Print

Σάββατο 7 Ιουλίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Απαξιώνει εκ νέου την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας η Δημοτική Αρχή

Χίος, 6-7-2018
ΣΧΟΛΙΟ ΤΥΠΟΥ
Απαξιώνει εκ νέου την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Λαγκάδας η Δημοτική Αρχή, για ψηφοθηρικούς λόγους, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά.
Συζητήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, στις 5-7-2018 το θέμα της παραχώρησης χρήσης δημοτικού ακινήτου στην Τοπική Κοινότητα Λαγκάδας.
Όπως είναι γνωστό η Δημοτική Αρχή απαξίωσε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου, παίρνοντας εκείνη αντίθετη απόφαση και μάλιστα χωρίς να γνωρίζει ούτε τους χώρους ούτε την χρήση που εξυπηρετούν. Μετά την ακύρωση της παραπάνω δημοτικής απόφασης από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου στην οποία προσέφυγε η ΛΑ.Σ. καταγγέλλοντας παράτυπες ενέργειες τους χωρικού αντιδημάρχου στην όλη υπόθεση της παραχώρησης, η Δημοτική Αρχή επαναφέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο για εκ νέου συζήτηση και λήψη νέας απόφασης.
Δεν έφτανε το πρώτο ατόπημά της να τσαλαπατήσει κυριολεκτικά την απόφαση της Τοπικής Κοινότητας, αλλά για δεύτερη φορά με πλήρη ευθύνη το δημάρχου κ. Βουρνού και με δικαιολογία ότι εξέλειπαν οι λόγοι ακύρωσης της απόφασής της από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προβαίνει τιμωρητικά, προκλητικά, με εμπάθεια, στο σύνολο του λαγκαδούσικου λαού.
Αδυνατούν να χωνέψουν ότι η Λαγκάδα εξέλεξε κομμουνιστή Πρόεδρο να παλέψει για το δίκιο τους, τις κατακτήσεις τους και να διαφυλάξει τα δικαιώματά τους, γι αυτό και προσπάθησαν να περάσουν ορισμένοι σύμβουλοι της συμπολίτευσης σε ανοιχτές προβοκάτσιες εναντίον του ΚΚΕ, μπερδεύοντας τα πολιτικά ζητήματα με τους πολιτιστικούς συλλόγους.
Τιμητές του αντιλαϊκού προσώπου του «Καλλικράτη» και του ακόμη χειρότερου «Κλεισθένη 1» που βρίσκεται στα σκαριά από την αστική εξουσία, απαξιώνουν παντελώς τα Τοπικά Συμβούλια και τους δίνουν τη χαριστική βολή.
Τους καλούμε να αναλογιστούν ποιος ο λόγος ύπαρξης των τοπικών συμβουλίων όταν οι ίδιοι τα χρησιμοποιούν μόνο ως διακοσμητικά στοιχεία και ως υπομόχλια υλοποίησης της ψηφοθηρικής τους πολιτικής, αλλά και της βάρβαρης αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής που πρεσβεύουν.
Προς τι η εμπάθεια του Δημάρχου μέχρι τελευταία στιγμή και η άρνησή του να βρεθεί μια λύση εκ των ένδον στο τοπικό αυτό θέμα, αφού και κάποιοι σύμβουλοί του και ο ίδιος ο πρόεδρος του Δ.Σ. πρότειναν κάτι τέτοιο; Ξεκίνησαν ήδη τα προεκλογικά γραμμάτια;
Ως ΛΑ.Σ. καταγγέλλουμε αυτή την τακτική της δημοτικής αρχής και του δημάρχου και δηλώνουμε ότι θα βρεθούμε δίπλα στο δίκιο των Λαγκαδούσων με κάθε μέσο που θα αποφασιστεί από τους ίδιους και τα συλλογικά τους όργανα. Το χωριό δεν είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζει τέτοιες δόλιες τακτικές και ξέρει να τις αντιμετωπίζει.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου