Print

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2019

Δήλωση Μάρκου Σκούφαλου, υποψηφίου δημάρχου Χίου της Λαϊκής Συσπείρωσης, για τις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Διοίκησης

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου οι επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Διοίκησης είναι πολύ σημαντικές για την ανασύνταξη των δυνάμεων του λαού μας και πώς μπορεί αυτός να αντιμετωπίσει την επίθεση που δέχεται όλα αυτά τα χρόνια. Είναι μια ευκαιρία να μετρήσει το μπόι του όχι μόνο στις τοπικές εκλογές, αλλά και στις ευρωεκλογές και στις βουλευτικές όποτε γίνουν, γιατί έχει πια αρκετή πείρα για να αφήσει να τον κοροϊδεύουν ο ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και τα άλλα δεκανίκια τους, ανεξαρτήτου χρώματος, που με τους τοπικούς τους άρχοντες ψήφιζαν και εφάρμοζαν μνημόνια, συμμετείχαν σε όλες τις πολιτικές που πετσόκοβαν μισθούς συντάξεις, οράματα της νέας γενιάς. Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ είναι ψήφος επένδυσης σε αγώνες για τα στοιχειώδη δικαιώματά τους, που τους τα κατάντησαν κουρελόπανα.
 
Δεν πρέπει να ξεχνούν οι δημότες μας, ότι οι επίδοξοι δήμαρχοι και περιφερειάρχες ούτε άχρωμοι είναι ούτε ακομμάτιστοι. Εφάρμοσαν κατά γράμμα τη μονόπλευρη λιτότητα, αύξησαν υπέρογκα τα ανταποδοτικά τέλη και φόρους, μπήκαν στη λογική να δεσμεύουν τα ΑΦΜ δημοτών μας που χειμάζονται ή να αρπάζουν χρέη από τους λογαριασμούς τους, εφάρμοσαν πιστά τις εντολές για γενναίες περικοπές στις κοινωνικές υπηρεσίες, στο προσωπικό, παντού. Προσανατολίστηκαν μονόπλευρα στα ΕΣΠΑ και στην πλειοψηφία τους σε έργα που είναι φαγοπότι για την ολιγαρχία του πλούτου, μεγαλοεταιρείες κλπ και δεν έχουν καμιά σχέση με τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες για σχολεία, νοσοκομεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, στήριξη των λαϊκών οικογενειών, των αγροτών και κτηνοτρόφων, της υπαίθρου και των χωριών μας.

Την ίδια ώρα, όλοι τους ήταν και παραμένουν και ως επίδοξοι διεκδικητές του δήμου ή της περιφέρειας, παγερά αδιάφοροι για το δράμα των προσφύγων, για τον εγκλωβισμό τους στα νησιά και τη χώρα, ταυτιζόμενοι με τις πολιτικές της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, υποθάλποντας έμμεσα ή άμεσα ρατσιστικές και φασιστικές φωνές κι αυτό θα φανεί και στα ψηφοδέλτιά τους. Αρνήθηκαν σε όλα τα σώματα να καταδικάσουν τη συμφωνία της ΕΕ-Τουρκίας και κυβέρνησης, να απαιτήσουν να ισχύσουν κι αυτές οι κουτσουρεμένες διεθνείς συμβάσεις για να απεγκλωβιστούν από τα νησιά , να κλείσουν τα Hot Spot, να τους δοθούν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για τον απεγκλωβισμό και από τη χώρα για όσους το επιθυμούν.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση όλα αυτά τα χρόνια παλέψαμε μέσα και έξω από τα συμβούλια του δήμου ή της περιφέρειας για ψηλώσουμε το μπόι του λαού μας, να ελαφρύνουμε τον πόνο του, να βάλουμε φρένο στις αντιλαϊκές πολιτικές στο δήμο και στην Περιφέρεια.
Από αυτή λοιπόν την άποψη το κάλεσμά μας προς όλους τους Χιώτες και Χιώτισσες είναι να αγκαλιάσουν τους συνδυασμούς της Λαϊκής Συσπείρωσης και στο νησί και στην Περιφέρεια, να μας ενισχύσουν, να ενισχύσουν το ΚΚΕ στην ευρωβουλή και στη Βουλή, γιατί τελικά δίνουν δύναμη στη δύναμή τους, στη λαϊκή αντιπολίτευση, που ούτως ή άλλως μάχεται για τις λαϊκές ανάγκες και τα θέλω των εργαζομένων, των ανέργων, των συνταξιούχων, της νεολαίας.
ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου