Print

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για χρηματοδότηση της Cosmote TV & τραπεζοκαθίσματα Πλατείας Μ. Λιμνιώνα


Χίος, 14-2-2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Ιστορίες καθημερινής τρέλας"
Αυτός ο τίτλος ταιριάζει στα όσα ζήσαμε χτες στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή δύο θέματα που αφορούσαν το μεν πρώτο τη χρηματοδότηση της Cosmote TV με 2.150 ευρώ για αφιέρωμα στα αποκριάτικα έθιμα της Χίου, το δε δεύτερο στην παραχώρηση σε ιδιώτη 60 τ.μ. για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων στη μοναδική πλατεία του Μέγα Λιμνιώνα, που αποτελεί χώρο για παιχνίδι των παιδιών και ξεκούραση των μεγάλων.
Στο μεν πρώτο θέμα ήθελαν ντε και καλά να χρηματοδοτηθεί μία ιδιωτική εταιρεία τεράστιας εμβέλειας και οικονομικής δυνατότητας, όπως η Cosmote TV, η οποία θα  πουλήσει την εκπομπή των ελληνικών εθίμων στους πελάτες της συνδρομητές της, θα πληρωθεί από διαφημίσεις και θα μας πιάσει "Χιώτες" να της πληρώσουμε διαμονή και εισιτήρια!!!

Γιατί; Γιατί, λέει, μας κάνει την τιμή να προβάλλει το νησί! Δηλαδή τα έθιμά μας δεν θα έχουν πλέον αναφορά σε χαρές, λύπες, ψυχοσύνθεση του τόπου, την ιστορία του, αλλά το τι θα πουλήσουμε προς τα έξω, για να έρθει προστιθέμενη αξία ο “Αγάς”, προστιθέμενη αξία ο “ρουκετοπόλεμος”, προστιθέμενη αξία στο τέλος και η μάνα μας, για να θυμηθούμε το συγγραφέα Σαραμάγκου. 
Αυτά βεβαίως για ορισμένους δημοσιογράφους του νησιού είναι ψιλά γράμματα! Προέχει να πουλήσουμε και την ψυχή μας στο διάβολο,  γιατί αλλιώς δεν θα έρθει... ο Κολόμβος με τα καθρεφτάκια!!!
Στο ίδιο μήκος κύματος ακούστηκε ότι τα παιδιά στην πλατεία παίζουν ποδόσφαιρο (η Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Θυμιανών) και η πλατεία δεν είναι για τέτοιες δραστηριότητες που ενοχλούν, πρώτα γέμιζε με πρόσφυγες, ενώ τώρα φύγανε. Ότι τα τραπεζοκαθίσματα πάνω στην εναπομείνασα πλατεία αναβάθμισαν το Μέγα Λιμνιώνα, ότι είμαστε οπισθοδρομικοί όσοι μιλήσαμε για ελεύθερους χώρους, για αλάνες και όνειρα.
Με τη βαρύτητα του λόγου μας ως Λαϊκή Συσπείρωση ένα λέμε: Κατάντια!! 
Πολιτική σαπίλα των καπιταλιστικών αξιών που τα πάντα είναι εμπορεύματα και πρώτα από όλα ο ίδιος ο άνθρωπος. Ντροπή και δυσωδία ενός συστήματος που έχει φάει τα ψωμιά του και που οι απολογητές του αναμασούν το έρπειν, ως τον υπέρτατο μοντερνισμό της ενσωμάτωσης.
Για την ιστορία το πρώτο θέμα δεν πέρασε, γιατί ήθελε αυξημένη πλειοψηφία η χορηγία του δήμου στην Cosmote και την πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης , που αυτή ήταν που σήκωσε το θέμα ,ασχέτως αν αλλιώς παρουσιάστηκε, ψήφισαν και οι σύμβουλοι της Χιακής Συμπολιτείας.
Το δεύτερο θέμα ψηφίστηκε οριακά με 8 ψήφους υπέρ και 7 κατά, αποτελώντας στίγμα με τα όσα ειπώθηκαν.
Ως Λαϊκή Συσπείρωση καλούμε τους εργαζόμενους και συνταξιούχους του νησιού, τους νέους και τις νέες, τους καθημερινούς ανθρώπους του λαού να γυρίσουν την πλάτη στους εμπόρους της ζωής μας, στο δηλητήριο να συνηθίσουμε να είμαστε σκυφτοί, άβουλοι και μοιραίοι, να τσακίσουν   στην κάλπη και τη σημερινή δημοτική αρχή και τους επίδοξους μνηστήρες που είναι μια από τα ίδια, που όλοι τους συμφωνούν στην ίδια  πολιτική της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Κόκκινη ψήφος παντού, στο δήμο, στην Περιφέρεια,  στην Ευρωβουλή, Λαϊκή Συσπείρωση, ΚΚΕ για να κάνουμε τη διαφορά, για να πάρουν εκδίκηση τα όνειρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου