Print

Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Σχέδιο ψηφίσματος για το προσωπικό γενικών καθηκόντων στα σχολεία



Πηγή φωτό: www.902.gr
Χίος, 13-2-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σχέδιο ψηφίσματος για το προσωπικό γενικών καθηκόντων στα σχολεία Πρωτοβάθμιας  και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καταθέτει η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στο δημοτικό συμβούλιο της 14ης του Φλεβάρη 2018. Το σχέδιο ψηφίσματος έχει ως εξής:

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΕ ΜΟΝΙΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
Είναι γνωστό το πάγιο αίτημα των συνδικαλιστικών φορέων των Εκπαιδευτικών σε όλες τι βαθμίδες για τη γραμματειακή υποστήριξη με μόνιμο προσωπικό όλων των σχολείων της χώρας.
Η σημερινή κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες κωφεύουν σε αυτό το πάγιο αίτημα, που αποδεσμεύει χρόνο υπέρ του εκπαιδευτικού έργου και βελτιώνει τις απαραίτητες διοικητικές και άλλες εργασίες.
Στα πλαίσια της ανακύκλωσης της ανεργίας, του θεαθήναι και της απορρόφησης κονδυλίων του ΕΣΠΑ, η σημερινή κυβέρνηση πέρσι προκήρυξε θέσεις ατόμων 8/μηνης διάρκειας «γενικών καθηκόντων», τα οποία μέσα στο χάος που επικρατεί στα σχολεία μας, συνεισέφεραν σε ένα βαθμό στο να αντιμετωπιστούν οι πρόσθετες δυσκολίες διοικητικού και γραφειοκρατικού έργου.
Δυστυχώς το Μάρτιο απολύονται και η κατάσταση επιστρέφει σε ρυθμούς που τα πάντα φορτώνονται ξανά στις πλάτες των εκπαιδευτικών και μετατρέπονται οι ίδιοι σε γενικών καθηκόντων σε βάρος του κύριου έργου τους.
Ως Δ.Σ. Δήμου Χίου απαιτούμε σε πρώτη φάση την παράταση  των συμβάσεων των συγκεκριμένων ανθρώπων μέχρι το τέλος του σχολικού έτους και σε δεύτερη, την άμεση χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για  δημιουργία μόνιμων θέσεων γραμματειακής και γενικής στήριξης των σχολείων της χώρας (τραπεζοκόμοι κλπ).
Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου
Μάρκος Σκούφαλος
Δημοτικός Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου