Print

Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018

Σχόλιο του Στρατή Κόρακα, σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά



Πηγή φωτό: clipart-library.com
Το τυράκι το είδαν· την παγίδα τη βλέπουν;
(Σχόλιο του Σ. Κόρακα, σχετικά με τον ΦΠΑ στα νησιά) 
Αυτές τις μέρες ξαναφούντωσε ο εμπαιγμός των νησιωτών τόσο από τη Κυβέρνηση όσο, από την περιφερειακή Αρχή και από ορισμένους φορείς (.....'''') με την ανακοίνωση της αναστολής της κατάργησης του μειωμένου ΦΠΑ για.....6 μήνες.
Ακούσαμε και διαβάσαμε δακρύβρεχτες, από συγκίνηση, ανακοινώσεις και δηλώσεις τους...
Και διερωτόμαστε, τουλάχιστον για ορισμένους: το τυράκι το είδαν, την παγίδα τη βλέπουν;
Εξηγούμαστε:
Η σύνδεση του αιτήματος για μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά -και μάλιστα αποκλειστικά- με το προσφυγικό, στην ουσία εμμέσως πλην σαφώς ακυρώνει τη απόφαση της Βουλής αρχές του 1990 για μείωση κατά 30% του ΦΠΑ για όλα τα νησιά του Αιγαίου.
 Πράγματι τότε δεν υπήρχε το προσφυγικό και η όλη θεμελίωση της διεκδίκησης των νησιωτών, με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές, ήταν το υψηλό κόστος μεταφοράς και άλλοι δυσμενείς παράγοντες της "νησιωτικότητας", που κάνουν πιο δύσκολη ζωή στα νησιά. Σημειώναμε μάλιστα ότι η μείωση κατά 30% του ΦΠΑ δεν είναι κάποια εύνοια προς τους νησιώτες άλλα μια ελάχιστη αντιστάθμιση των αρνητικών παραγόντων που επιδρούν στη ζωή τους.
Το ερώτημα λοιπόν που θάπρεπε να απαντήσουν όσοι προβάλλουν το προσφυγικό για να στηρίξουν το αίτημα της διατήρησης του μειωμένου ΦΠΑ είναι: "ΛΕΓΑΜΕ ΨΕΜΑΤΑ ΤΟΤΕ;" ή "ΑΝ ΕΚΛΕΙΨΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ ΘΑ ΕΚΛΕΙΨΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΛΟΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΦΠΑ....."
Με άλλα λογία μήπως με τη σημερινή επιχειρηματολογία τους ουσιαστικά αρνούνται τους πραγματικούς λογούς που επιβάλλουν τη μείωση του ΦΠΑ και έτσι μετατρέπουν τους κατοίκους των νησιών μας σε ομήρους στο έλεος των δημαγωγών;  Επίσης, ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ, ΕΜΜΕΣΩΣ ΠΛΗΝ ΣΑΦΩΣ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΩΝΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ, ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΑΥΤΌ  ΕΞΑΡΤΑΝΕ ΤΟ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΦΠΑ ;
Και πανηγυρίζουν για μια αναστολή 6 μηνών με την ελπίδα ότι θα πάρουν άλλους 6 μήνες ως τις εκλογές;;!!!!! 
Τόση περηφάνια και διορατικότητα!
Εμείς, ως ΚΚΕ καλούμε τους κατοίκους των. νησιών μας να μη τσιμπήσουν. Να τους γυρίσουν την πλάτη και  να αγωνιστούν για :
-Μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ για όλα τα νησιά.
-Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και ο ΕΝΦΙΑ.
- Δραστική μείωση όλων των εισιτηρίων κατά 50%.
-Αφορολόγητο ατομικό όριο για όλους 20.000 ευρώ.
-Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
3-7-2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου