν, για κανένα ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α πάνω στο νησί· για μία και μοναδική ανοιχτή δομή προσωρινού χαρακτήρα, που θα παρέχει προστασία και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες και μετανάστες για το προσωρινό διάστημα που θα παραμένουν στο νησί και δεν θα ξεπερνούν τη δυναμικότητα των αρχικών προδιαγραφών της ΒΙΑΛ.
Καιρός λοιπόν είναι ο λόγος να περάσει στο λαό που πρέπει να πάψει να υπηρετεί και να μπαρκάρει σε ξένες σημαίες.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου