Print

Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑ.Σ. Β. Αιγαίου: Να συνεδριάσει το Περιφερειακό Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο Αιγαίο


Άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου με αποκλειστικό θέμα την κατάσταση στο Αιγαίο, όπως έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, στην και να τοποθετηθεί υπεύθυνα, ως πολιτικό όργανο, που υποτίθεται ότι είναι, καταλήγοντας ενδεχομένως σε  ψήφισμα με συγκεκριμένες εκτιμήσεις και δράσεις, απαιτούν με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του συμβουλίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βορείου Αιγαίου Αντώνης Δράκος,  Στρατής Κόρακας και Βαγγέλης Λομβαρδάς. Παραθέτουμε την επιστολή ως έχει:

Μυτιλήνη, 18 Φεβρουαρίου 2018
Θέμα: Να συνεδριάσει το Π. Συμβούλιο με θέμα την κατάσταση στο Αιγαίο
Κύριε Πρόεδρε,
Όλο και πιο έντονες -και δικαιολογημένες-  είναι οι ανησυχίες των κατοίκων των νησιών μας, αλλά και γενικότερα του ελληνικού λαού, για τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Αιγαίο, όπως αυτές επιβεβαιώθηκαν ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΝΕΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΑ ΙΜΙΑ, με τον εμβολισμό του ελληνικού σκάφους από τουρκικό και τις προκλητικές-επεκτατικές δηλώσεις  των ιθυνόντων της Άγκυρας.
Η εντεινόμενη επιθετικότητα της τουρκικής ηγεσίας στο Αιγαίο και στην κυπριακή ΑΟΖ, σε συνδυασμό με την αυξανόμενη παρουσία πολεμικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο και τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, αποδείχνει και στον πιο δύσπιστο, ότι η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρας μας στους σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και οι ανταγωνισμοί τους με άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν την ασφάλεια και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, όπως διατείνονται ορισμένοι, αλλά εγκυμονούν όλο και μεγαλύτερους κινδύνους για τους κατοίκους των νησιών μας και γενικότερα για τον ελληνικό λαό και τους άλλους λαούς της περιοχής μας.
Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, θεωρούμε, ως Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου, ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Β. Αιγαίου δεν μπορεί άλλο, να μένει απλός παρατηρητής ή, ενώ η φωτιά του πολέμου πλησιάζει απειλητική, "περί άλλων να τυρβάζει"..
Με την παρούσα επαναλαμβάνουμε παλαιότερο αίτημα μας, που έμεινε ανικανοποίητο:
 να ασχοληθεί άμεσα το Π.Σ. σε μια συνεδρίασή του, αποκλειστικά με την κατάσταση στο Αιγαίο, όπως έχει διαμορφωθεί, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα και να τοποθετηθεί υπεύθυνα, ως πολιτικό όργανο, που υποτίθεται ότι είναι, καταλήγοντας ενδεχομένως σε  ψήφισμα με συγκεκριμένες εκτιμήσεις και δράσεις.
Με τιμή
Οι περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου
Αντώνης Δράκος
Στρατής Κόρακας
Βαγγέλης Λομβαρδάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου