Print

Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017

Η Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ για τους μαστιχοκαλλιεργητές


Με αφορμή την καταστροφή στη μαστιχοκαλλιέργεια του φετινού καλοκαιριού,  έρχονται και επανέρχονται τα ίδια ερωτήματα που χρόνια τώρα απασχολούν τους μικροκαλλιεργητές και απάντηση δεν παίρνουν. Οι μικροί παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν τον ΕΛΓΑ μα όταν φτάνει η ώρα της αποζημίωσης "ανακαλύπτουν" πως η πλειοψηφία τους δεν τη δικαιούται!
Η Διοίκηση της Ένωσης εισηγήθηκε την αύξηση των ασφαλίστρων στον ΕΛΓΑ κατα 85% πρόπερσι, γνωρίζοντας  πως όλοι οι μαστιχοπαραγωγοί θα πληρώνουν αυξημένα ασφάλιστρα και ελάχιστοι θα έχουν δικαίωμα αποζημίωσης κι ακόμα λιγότεροι θα αποζημιώνονται!
Καλούμε  τον μικροκαλλιεργητή να αναλογιστεί και να βγάλει συμπεράσματα:
Γιατί  να πληρώνει τον ΕΛΓΑ όταν δεν αποζημιώνεται; Γιατί πληρώνει για να γίνει ο έλεγχος που πιθανότατα δεν θα τον αποζημιώσει;
Γιατί η ΕΜΧ δεν βοηθά ουσιαστικά τον παραγωγό παρά  κρύβεται  πίσω από νόμους που η διοίκηση της χρόνια τώρα,  τους στηρίζει; Δεν γνωρίζουν πως είναι σε βάρος των καλλιεργητών; Στην ουσία καλεί σε "συμμόρφωση" τους παραγωγούς στη βάση αυτών των νόμων. Ποιος ωφελείται όμως τελικά;
Ο μικροπαραγωγός έχει μια προοπτική αν θέλει να δει καμιά καλή μέρα. Να συσπειρωθεί στην ΠΑΣΥ, στην Επιτροπή Αγώνα Αγροτών, να στήσει Αγροτικό Σύλλογο και μέσα από μαζικές διαδικασίες να διεκδικήσει τα δικαιώματα του. Όσο αφήνει την ζωή του στα χέρια άλλων τόσο απομακρύνεται από τη βελτίωση της θέσης του.
Μόνο στην ανατροπή του συστήματος εκμετάλλευσης μπορεί να ελπίζει πως οι κόποι του θα αμείβονται δίκαια. Σε μια κοινωνία όπου η παραγωγή του θα είναι εξασφαλισμένη από το κράτος στην προστασία από τα καιρικά φαινόμενα, με φθηνές πρώτες ύλες και με εγγυημένη πώληση των προϊόντων του, χωρίς να τον περιτριγυρίζει η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων και της αγοράς που θα συνεχίσουν να τον απειλούν με ξεκλήρισμα από τη γη του.
Απαιτούμε την άμεση αποζημίωση όλων όσων έπαθαν ζημιά από τις τελευταίες βροχές. Απαιτούμε ο ΕΛΓΑ να διασφαλίσει την παραγωγή όλων των αγροτών.
Χίος 19/8/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου