Print

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2019

Ομόφωνα δεκτό από το Δ.Σ. το ψήφισμα της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για την Υγεία

Πηγή φωτό: www.politischios.gr

ΟΜΟΦΩΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΧΙΟΥ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ
  Είναι σαφές ότι η υγεία του λαού, πρέπει να  είναι η δημόσια, καθολική και δωρεάν, πρώτα από όλα και πάνω από όλα πρέπει να  είναι ευθύνη του κράτους, της κυβέρνησης, είναι ευθύνη που πρέπει στον ύψιστο βαθμό να παρέχεται από τα κρατικά όργανα.
  Με τα μέτρα που νομοθετήθηκαν σταδιακά μεταφέρονται υποχρεώσεις του κεντρικού κράτους, όσον αφορά τη χρηματοδότησης, στην Τοπική διοίκηση χωρίς όμως την αντίστοιχη οικονομική ενίσχυση από τον κρατικό προϋπολογισμό. Σπρώχνουν με αυτό τον τρόπο την τοπική διοίκηση  να φορολογεί  τους πολίτες επιβάλλοντας  τέλη και φόρους.
Επιπλέον, είναι μέτρα που διαφοροποιούν ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ανάλογα με το αν ένας δήμος ή Περιφέρεια έχει πόρους ή όχι. Κατακερματίζεται δηλαδή ο ενιαίος χαρακτήρας που πρέπει να έχει ένα δημόσιο σύστημα υγείας.
Το δημοτικό συμβούλιο Χίου :

Δεν ανέχεται άνθρωποι να κινδυνεύουν να πεθάνουν αβοήθητοι επειδή οι κυβερνώντες διαχρονικά  «υπολογίζουν» την υγεία του λαού όχι ως κοινωνικό αγαθό που πρέπει να απολαμβάνει ο καθένας μας, αλλά ως  κόστος και εμπόρευμα.
Δεν ανέχεται  ολόκληρο το νησί να είναι με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια, η ΜΑΦ να κινδυνεύει με κλείσιμο, να λείπουν βασικές ειδικότητες και άλλες να είναι μονήρεις επειδή δεν γίνονται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.
Δεν ανέχεται να μην μπορεί κάποιος να κάνει τις απαραίτητες διαγνωστικές εξετάσεις ή να έχει την αναγκαία ιατρική φροντίδα και νοσηλεία λόγω ελλείψεων προσωπικού και μηχανημάτων ή να αναγκάζεται να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πραγματοποιήσει τις απαιτούμενες εξετάσεις του  ή να μετακινείται  εκτός Χίου.
Βασικές προτεραιότητες για το δημοτικό Συμβούλιο Χίου αποτελούν:
➮ Το κέντρο Υγείας του Πυργίου που πρέπει να στελεχωθεί πλήρως μαζί με τα εποπτευόμενα αγροτικά Ιατρεία.
 Τα πολυϊατρεία Βολισσού και Καρδαμύλων
 Το νοσοκομείο Χίου με τις σοβαρές  ελλείψεις σε νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό
 Το ΕΚΑΒ  στη Χίο που δεν γίνεται αποδεκτό να λειτουργεί με μία βάρδια.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟ ΦΟΡΕΑ:
➤ Άμεση χρηματοδότηση του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις συγκεκριμένες ενέργειες , που αφορούν στην α/μια φροντίδα υγείας.
➤ Δημιουργία  σύγχρονων κλινικών  πλήρως στελεχωμένες με επιστημονικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό
➤ Πλήρη στελέχωση με μόνιμο προσωπικό του ΕΚΑΒ Χίου, έτσι ώστε να υπάρχουν τουλάχιστον δυο ασθενοφόρα σε κάθε βάρδια .
➤ Άμεση αποπεράτωση των κτηριακών υποδομών, που έχουν οδηγήσει σε «μπλακ άουτ» τη νοσηλευτική περίθαλψη.
➤ Διεκδίκηση προσλήψεων με τον αμεσότερο τρόπο για τη στελέχωση όλων  των μονάδων, με βάση τις σημερινές ανάγκες.
➤ Μόνιμες προσλήψεις ιατρών και στο δήμο της Χίου για το εργατοϋπαλληλικό προσωπικό και τις δομές του , Νομικό Πρόσωπο, δημοτικό ιατρείο κλπ.
➤ Παρεμβάσεις για Ψυχαργώ και ΚΕΦΙΑΠ , ώστε να λειτουργήσουν για το σκοπό που δημιουργήθηκαν. Επιτάχυνση διαδικασιών ανέγερσης του ειδικού σχολείου ώστε να απελευθερωθούν οι δομές.
➤ Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου). Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων!
➤ Πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας, με κατάργηση των πληρωμών των ασθενών και των ασφαλιστικών εισφορών για υγειονομική περίθαλψη.
➤ Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας και μετανάστης  χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία.
➤ Σε κάθε περίπτωση το  ΔΣ Χίου προτίθεται να πάρει όλα τα αγωνιστικά μέτρα σε συνεργασία με τους φορείς της Χίου προκειμένου τα αυτονόητα να μην είναι αιτούμενα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου