Print

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019

1η προεκλογική εκδήλωση ΛΑ.Σ. Δ. Χίου -Ομιλίες και χαιρετισμοί υποψηφίων-Ρεπορτάζ εκδήλωσης

ΑΓΛΑΪΑ ΚΥΡΙΤΣΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΧΙΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΑΣΣΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

 Β. ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΙΔΑΚΗΣ
ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ



Πατήστε πάνω σε κάθε φωτογραφία για να 
ανοίξει το ηχητικό ντοκουμέντο






ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ 
ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Σε κλίμα μάχης και συστράτευσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση, για τη στήριξη του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην οποία κάλεσε η Λαϊκή Συσπείρωση Δ. Χίου, την Τετάρτη 23/1/2018 στο Δημαρχείο Χίου.
Την εκδήλωση άνοιξε και συντόνισε η Γραμματέας της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ Μαρίνα Κυριάκου δίνοντας το λόγο στον επικεφαλής με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, Σταύρο Τάσσο. Στη συνέχεια ακολούθησαν χαιρετισμός από την υποψήφια με το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στην Περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου, Αγλαΐα Κυρίτση, και από το γνωστό συγγραφέα Γιάννη Μακριδάκη, που απεύθυνε με τη σειρά του κάλεσμα συμπόρευσης με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ. Τέλος ομιλία έκανε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» δήμου Χίου, Μάρκος Σκούφαλος.
Ομιλία Αγλαΐας Κυρίτση:
«Συντρόφισσες και σύντροφοι, φίλες και φίλοι και κυρίως συμπατριώτες και συμπατριώτισσες,
Χαιρετίζω κι εγώ την σημερινή μας εκδήλωση, μια εκδήλωση που σηματοδοτεί και με την δικιά μου συμμετοχή, την αναγκαιότητα συσπείρωσης και συμπόρευσης σ’ έναν αγώνα δυναμικής διεκδίκησης κι ελπίδας, με στόχο την ριζική ανατροπή των πολιτικών που έφεραν και φέρνουν νέα δεινά στο λαό.
Και τo λέω αυτό, κοιτάζοντάς σας στα μάτια, με πίστη στις δυνάμεις, τις ιδέες και το πρόγραμμά μας για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τη Χίο.

Πριν τη σημερινή εκδήλωση προηγήθηκαν αντίστοιχες στην Ικαρία, τη Μυτιλήνη, τη Λήμνο και τη Σάμο. Χωρίς υπερβολή θέλω να μοιραστώ μαζί σας τα πρώτα συμπεράσματά μου και την εικόνα που αποκόμισα.
Είδα, γνώρισα, μίλησα με ανθρώπους που βιώνουν τα προβλήματα του τόπου τους, με συντρόφους που είναι αποφασισμένοι να δώσουν πόρτα – πόρτα, καφενείο το καφενείο, χωριό το χωριό τη μάχη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών, τη μάχη των ευρωεκλογών και των βουλευτικών εκλογών, όποτε γίνουν....
Συνάντησα συντρόφους και συντρόφισσες που πιστοί σε αρχές και κατευθύνσεις, θα δώσουμε μαζί τη μάχη για να ενισχυθούν σημαντικά οι δυνάμεις τις Λαϊκής Συσπείρωσης, οι δυνάμεις του ΚΚΕ και εν τέλει του ίδιου του λαού, ώστε από καλύτερες θέσεις να φρενάρει και να ανατρέψει τις πολιτικές που απομονώνουν και ερημώνουν εν προκειμένω τα νησιά μας και συνολικά τη χώρα και σπρώχνουν το λαό στη φτώχεια, τη μοιρολατρία και την αντίληψη ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος.
Πριν αναφερθώ στην αποδοχή της πρόσκλησης για συστράτευση με τη Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ, θα ήθελα να κάνω μερικές σύντομες, αλλά -κατά την εκτίμησή μου- εξαιρετικά σημαντικές επισημάνσεις.
Από το 2014, χρονιά κατά την οποία εκλέχτηκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου και για περίπου μια πενταετία, πιστή στις αρχές μου, ανέδειξα και πάλεψα εντός και εκτός Συμβουλίου για όλα τα κρίσιμα ζητήματα που ταλαιπωρούν τους πολίτες των νησιών μας.
Από θέση αρχών, ακόμα και για τους λίγους μήνες που υπήρξα βουλευτής, δεν στρογγύλεψα θέσεις, δεν ωραιοποίησα καταστάσεις και πολιτικές, δεν μίλησα ποτέ με «ναι μεν αλλά...».
Με ιδεολογική σαφήνεια και με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο στάθηκα απέναντι σε παραχαράξεις, λαθροχειρίες, φτιασιδώματα και επικοινωνιακές τακτικές.
Ως επικεφαλής της παράταξης Βόρειο Αιγαίο – Γόνιμη Γραμμή,  έφερα και ανέδειξα στο Π.Σ. πολλά από τα θέματα που ταλαιπωρούν το λαό του Βορείου Αιγαίου και της Χίου.
Κατήγγειλα την περιφερειακή Αρχή, αλλά και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για την προωθούμενη πολιτική, η οποία , στα χνάρια των προκατόχων τους και υπό τις προσταγές της Ε.Ε. καταδικάζει το Βόρειο Αιγαίο στη φτώχεια, την απομόνωση και το περιθώριο.
Δεν θα κάνω απολογισμό της παρουσίας μου στο Π.Σ., αλλά στις μέρες των κούφιων λόγων, είναι σημαντικό πιστεύω, να υπηρετεί κάποιος, αρχές και ιδεολογίες και όχι σκοπιμότητες, ιδιοτέλειες και προσωπικά οφέλη.
Συντρόφισες/οι, φιλες και φίλοι
Σήμερα, βρισκόμαστε στη Χίο, ένα νησί του Βορείου Αιγαίου που βιώνει κι αυτό σοβαρά προβλήματα, εξαιτίας των ακολουθούμενων πολιτικών, που έχουν μετατρέψει τη νησιωτικότητα από ευλογία σε κατάρα.
- πανάκριβα ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια, που έχουν κάνει τις μεταφορές απαγορευτικές για τους κατοίκους και τπυς επισκέπτες ,αφού  ακτοπλοΐα και αεροπλοία έχουν παραδοθεί στα μονοπώλια με το κέρδος αμείωτο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες
- προβλήματα στην Υγεία που ολοένα και εντείνονται, με όλο και μεγαλύτερες ελλείψεις σε υποδομές και προσωπικό, που αναγκάζουν τις λαϊκές οικογένειες να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει καθημερινά ηρωικό αγώνα για να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες....
-- Με την κατάργηση του χαμηλότερου Φ.Π.Α. σε όλα τα νησιά του Αιγαίου, πλην των 4ων που υποδέχονται πρόσφυγες και μετανάστες, μαρτυρά πως η υλοποίηση αυτού του μέτρου, του 3ου μνημονίου, θα φθάσει μέχρι το τέλος. Για τη Χίο, όπως και για τα άλλα νησιά που «σηκώνουν» το προσφυγικό, δίνονται μάλιστα παρατάσεις που μαρτυρούν και τον τελικό στόχο και το σκοπό τους, που είναι η ήδη αποφασισμένη αύξησή του.
- Κι ως τάχα αντιστάθμισμα φέρνουν το μεταφορικό ισοδύναμο, που είναι στάχτη στα μάτια των πολιτών του Βορείου Αιγαίου, και γενικά των νησιωτών, αφού είναι τόσες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες για την εφαρμογή του στην πράξη, που στην ουσία είναι δώρο άδωρο... Εάν δε, υπάρχει χρέος στην εφορία, οι όποιες χρηματικές επιστροφές , συμψηφίζονται... Ενα μέτρο που θα μπορούσαμε κάλλιστα να το χαρακτηρίσουμε, ως ένα ακόμα εισπρακτικό του κράτους...
Θα μπορούσα να απαριθμήσω πολλά επιμέρους θέματα, αλλά μέχρι τη μέρα των εκλογών, θα έχουμε πολλές ευκαιρίες να αναφερθούμε στα επιμέρους και στα ειδικά ζητήματα, που αφορούν πιο συγκεκριμένα την περιφέρεια και το ρόλο της.
Κωδικά όμως, θα ήθελα να επισημάνω ότι όταν μιλάμε για το Βόρειο Αιγαίο, μιλάμε για μια περιφέρεια που βιώνει ένα τριπλό χτύπημα:
-Την εγκατάλειψη και την αποψίλωση υποδομών και ανθρώπων,
-Την ανατίναξη του πρωτογενούς τομέα
- την προσφυγική κρίση και τη ΝΑΤΟποίηση του Αιγαίου, με το επικίνδυνο δέσιμο της χώρας από τον Τσίπρα στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, που απειλούν να τινάξουν στον αέρα την ευρύτερη περιοχή.
Το Βόρειο Αιγαίο δεν είναι μια ακόμα περιφέρεια όπως όλες οι υπόλοιπες. Είναι μια περιφέρεια, στην οποία συγκεντρώνεται ένα εξαιρετικά εκρηκτικό μίγμα, που απειλεί ευθέως την εθνική κυριαρχία και τα λαϊκά συμφέροντα.
Γι’ αυτό ακριβώς επισημαίνω ότι οι επικείμενες τοπικές εκλογές έχουν ιδιαίτερη πολιτική κρισιμότητα και σημασία.
Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες,
Από τον Καποδίστρια ως τον Καλλικράτη και τον Κλεισθένη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, δήμοι και περιφέρειες μετατρέπονται στο μακρύ χέρι των εθελόδουλων κυβερνήσεων και των Βρυξελλών.
Μετατρέπονται σε ιμάντα μεταφοράς προς τα κάτω, των πλέον αντιλαϊκών πολιτικών, ενώ με την μεθοδική υπό-χρηματοδότηση και τα τεράστια κενά σε εργαζόμενους, χρησιμοποιούνται ως θερμοκήπια για το ξεπούλημα και την παραχώρηση δημόσιων αγαθών και υπηρεσιών στο κεφάλαιο.
Με δήμαρχους και περιφερειάρχες - και το τονίζω αυτό, έχοντας σχεδόν πέντε χρόνια εμπειρίας στο Π.Σ- να παίζουν κυριολεκτικά το ρόλο, υπηρετών της κυβέρνησης και πρωτοκολλητών έτοιμων αποφάσεων.
Χωρίς καμιά διάθεση και βούληση να πάνε κόντρα, να διεκδικήσουν, να υπηρετήσουν τις ανάγκες του λαού και κυρίως να οργανώσουν στο λαό σε μια κατεύθυνση διεκδίκησης, πίεσης και τελικά ανατροπών.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι έχει αποδειχτεί εξαιρετικά ικανή σε ένα πράγμα: Στην επικοινωνία, την προπαγάνδα, τον τακτικισμό και τη στρεψοδικία.
Με τον πιο προκλητικό τρόπο βαφτίζουν το ψάρι κρέας και κάνουν το άσπρο μαύρο.
Μιλούν δήθεν για ανθρωπισμό, αυτοί που μετέτρεψαν τα νησιά μας και η Χίος το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, σε αποθήκες ψυχών για χιλιάδες κατατρεγμένους εξαιτίας των πολέμων στους οποίους και η χώρα μας έμμεσα συμμετέχει.
Με το «ναι» Τσίπρα στη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας έχουν γίνει τα νησιά μας τείχη προστασίας της… συμμάχου Ευρώπης και έχουν μετετραπεί σε ανοιχτές φυλακές, πυροδοτώντας –μεταξύ άλλων- επικίνδυνα φασιστικά ξεσπάσματα και εκκολάπτοντας με την ακολουθούμενη πολιτική το αυγό του φιδιού. Και αυτό που λέω δεν είναι θεωρητικό. Δυστυχώς ήδη γευόμαστε πώς ένας κόσμος παραπλανημένος στρέφεται σε λάθος κατεύθυνση;
Σύντροφοι και συντρόφισσες, φίλοι και φίλες,
Με αυτά τα δεδομένα, σε αυτή την πολυσύνθετη συγκυρία, που μυρίζει όλο και περισσότερο ζόφο, με μια Βουλή, που παραπαίει, και τα παζάρια και οι συναλλαγές έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, για να βγει όλη η βρόμικη δουλειά που της ανέθεσαν οι εντολείς του σάπιου πολιτικού συστήματος, ανταποκρίθηκα στο κάλεσμα που απηύθυνε ο γραμματέας του ΚΚΕ για συμπόρευση και συστράτευση, στην υπηρέτηση των λαϊκών συμφερόντων.
Είναι κρίσιμο στις τοπικές, αλλά και στις εθνικές εκλογές, όποτε γίνουν, τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ να ενισχυθούν.
Είναι κρίσιμο το προσκλητήριο συσπείρωσης και συμπόρευσης να φτάσει σε όσο γίνεται περισσότερους έντιμους αριστερούς. Γιατί την Αριστερά της προσφοράς και της θυσίας δεν την χαρίζουμε σε λαθροχείρες και τυχοδιώκτες.
Η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της λαϊκής συσπείρωσης, δεν είναι απλά ενίσχυση του ΚΚΕ, είναι καθοριστική ενίσχυση του ίδιου του λαού, να παλέψει από καλύτερες θέσεις για το μέλλον που του αξίζει».
Καλούς μας λοιπόν αγώνες και με τη νίκη».
Χαιρετισμός Γιάννη Μακριδάκη:
«Η επέλαση του οικονομικού νεοφιλελευθερισμού τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στην κορύφωσή της παγκοσμίως. Αυτό έχει ως συνέπεια την πλήρη απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και των φυσικών πόρων, που καθίστανται πλέον αναλώσιμα γρανάζια και προϊόντα κατανάλωσης αντίστοιχα, για την λειτουργία μιας μηχανής ασύδοτου οικονομικού πλουτισμού των ολίγων, μέσω πολέμων, βίαιης φτωχοποίησης των λαών και καταστροφικής απομύζησης του οικοσυστήματος .
Στην Ελλάδα ζούμε αυτή την κορύφωση στο πετσί μας και οι πολιτικές που εφαρμόζονται όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και ο τρόπος με τον οποίον εφαρμόζονται, η απαξίωση δηλαδή της δημοκρατίας, η πολιτική αναξιοπρέπεια και ανηθικότητα που έχουν γίνει πλέον απροκάλυπτες, επηρεάζουν και διαμορφώνουν καταλυτικά την κοινωνία και την προσωπική ζωή μας, έχουν δε ως κορωνίδα των τρομακτικών συνεπειών τους την επανεμφάνιση και σταδιακή εγκαθίδρυση του ναζισμού, όπως συμβαίνει διεθνώς.
Κατά τη γνώμη μου, οι πολίτες που έχουν συναίσθηση του χρέους τους απέναντι στην ιστορία, στον άνθρωπο, στον πολιτισμό και στο φυσικό περιβάλλον, δεν έχουν πλέον κανένα περιθώριο πολιτικής αδράνειας και απουσίας, απεναντίας έχουν χρέος να υπερασπιστούν ενεργά και να διεκδικήσουν δυναμικά την κοινωνική συνύπαρξη και πολιτική, τον σεβασμό της ανθρώπινης ζωής και αξιοπρέπειας, την συνετή συλλογική διαχείριση των φυσικών πόρων και την ανάπτυξη με έργα μικρής κλίμακας και με σεβασμό στο φυσικό κεφάλαιο και στον υλικό και άυλο πολιτισμικό πλούτο που συνθέτουν την ιδιαίτερη ταυτότητα κάθε λαού και τόπου.
Η προσωπική μου εκτίμηση για τις επερχόμενες δημοτικές και περιφερειακές εκλογές είναι ότι η ενίσχυση των ψηφοδελτίων της ΛΑΣ, που απαρτίζονται από συμπολίτες ενεργούς στους κοινωνικούς αγώνες και υποστηρίζονται από το μοναδικό άτεγκτο κοινοβουλευτικό κόμμα και επίσης μοναδικό πλέον ακρογωνιαίο λίθο της αριστεράς και της αντίστασης στον εκφασισμό και την πολιτική ευτέλεια στην Ελλάδα, το ΚΚΕ, είναι μονόδρομος».
Αποσπάσματα από την ομιλία του Σταύρου Τάσσου
Ο Σταύρος Τάσσος επισήμανε τις συνέπειες από την καπιταλιστική ανάπτυξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ που «...μεταφράζεται σε όλα τα μέτρα που παίρνονται, με ή χωρίς μνημόνια, στο όνομα της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της οικονομίας, το τσάκισμα μισθών, συντάξεων και εργατικών δικαιωμάτων, ελαστικές σχέσεις εργασίας...», αλλά και με τη «δραστική μείωση κονδυλίων για την προστασία από φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες, πυρκαγιές) την παραπέρα εμπορευματοποίηση της παιδείας, της υγείας, της πρόνοιας, του αθλητισμού, του πολιτισμού, της γης, της κατοικίας».
Ειδική αναφορά έκανε στα κέρδη των εφοπλιστών όπου όπως είπε με βάση το Σύνταγμα όλα τα αστικά κόμματα και πρώτη και καλύτερη η ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ, διαφυλάττουν τη «...νόμιμη και θεσμοθετημένη φοροαπαλλαγή εφοπλιστών, αλλά και ξένων επενδυτών», με αποτέλεσμα για τους εφοπλιστές περίπου 60 φοροαπαλλαγές, «...όπως στο πετρέλαιο, που το πληρώνουν 45 λεπτά, ενώ οι αγρότες, και όλοι εμείς, σχεδόν 1,50 ευρώ το λίτρο». Αποτέλεσμα από τα πάνω από 10 δισ. ευρώ κέρδη σε ετήσια βάση, να πληρώνουν, κατά μέσο όρο 15 εκατ. ευρώ, δηλαδή σε ημερήσια βάση λιγότερα από 10 ευρώ!!! «Αντίθετα οι ναυτεργάτες πληρώνουν περί τα 60 εκατ. ευρώ το χρόνο. Σε συνθήκες μαύρης, ανασφάλιστης και χαμηλόμισθης εργασίας, που κυμαίνεται από 80% έως 95%, στα περίπου 4750 ελληνόκτητα πλοία.
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» και η «υγιής επιχειρηματικότητα» που ευαγγελίζονται όλα τα αστικά κόμματα, με το ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα σημαιοφόρους, γιαυτό και ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σήμερα τα αγαπημένα παιδιά της ΕΕ, της Γερμανίας και της Μέρκελ!!!», ανέφερε κάνοντας τη σύγκριση.
Αναφέρθηκε  σε ζητήματα των  τρεχουσών πολιτικών εξελίξεων όπως η αναδιάταξη του πολιτικού σκηνικού με την αξιοποίηση της συμφωνίας των Πρεσπών όπου «...Κοινοβουλευτικές ομάδες διαλύονται, ή κινδυνεύουν να διαλυθούν, και οι μεταγραφές βουλευτών έχουν ξεπεράσει τις μεταγραφές των ποδοσφαιριστών, και μερικοί μάλιστα δίνονται δανεικοί για να μην διαλυθούν κοινοβουλευτικές ομάδες».
         Καταδίκασε τη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντι ΝΑΤΟϊκή βάση για τα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ αλλά και για τη γεωστρατηγική αναβάθμιση της ελληνικής αστικής τάξης στην περιοχή, που «...εμπλέκει όλο και βαθύτερα τη χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, σχεδιασμούς και δράσεις, με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πόρων, και των δρόμων μεταφοράς τους».
Τόνισε για τη συμφωνία των Πρεσπών ότι η ελληνική κυβέρνηση «Τα δίνει όλα για να ενταχτεί η FYROM στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, για να χρησιμοποιηθεί αφενός ως ανάχωμα στη ρώσικη και κινεζική επιρροή, και αφετέρου ως ορμητήριο νέων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Μια συμμετοχή που δεν έχει να προσφέρει παρά ανασφάλεια και αστάθεια, τόσο στον λαό της FYROM, όσο και στους άλλους λαούς. Ας θυμηθούμε το ρόλο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1999, στο Κυπριακό, στα Ελληνοτουρκικά, κλπ», ενώ σημείωσε από την πρόσφατη «ολοκληρωμένη έκθεση του αμερικανικού υπουργείου εξωτερικών», ότι «...ρητά και κυνικά δηλώνεται, ότι βασικός στόχος της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής είναι “η αντιμετώπιση της κακοήθους (!!!) ρωσικής και κινεζικής επιρροής”. Σε αυτό το πλαίσιο, η αμερικάνικη πρεσβεία καλείται να στηρίξει το στόχο “να αναλάβει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο στην ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ…”
Αναγνωρίζεται επίσης ότι «η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός Ελλάδας !!!» και ότι «η ελληνική κυβέρνηση  υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας», προσφέροντας «επιπλέον τοποθεσίες εκτός του κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή.
Πως λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας, να μην είναι τα αγαπημένα παιδιά του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και του Τραμπ!!!», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφερόμενος στο ΚΚΕ είπε «εμείς, λέμε ΟΧΙ στη συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ, στον αλυτρωτισμό και τον εθνικισμό σε Ελλάδα και FYROM. Λέμε ΝΑΙ στην ειρήνη, φιλία, αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό»
Συνεχίζοντας, για την προκλητικότητα της αστικής τάξης της Τουρκίας επισήμανε ότι γίνεται «...με την ανοχή, αν όχι ενθάρρυνση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο», φθάνει να «...αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας και διεκδικεί το μισό Αιγαίο, κατά μήκος του 25ου μεσημβρινού, περικλείοντας έτσι τα νησιά του Α. Αιγαίου ουσιαστικά στη δική της επικράτεια».
Επίσης, στάθηκε στο κρίσιμο ζήτημα του προσφυγικού για τα νησιά αναφέροντας το πλαίσιο που ψηφίστηκε από φορείς της Σάμου για απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά και κλείσιμο των hot spots καλώντας και το Χιώτικο λαό αλλά και τα άλλα νησιά να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.
Ακόμα στο ζήτημα του ΦΠΑ με το μεγάλο κόστος ζωής στα νησιά όπου «Σαν ένα μέτρο ανακούφισης στα προβλήματα αυτά, επιβλήθηκαν, μετά από πολλούς αγώνες, πρωτοστατούντος του ΚΚΕ, οι μειωμένοι κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ. Σήμερα ο μειωμένος ΦΠΑ έχει καταργηθεί στα νησιά του Αιγαίου».
Αίτημα των κατοίκων όλων των νησιών του Αιγαίου είναι να επανέλθει ο μειωμένος ΦΠΑ, όχι μόνο κατά 30% αλλά κατά 50%, και να ισχύει για όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί στα είδη λαϊκής κατανάλωσης και στα καύσιμα. Αντ’ αυτού η κυβέρνηση έφερε το μεταφορικό ισοδύναμο, που αφενός δεν μπορεί να αντισταθμίσει το μειωμένο ΦΠΑ, και αφετέρου στην πραγματικότητα είναι  μια νέα  μορφή επιδότησης των εφοπλιστών αφού, ότι έπαιρναν θα παίρνουν, και μπορούν, με κριτήριο πάντα το κέρδος, ανά πάσα στιγμή να αυξήσουν την τιμή των  εισιτηρίων και τα ναύλα των εμπορευμάτων, πάνω από το ποσό της επιστροφής, αλλά και να καθορίσουν τη συχνότητα και τη διάρκεια των δρομολογίων των καραβιών στο δίκτυο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών.
Αίτημα των κατοίκων όλων των νησιών του Αιγαίου είναι να μειωθούν  οι τιμές όλων των εισιτηρίων κατά 50%. Ασφαλείς, τακτικές και φτηνές ακτοπλοϊκές και αεροπορικές συγκοινωνίες για όλα τα νησιά».
Αναφερόμενο στο «πιο εκρηκτικό», όπως το χαρακτήρισε, πρόβλημα, στα νησιά μας του προσφυγικού – μεταναστευτικού, είπε «Εδώ η βαρβαρότητα του καπιταλισμού-ιμπεριαλισμού φαίνεται με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο» αναδεικνύοντας τη συμμετοχή της χώρας «...στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις του ΝΑΤΟ και της ΕΕ...» ως συνυπεύθυνη για τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και τη δημιουργία του κύματος των προσφύγων και μεταναστών.
«Εμείς, το ΚΚΕ, δεν κάνουμε τη διάκριση ανάμεσα στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, γιατί τους μεν πρόσφυγες τους διώχνει ο ιμπεριαλιστικός τους πόλεμος, για να αποφύγουν το θάνατο, τους δε μετανάστες η ιμπεριαλιστική τους «ειρήνη», για να αποφύγουν τη φτώχια και την εξαθλίωση», σημείωσε σχολιάζοντας τις διπλές κυβερνητικές ευθύνες που απορρέουν «...από την απαράδεκτη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας...», που «...μετατρέπει τη χώρα μας και τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου σε χώρους μαζικού εγκλωβισμού  προσφύγων και μεταναστών σε άθλιες συνθήκες στα Ηot Spots», με την βαρβαρότητα και την απανθρωπιά αυτής της πολιτικής να «... ξεπερνά κάθε όριο το χειμώνα, με τις βροχές, τις λάσπες, το κρύο  και την παγωνιά». 
Κλείνοντας είπε πως: «Η περιοχή μας είναι ένα καζάνι που βράζει, πολεμικές συγκρούσεις που είναι αποτέλεσμα του μεταξύ τους ανταγωνισμού των αστικών τάξεων συμβαίνουν πολύ κοντά μας, και ο κίνδυνος να εμπλακεί και η χώρα μας σε αυτές είναι πολύ μεγάλος.
Ο λαός μας θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος να υπερασπιστεί την πατρίδα του σε μια τέτοια περίπτωση, αλλά και να μη δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην οποιαδήποτε αστική κυβέρνηση, που θα τον εμπλέξει σε μια τέτοια σύγκρουση για τα συμφέροντα της ελληνικής αστικής τάξης».
Αναφερόμενος στον Στρ. Κόρακα είπε ότι είναι «Βαριά είναι η κληρονομιά που μας αφήνει…, την οποία έχουμε υποχρέωση να αξιοποιήσουμε.
Με τη Χιώτισσα Αγλαΐα Κυρίτση που, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα του ΚΚΕ για συστράτευση, συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης Β. Αιγαίου», αλλά και με όλο το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας που θα καταρτιστεί.
Με τον Μάρκο Σκούφαλο υποψήφιο Δήμαρχο Χίου, και με το ψηφοδέλτιο του Δήμου που θα καταρτιστεί, μπαίνουμε με αισιοδοξία και αποφασιστικότητα στη μάχη των εκλογών για την Περιφέρεια και το Δήμο. 
Με ανιδιοτελείς αγωνιστές της προσφοράς και της θυσίας για το συνάνθρωπο, για άμεσα μέτρα ανακούφισης, για να ανοίξει ο δρόμος για ριζικές ανατροπές παντού, για μια δίκαιη και ειρηνική κοινωνία, με το λαό αφεντικό και νοικοκύρη στον τόπο του, φίλο και συνεργάτη με τους άλλους λαούς».

Αποσπάσματα από την ομιλία του Μάρκου Σκούφαλου
Ο Μάρκος Σκούφαλος, τέλος, ανέλυσε στοιχεία από την αντιλαϊκή πολιτική του Δήμου, που είναι βασισμένη στις αντιλαϊκές κεντρικές κατευθύνσεις της ΚΕΔΕ. Επισήμανε ότι «... δεν κάνουμε πίσω από την ενιαία γραμμή που πρέπει με νύχια και με δόντια να παλέψουμε μέσα στον κόσμο, μέσα στο λαό. Κατακόκκινη ψήφος στη λαϊκή συσπείρωση, στο δήμο, στην περιφέρεια, ΚΚΕ στην Ευρωβουλή, στη Βουλή όποτε γίνουν».
Εξηγώντας την ενιαία ψήφο στο ΚΚΕ ανέφερε πως αυτές «... συνδέονται με ένα βασικό νήμα μεταξύ τους, που προσδιορίζει τη βασική αντίθεση της κοινωνίας μας, της ζωής μας πριν, κράτα τα μνημόνια και μετά τα μνημόνια.
Είναι η βασική αντίθεση φτώχειας και πλούτου που τσακίζει τις ζωές μας και που όσο κι αν πασχίζουν να την κρύψουν με ψευτοαριστερές φανφάρες, περί προόδου και συντήρησης που λέει ο ΣΥΡΙΖΑ ή ποτέ πια "αριστερά" που λέει η ΝΔ, δίνοντας στο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά που ποτέ δεν είχε, δεν καταφέρνουν να αλλάξουν τη σκληρή πραγματικότητα δεκαετιών αστικών κυβερνήσεων είτε της ΝΔ είτε του ΠΑΣΟΚ είτε του ΣΥΡΙΖΑ, ο λαός δηλαδή να ματώνει και τα κέρδη της ολιγαρχίας του πλούτου να αυξάνονται, οι φτωχοί να γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι».
Στον ισχυρισμό «... να μιλήσουμε δήθεν, μόνο για τα τοπικά ζητήματα, για να δούμε την αυτοδιοίκηση ως μοχλό ανάπτυξης, για να μην κομματικοποιήσουμε τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές», είπε ότι πρόκειται για «... προσπάθεια απατηλή, υπονομευτική για τα λαϊκά συμφέροντα, στοχευμένη να διασπάσει τη λαϊκή συνείδηση σε ψευτοδιλήμματα. Βάζει πλάτη για να περάσει η λογική των αστικών κομμάτων στο απυρόβλητο της λαϊκής ψήφου» αναφέροντας ότι «...η πάλαι ποτέ αυτοδιοίκηση έχει χάσει κι αυτά τα λίγα χαρακτηριστικά αυτοδιοίκησης που είχε και έχει μετατραπεί πλήρως στο κρατικό μηχανισμό του αστικού κράτους, ένα ακόμη μέσο της ταξικής αναδιανομής του πλούτου σε βάρος του λαού», χαρακτηρίζοντάς την «ντίλερ για business των ντόπιων ή ξένων επιχειρηματικών ομίλων».
 Ειδικά για τη Χίο και τα λαϊκά συμφέροντα, τόνισε πώς μεταφράστηκε αυτή η πολιτική όσων συντάχθηκαν με τις δημοσιονομικές περικοπές των μνημονίων στο όνομα της ανταγωνιστικότητας, μετατρέποντας τους δήμους ακόμα πιο πολύ σε φοροεισπράκτορες.
Η θέση για «έξυπνες πόλεις», για «...τοπικά σύμφωνα προώθησης της επιχειρηματικότητας με επιχειρήσεις...», για «...αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας για την προσέλευση ιδιωτικών επενδύσεων»... «μέσω της σύμπραξης δημοσίου- ιδιωτικού τομέα, σε απλά ελληνικά σημαίνει «πληρώνω και για να γίνει ένα έργο και όταν το χρησιμοποιώ». «Σε αυτούς τους άξονες που κομπορρημονούν δήμαρχοι και περιφερειάρχες της ΝΔ, του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν ανεξάρτητοι κ.λπ., εσείς βλέπετε πουθενά τον καημό και τον πόνο του εργάτη, του υπαλλήλου, του αγρότη, του συνταξιούχου, του ανέργου; Βλέπετε το δικό σας καημό και πόνο;», ρώτησε.
Ανάδειξε το πώς μεταφράστηκαν όλα αυτά από τη δημοτική αρχή με τις αυξήσεις ανταποδοτικών τελών από 20%- 200%, την πιστή τήρηση των μνημονιακών εντολών είτε της ΝΔ- ΠΑΣΟΚ είτε των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, που σε τελευταία ανάλυση περνούσαν στις πλάτες των δημοτών (αυξήσεις στα τροφεία, παροχές αθλητισμού, είτε με κλείσιμο όπως έγινε με το λουκέτο στο  ΔΗΠΕΘΕ).
«Όπως και με τους προηγούμενους, τηρήθηκε απαρέγκλιτα η λογική των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. ο δήμος να λειτουργεί με " ίδια" έσοδα, δηλαδή μέσω των διπλά και τριπλά φορολογουμένων πολιτών κι αυτό φαίνεται στους προϋπολογισμούς του που πάνω από το 50% μαζεύονται πλέον από τους δημότες με στόχο, όπως και στην Ευρώπη, το κράτος να περιορίσει ακόμα περισσότερο τη συμμετοχή του σε ένα περίπου 30%.»... «Ουδέποτε δέχτηκαν να κάνουν την παραμικρή αύξηση σε Τράπεζες, σούπερ μάρκετ, μεγάλα εμπορικά, στους έχοντες και κατέχοντες, σε βίλες και κότερα, ενώ για πέντε χρόνια καταθέσαμε αυτές τις προτάσεις στον αντίποδα της φορολόγησης των λαϊκών στρωμάτων», είπε χαρακτηριστικά.
Στο υδρευτικό προτάσσονται, όπως είπε, οι business με τις πανάκριβες αφαλατώσεις, σε αντίθεση με τα μικροφράγματα και τα έργα φυσικής συλλογής νερού.
«Χάρισαν χρέη σε εταιρείες ιχθυοκαλλιεργειών, προσκυνούν ευεργέτες και δωρητές για να τους πληρώνουν μελέτες κατά πώς θέλουν τη στιγμή που αρνήθηκαν πεισματικά την πρόταση της ΛΑΣ για την ελάφρυνση των χειμαζόμενων και χρεωμένων νοικοκυριών, για την ελάφρυνση των ΑΜΕΑ και αναξιοπαθούντων πέρα από τις γνωστές ποσοστώσεις, μείωσαν τα τέλη των μεταποιητικών επιχειρήσεων, φορτώνοντας κατά 150.000 ευρώ το δημοτικό κορβανά», είπε ενδεικτικά.
Ενώ συνέχισε λέγοντας: «Κλειστές πόρτες στα λαϊκά προβλήματα, συνάντησαν κτηνοτρόφοι, και κάτοικοι των χωριών. Δε δίστασαν να στείλουν τα ΜΑΤ στους απεργούς της καθαριότητας με επιχειρήματα που θα ζήλευαν ΣΥΡΙΖΑίοι και ΝΔ-ΠΑΣΟΚ).
Πιστή στο δόγμα του "Ευρωπαϊκή Ένωση και ξερό ψωμί" η Δημοτική Αρχή ταυτίστηκε πλήρως με τις κυβερνητικές επιλογές πάνω στο δράμα του προσφυγικού, βλέποντας το στην αρχή ως ευκαιρία για business, όπως έλεγε και στη συνέχεια το διαχειρίστηκε και το διαχειρίζεται ως απατημένη σύζυγος, ταυτιζόμενη όπως και η προηγούμενη, με την ακροδεξιά ατζέντα της Παγχιακής Επιτροπής, που ζητά να εξαφανιστούν αυτοί οι άνθρωποι από τη Χίο, αλλά χωρίς να θιγούν τα συμφέροντα της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ που εγκληματούν πάνω σε χώρες και λαούς και είναι οι βασικές και κύριες αιτίες του προσφυγικού προβλήματος.
Αρνήθηκε τις θέσεις της ΛΑΣ για τον απεγκλωβισμό των προσφύγων-μεταναστών από το νησί και από τη χώρα, για συσπείρωση και αγώνα πάνω στην προοπτική της ακύρωσης της συμφωνίας της Κυβέρνησης-ΕΕ-Τουρκίας, στην εφαρμογή των διεθνών συμβάσεων για τους πρόσφυγες, για το κλείσιμο του hotspot, διαμορφώνοντας το κολαστήριο του χοτ σποτ».
Ειρωνίες δέχτηκε όμως η ΛΑΣ, όπως είπε, και στα ζητήματα της αντισεισμικής και αντιπυρικής προστασίας, της προστασίας από τις πλημμύρες σε συγκεκριμένες περιοχές. Ή «απαντούσαν ότι δεν υπάρχουν χρήματα είτε τα άφηναν στο ΕΣΠΑ, επικαλούμενοι τα ίδια επιχειρήματα με την κυβέρνηση».
Βρέθηκαν όμως χρήματα για τις αναπλάσεις όμως της Πλατείας, για τις αφαλατώσεις και για το λιμάνι του ΤΑΙΠΕΔ το ίδιο. «Μόνο όταν μιλούσαμε για σχολεία, νηπιαγωγεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, αγροτικά ιατρεία και το νοσοκομείο, εκεί θυμούνταν το μνημόνιο και την κυβέρνηση ή ότι ήταν αναρμόδιοι γι αυτά τα ζητήματα».
«Αδιαμαρτύρητα όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκε η Δημοτκή αρχή τα ψίχουλα για την Πρόνοια, για τις άλλες δομές, για τη ΣΑΤΑ σχολείων που αφορούσαν 130.000 περίπου ευρώ για επισκευαστικές ανάγκες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Και σαν να μην έφτανε αυτό, κάνοντας πλάτη στο ΣΥΡΙΖΑ, αρνήθηκε δύο φορές να συμφωνήσει στην εφαρμογή της Δίχρονης Προσχολικής Αγωγής, διατηρώντας τα βάρη των τροφείων στις λαϊκές οικογένειες».
Για τους εργαζόμενους είπε ότι «Πάνω από 50 ήταν οι ανάγκες του εργατικού δυναμικού στην καθαριότητα, στις 36 τις περιόρισαν, αλλιώς νέες αυξήσεις στα ανταποδοτικά τέλη. 40 θέσεις εργασίας απαιτούνται στο Νομικό Πρόσωπο, 22 ψήφισαν» με πληθώρα «...ελαστικών μορφών απασχόλησης διμηνίτες, οκταμηνίτες, ειδικοί συνεργάτες, εξωτερικοί συνεργάτες, απευθείας αναθέσεις, ΚΟΙΝΣΕΠ συνθέτουν το τοπίο της εργασιακής ζούγκλας που εφάρμοσε η δημοτική αρχή».
Κλείνοντας, ο Μ. Σκούφαλος έθεσε το ερώτημα «... γιατί γίναμε για πολλοστή φορά στο ίδιο έργο θεατές; γιατί και πάλι διαψεύστηκαν οι προοπτικές και οι θεωρίες περί νέων, άφθαρτων, ανεξάρτητων πολιτικών, ασχέτως της στήριξης που είχαν από ΝΔ και από μέρους του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ; Αποδείχθηκαν ανίκανοι;
Η απάντηση είναι ένα μεγάλο όχι. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι στο ερώτημα με τίνος τα συμφέροντα τάσσονται, του λαού της πλουτοκρατίας, διάλεξαν το δεύτερο».
«Γι αυτό ταυτίστηκαν με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, γι αυτό ακολούθησαν τις πολιτικές της με τα μνημόνια ή χωρίς μνημόνια, γι αυτό είχαν ανοιχτές τις πόρτες τους στον Γιούνκερ και στον Αμερικανό πρέσβη Πάιατ και κλειστές τις πόρτες τους τους Χιώτες. Γι’ αυτό αποδείχθηκαν τελικά τόσο νέοι όσο και οι προηγούμενοι».
Για τους υποψήφιους από τα υπόλοιπα αστικά Κόμματα παρατήρησε: «Για αυτό και οι άλλοι δύο συνυποψήφιοι, ο κ. Κάρμαντζης και ο κ. Τριαντάφυλλος είναι μία από τα ίδια για να μην πω και χειρότερα. Πρώην βουλευτές και οι δύο με ψήφο στα μνημόνια, νυν αντιπεριφερειάρχης ο πρώτος της Καλογήρου, που έδωσε όλα τα ταμειακά διαθέσιμα της περιφέρειας στο μνημόνιο που ψήφισαν μαζί με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, κεντρώοι και Ποτάμια, έρχονται να κάνουν τι;
Να επιστρέψουν τις περικοπές στα λεφτά των δήμων και περιφερειών κατά 60%;  Να δώσουν τα 13 δισεκατομμύρια ευρώ νέους παρακρατούμενους πόρους της Τοπικής Διοίκησης που οι ίδιες οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν; Να λύσουν το υδρευτικό που δεν έλυσαν;  Να φτιάξουν το λιμάνι που δεν έφτιαξαν; Να χτίσουν σχολεία, σταθμούς νηπιαγωγεία; Να μειώσουν το ΦΠΑ ενώ ψήφισαν τα μνημόνια; Να δημιουργήσουν μόνιμες θέσεις εργασίας, όταν είναι συνυπεύθυνοι για την εργασιακή ζούγκλα; Να λύσουν το προσφυγικό όταν ζητούσαν είτε ΠΡΟΚΕΚΑ είτε νέα κέντρα στο πουθενά; Να συμπαρασταθούν στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους τους κτηνοτρόφους εις τους αγρότες, όταν με τα δύο χέρια έχουν ψηφίσει όποια περικοπή έχει γίνει; Ή να λύσουν το θέμα των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών και τα προβλήματα των ναυτεργατών, που άχνα δεν έχουν βγάλει για τις μειωμένες συνθέσεις των πλοίων, για την εντατικοποίηση της δουλειάς στα καράβια, για τους απόμαχους της θάλασσας και της διάλυσης του ΝΑΤ, περιορίζοντας τις παρεμβάσεις τους στο νησιωτικό ισοδύναμο που είναι επιδότηση στους εφοπλιστές;
 Ή όλοι μαζί, η σημερινή δημοτική αρχή, με τους άλλους συστημικούς συνυποψηφίους τους, να παρακαλούν τους εφοπλιστές να βάλουν καράβι στα Μεστά, για να λυθεί το πρόβλημα, ενώ όλοι τους είναι μέρος του προβλήματος;».
Κλείνοντας ανέφερε: «Εμείς αλάθητοι  δεν είμαστε, ούτε την αλήθεια την έχουμε στο τσεπάκι μας. Έχουμε όμως τη μέθοδο να βρίσκουμε την καρδιά της και την πλησιάζουμε από τη σκοπιά των κολασμένων και των αδικημένων, από την σκοπιά αυτών που πληρώνουν το μάρμαρο, που παράγουν τον πλούτο και δεν τον γεύονται.
Θέσαμε λοιπόν αυτά τα πέντε χρόνια μέχρι τώρα που μιλάμε 330 παρεμβάσεις για τα ζητήματα των εργαζομένων στους δήμους, των εκπαιδευτικών, των συνταξιούχων, των βρεφονηπιακών σταθμών, των προσφύγων, ζητήματα για το νοσοκομείο, για τα αγροτικά ιατρεία, για τα χωριά, για τη δασοπυρόσβεση, για την αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία, για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, για τους πρόσφυγες και μετανάστες, για τους φασίστες που λυμαίνονται το νησί, για τους κτηνοτρόφους, για τους μαστιχοπαραγωγούς και τις αποζημιώσεις τους, για τα προβλήματα της Αμανής και πολλά άλλα που θα κουράσουν ακόμα περισσότερο.
Το κυριότερο, είμαστε μέσα στους αγώνες. Τα πρώτα στελέχη μας έχουν καθαρό απεργιακό μητρώο και δεν υπήρξε αγώνας που δεν συμμετείχαμε, γιατί δεν είμαστε τράνζιτ μέσα στο κίνημα, δεν είμαστε αγωνιστές του μνημόσυνου και των φιλανθρωπικών γκαλά για να πουλάμε μούρη.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση, ως ΚΚΕ, έχουμε στην πράξη απαντήσει, ότι και στην τοπική διοίκηση είτε έχουμε τη διαχείριση στους δήμους, όπως στην Πάτρα, την Ικαρία και αλλού είτε όχι, είμαστε λαϊκή αντιπολίτευση, βρισκόμαστε  με το πλευρό των λαϊκών αναγκών και δικαιωμάτων, με το πλευρό αυτών που μοχθούν και τους αρπάζουν το φαΐ πάνω από το τραπέζι, κόντρα στη κεντρική διοίκηση και στο αντιλαϊκό πλαίσιο λειτουργίας της Τοπικής διοίκησης.
Είμαστε απέναντι σε κυβερνήσεις και πολιτικές που τσακίζουν το λαό μας, που προσκυνούν την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ, που καλλιεργούν το ρεαλισμό του " σκύψε το κεφάλι", έτσι είναι αυτή η κοινωνία, δεν αλλάζει. Τι να κάνουμε;
Εμείς χρόνια έχουμε επιλέξει το ρεαλισμό να αγωνιζόμαστε για να ανατραπεί η σαπίλα και η βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα, για να σταματήσει η εργατική δύναμη να είναι εμπόρευμα, για να ζήσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας σε μία κοινωνία που θα γεύονται το μόχθο τους και δεν θα τους τον κλέβουν μία χούφτα πλουτοκράτες με το πολιτικό τους προσωπικό.
Εμείς είμαστε οι πολλοί, εμείς έχουμε τη δύναμη αρκεί να το πιστέψουμε, γι' αυτό ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους τους ριζοσπάστες αγωνιστές που θέλουν να συμπορευτούν μαζί μας, που θέλουν να ενισχύσουν την δύναμη αντίστασης και αποτροπής μπροστά στις αντιλαϊκές πολιτικές της μεταμνημονιακής εποχής.
Καλό αγώνα και ψηλά το κεφάλι.
Ας μην καρτερούν να  λυγίσουμε μήτε για μία φορά, μήδ' όσο στην κακοκαιριά λυγάει το κυπαρίσσι, έχουμε τη ζωή πολύ, πάρα πολύ αγαπήσει.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου