Print

Πέμπτη 4 Ιανουαρίου 2018

ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου: Καταψηφίζουμε την απαράδεκτη Προγραμματική Σύμβαση με Κ.Ε.ΚΑ.ΠΕΛ. Α.Ε.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μυτιλήνη, 2-1-2018
 
Καταψηφίζουμε την απαράδεκτη Προγραμματική Σύμβαση με Κ.Ε.ΚΑ.ΠΕΛ.  Α.Ε.
 
Τοποθέτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου πάνω στην εισήγηση "ΕΓΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΕ ΤΟ Κ.Ε.ΚΑ.ΠΕΛ  Α.Ε. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ "ΔΡΑΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΤΩΝ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΣΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ":
Παρεμβαίνοντας κατά τη συζήτηση του θέματος, Στη συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου (28-12-2017) ο Περιφ. Σύμβουλος Στρατής Κόρακας, εξέφρασε την έκπληξη του για το γεγονός ότι σε συνθήκες οικονομικής ασφυξίας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου προτείνεται να δοθούν 240.000 ευρώ (!!!), σε ένα φορέα Α.Ε., άγνωστο ουσιαστικά σ' εμάς, μέχρι σήμερα, με 2 άτομα προσωπικό, για να πραγματοποιήσει έργο που απαιτεί εξειδίκευση και πείρα, που δεν αποδεικνύει με πρότερο έργο του ότι έχει.
Η προγραμματική αυτή, σύμβαση, διάρκειας 30 μηνών, προτείνεται για να στηριχτεί οικονομικά, όπως είπε εκπρόσωπος της Περιφ. Αρχής, η Κ.Ε.ΚΑ.ΠΕΛ  Α.Ε.!!!!

Ως Λαϊκή Συσπείρωση είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι. Κανείς δε, δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία κάποιας μέχρι σήμερα δράσης της εν λόγω Α.Ε.
Είναι φανερό ότι πρόκειται για χαριστική σύμβαση που θα κοστίσει πανάκριβα όταν οι πραγματικές ανάγκες είναι τεράστιες.
Τέλος, πιστεύουμε ότι το έργο της "ενημέρωσης και κατάρτισης των επαγγελματιών του τουριστικού τομέα" είναι αρμοδιότητα των Επιμελητηρίων (τα οποία ούτε καν ενημερώθηκαν) και των άλλων επαγγελματιών φορέων τους.
Καταψηφίζουμε αυτήν την εισήγηση ως απαράδεκτη και ζητάμε να αποσυρθεί.
-----------------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου