Print

Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Κάλεσμα του Τομεακού Συμβουλίου της ΚΝΕ μπροστά στην κορύφωση των εκδηλώσεων του 43ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στη Χίο


Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες για το κεντρικό Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ στη Χίο. Μέλη και φίλοι  της ΚΝΕ και του ΚΚΕ καλούν καθημερινά το Χιώτικο λαό στη συμμετοχή στο Φεστιβάλ με καλέσματα και εξορμήσεις. Το 43ο φεστιβάλ φέτος είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή σοσιαλιστική επανάσταση. Σήμερα που ο καπιταλισμός μαστίζεται από μια ακόμα βαθειά κρίση, καταδικάζοντας το λαό στη φτώχεια, την ανεργία, την προσφυγιά, τον πόλεμο, ο λαός και η νεολαία πρέπει να παίρνουν τα μέτρα τους για το μέλλον, το δικό τους κόσμο.
Ύστερα από τις επιτυχημένες εκδηλώσεις σε Λαγκάδα και Βροντάδο, το Σάββατο στις 2/9 στις 8μμ κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ στο κόκκινο φαναράκι στο λιμάνι της Χίου. Οι νέοι και οι νέες, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές, οι φοιτητές, οι άνεργοι θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να προβληματιστούν για την πρώτη απόπειρα της εργατικής τάξης να οικοδομήσει μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, για τα τεράστια επιτεύγματα στα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τις κατακτήσεις στις διακοπές, την αναψυχή, τον ελεύθερο χρόνο, την τέχνη, την ψυχαγωγία.
Ο σοβιετικός λαός κατάφερε να τσακίσει το τέρας του φασισμού, που γέννησε και εξόπλισε ο καπιταλισμός για να τον στρέψει ενάντια στην ΕΣΣΔ, πληρώνοντας βαρύ φόρο τιμής με 20 εκ νεκρούς και 10εκ τραυματίες, με ανυπολογιστές υλικές ζημιές. Από αυτό η νεολαία μπορεί να αντλήσει γνώση για τη σημερινή ανιστόρητη επίθεση ταύτισης του κομμουνισμού με το φασισμό, που στοχεύει στο μέλλον των αγώνων για την ανατροπή του καπιταλισμού και της "νέας εφόδου της εργατικής τάξης στον ουρανό". Η ΕΣΣΔ, παρά τις καταστροφές από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, αποδεικνύοντας  την ανωτερότητα του σοσιαλισμού στάθηκε πρωτοπόρα από τον τομέα των δικαιωμάτων, έως τα επιτεύγματα στο διάστημα, ασκώντας πίεση για κατακτήσεις και στις καπιταλιστικές χώρες.
Στο φεστιβάλ θα υπάρχει σχετική έκθεση με ταμπλό, φωτογραφίες, ενδιαφέροντα πολιτικά, λογοτεχνικά και παιδικά βιβλία καθώς και παιχνίδι ερωτήσεων της ΚΝΕ ενώ θα λειτουργεί ειδικός χώρος για δημιουργική απασχόληση παιδιών.
Η κεντρική ομιλία θα γίνει από το μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, Νίκο Λάππα. Τέλος, θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Χίος 28/8/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου