Print

Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για χειμαζόμενους πρόσφυγες στα hotspot


Χίος,7-1-2019
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Την ώρα που το ΝΑΤΟ αλωνίζει στα νερά μας, για να μας φυλάξει από τους… πρόσφυγες(!!!), αυτοί παγώνουν στα Hot Spot 
Με μια αστική συγκυβέρνηση υποταγμένη στην επέλαση των εποπτικών μηχανισμών του κεφαλαίου που παγώνουν τη ζωή και τις τύχες του λαού μας, που μαγαρίζει ακόμα και στίχους του μεγάλου Μπρεχτ, για να αποδείξει την ανύπαρκτη αριστεροσύνη της, και να σκεπάσει το ρόλο του ΝΑΤΟ που αλωνίζει στα νερά μας, με τη δικαιολογία της φύλαξής τους από τους… πρόσφυγες (!!!), ταιριάζει μόνο μια λέξη: Αιδώς.
Αυτοί που αναγκάστηκαν  να αφήσουν την πατρίδα τους, αφού τη μετέτρεψαν οι ιμπεριαλιστές του πλανήτη σε «άμμο και θάνατο» (έκφραση του πλανητάρχη για τη Συρία), βρίσκονται δυο σπιθαμές πιο πέρα από το σπιτικό μας: Στο Hot Spot της π. ΒΙΑΛ. Χωρίς την εξασφάλιση των απαιτούμενων ταξιδιωτικών εγγράφων για να μεταβούν στις χώρες επιθυμίας τους, σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες διαμονής, που όσο κι αν κανείς προσπαθήσει να τις εξωραΐσει, δε θα το καταφέρει, όχι μόνο λόγω του υπερπληθυσμού, όχι μόνο των δομών που δεν παύουν να χρήζουν βελτίωσης, αλλά και του αφόρητου κρύου και του χιονιά που επικρατεί αυτές τις μέρες.
Στο όλο σκηνικό δεν μπορεί να μείνει απέξω η Τοπική  και Περιφερειακή Διοίκηση, η οποία θυμάται το προσφυγικό κυρίως το καλοκαίρι, αφού τότε αποτελεί τροχοπέδη στην «τουριστική ανάπτυξη» που επαγγέλλεται.
Καλούμε και απαιτούμε από τη συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, καθώς και την Περιφερειακή και Τοπική Διοίκηση στο μέτρο που της αναλογεί,  να δείξει εδώ  και τώρα το ενδιαφέρον της στους πρόσφυγες και μετανάστες που διαμένουν στο Hot Spot του νησιού μας, αλλά και στις ευάλωτες ομάδες αυτών (οικογένειες-ΑμΕΑ- βραχυχρόνια ασθενείς), που προσωρινά μένουν σε σπίτια, προκειμένου:
1. Να οργανωθεί άμεσα και με την απαιτούμενη ασφάλεια η μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα.
2. Να εξασφαλίσει τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα σε  όλους τους πρόσφυγες, έτσι ώστε να μεταβούν στις χώρες που επιθυμούν, όπως  ορίζει η Συνθήκη της Γενεύης.
3. Να καταδικάσει έμπρακτα την πολιτική των οικονομικών «ατμομηχανών» της Ευρώπης που μετέτρεψαν τα νησιά και τη χώρα μας σε φυλακή ρημαγμένων από τους  πολέμους τους ψυχών.
4. Κατά το βραχυχρόνιο διάστημα της παραμονής τους στη χώρα μας και στο νησί μας, να αντιμετωπιστούν ανθρώπινα και όχι ως όντα ενός κατώτερου θεού.
5. Να κλείσει άμεσα όλα τα Hot Spot – κολαστήρια στα νησιά μας.
Κριτήριο ψήφου απέναντι στους μνηστήρες του Δήμου και της Περιφέρειας είναι η στάση τους στο προσφυγικό με όρους αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας αφενός, αλλά και καταδίκης των ιμπεριαλιστών της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ, ζητήματα για τα οποία κάνουν την πάπια και ετοιμάζονται να μας "αναπτύξουν" και να μας πουν τα "άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε".-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου