Print

Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Κώστας Μαυρέλος: Μόνιμη και σταθερή δουλειά - Αναφαίρετο δικαίωμά μας στο ιδιωτικό και δημόσιο τομέα

Με αφορμή τις σκέψεις του Αντιδημάρχου, υπεύθυνου για την καθαριότητα, αλλά και γενικότερα την πρακτική της Δημοτικής Αρχής Βουρνού, που πήρε από το χέρι διμοιρία των ΜΑΤ, προκειμένου να ανοίξει το αμαξοστάσιο και να βγουν απορριμματοφόρα για την συλλογή των σκουπιδιών, υπονομεύοντας έτσι το δίκαιο αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
 
1. Ο Αντιδήμαρχος κάνει διαχωρισμό σε συμβασιούχους και μόνιμους εργαζόμενους, υπερασπιζόμενος μάλιστα το δικαίωμα των μόνιμων να εργαστούν. Γιατί το κάνει αυτό από τη στιγμή που συμβασιούχοι και μόνιμοι ανήκουν στο ίδιο σωματείο; Ένας είναι ο στόχος του: Να αποδυναμώσει τον ενωμένο αγώνα και να στρέψει τους μόνιμους ενάντια στους συμβασιούχους. Αλήθεια, κύριε Αντιδήμαρχε, θα υπερασπισθείτε τον αγώνα των εργαζομένων ΟΤΑ για ανάκτηση των απωλειών που έχουν υποστεί αυτά τα χρόνια της καπιταλιστικής κρίσης; Θα υπερασπισθείτε το Δημόσιο  χαρακτήρα της καθαριότητας όταν θα παραδοθεί στον ιδιωτικό τομέα και τότε  θα κτυπήσει ο κώδωνας της απόλυσης για τους μόνιμους εργαζόμενους; Θα υπερασπισθείτε τη μονιμότητα  όταν θα τεθεί από πολιτικές δυνάμεις που επιδιώκουν λιγότερο κράτος με απολύσεις ακόμα  και μονίμων υπαλλήλων; Για δεν υπάρχουν τέτοιες δυνάμεις; Υπάρχουν, κύριε Αντιδήμαρχε και βρίσκονται και βρίσκονται προ των πυλών της κυβερνητικής εξουσίας και τότε θα δω τι στάση θα κρατήσετε.


2. Στη β. παράγραφο ο Αντιδήμαρχος, με ρητορικές τάχα ερωτήσεις, προσπαθεί να υποδείξει στους εργαζόμενους ποιες μορφές πάλης θα πρέπει να ακολουθούν, προκειμένου να πετύχουν το στόχο τους. Κάποιος  πρέπει να του θυμίσει ότι οι μορφές πάλης αποφασίζονται από τους ίδιους τους εργαζόμενους με συλλογικές διαδικασίες. Σε έναν αγώνα δεν αποκλείεις καμιά μορφή πάλης. Όλα είναι «ανεκτά», ακόμα και σήμερα (2017) και το ρολόι του αγώνα δε σταμάτησε το 2005. Ο Αγώνας των εργαζόμενων για  ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους (παιδεία, υγεία, ψυχαγωγία, πολιτισμό) είναι διαρκής. Όσο αφορά την παραίνεσή σας να γίνουμε πιο «παραγωγικοί», θα θυμίζω ότι όλα αυτά που βλέπουμε γύρω μας έχουν γίνει από τον ιδρώτα των εργαζόμενων, συμβασιούχων και μη, από την υπεραξία της εργασίας μας που καρπώνονται οι λίγοι. Εμείς παλεύουμε για το ΕΦΙΚΤΟ, που δεν είναι άλλο από την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, προκειμένου αυτά που παράγουν όλοι οι εργαζόμενοι, με κεντρικό σχεδιασμό και λαμβάνοντας υπόψη τις σύγχρονες ανάγκες, να γυρίζουν στους εργαζόμενους.
3. Όσον αφορά τα περί «μαύρου» και «κόκκινου» φασισμού θα πρέπει κάποτε να ΜΑΘΕΤΕ ότι  το ΚΚΕ έχει δώσει πολύ ΑΙΜΑ για να υπερασπισθεί αυτήν την πατρίδα, την ίδια ώρα  που  οι δοσίλογοι του αστικού κράτους (έκφρασή του είναι ο φασισμός) υπηρετούσαν τους κατακτητές. Αποδεχόμενος αυτήν την εξίσωση γίνεστε ηθελημένα ένας κρίκος και λόγω της πολιτικής θέσης (Αντιδήμαρχος) της κυρίαρχης αστικής ιδεολογίας, που προσπαθεί με ψεύδη και συκοφαντίες να παραχαράξει την Ιστορία.
4. Τα ταξικά σωματεία, κύριε Αντιδήμαρχε, δεν κάνουν «βαρύγδουπες δηλώσεις». Αγωνίζονται σταθερά στο πλευρό όλων των εργαζόμενων, για μια καλύτερη ζωή. Δεν είναι η Δημοτική Αρχή Βουρνού που 21-6-2017 ψηφίζει το ψήφισμα της ΛΑ.Σ. για στήριξη του αγώνα των συμβασιούχων (είναι πολλά τα ψηφαλάκια) και στις 22-6-2017 χρησιμοποίησε τα ΜΑΤ για να χτυπήσει τον αγώνα τους.
Τέτοιες αλλοπρόσαλλες πολιτικές προκειμένου να φανείτε καλοί διαχειριστές στην υπόλοιπη  κοινωνία (να πάρουμε και από αυτούς ψηφαλάκια) δε θα τις βρείτε στα σωματεία που έχουν σταθερή ταξική γραμμή ενάντια στους καπιταλιστές και στους πολιτικούς τους εκπροσώπους σε κυβέρνηση και ΟΤΑ, γιατί τέτοιοι είστε: φερέφωνα των αστών και της ιδεολογίας τους.
Τελειώνοντας, να πω στον κύριο Δήμαρχο ότι ναι, η «θέση των σκουπιδιών είναι στο ΧΥΤΑ», όχι όμως οι συμβασιούχοι, γιατί εκεί θέλουν να τους στείλουν. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΤΟΣΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ, ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
Καληνύχτα σε όλους σας!!
Κώστας Μαυρέλος – Ιδ. Υπάλληλος – Στέλεχος ΛΑ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου