Print

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Κινητοποιήσεις της Ε.Γ. της ΑΔΕΔΥ Χίου για Υγεία και Προσφυγικό-Μεταναστευτικό


ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ- ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ:
Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ-ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΘΡΑΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ  ΚΑΙ ΦΟΡΕΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ –ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ  ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ.
Η ΕΓ  Χίου της  ΑΔΕΔΥ,  στη βάση των αποφάσεων της, για συμμετοχή στην παναιγειακή  κινητοποίηση στις 15 Οκτώβρη που αποφασίστηκε  στη συνεδρίαση της ΕΓ  για τα προβλήματα της υγείας των νησιών μας και το προσφυγικό μεταναστευτικό, που εντείνεται και θα οξυνθεί ακόμα περισσότερο μετά τις επιθετικές ενέργειες της Τουρκικής κυβέρνησης , η οποία  γίνεται με τις πλάτες των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ΗΠΑ , Ρωσίας και ΕΕ σε βάρος του Κουρδικού λαού, εξειδικεύει στις παρακάτω δράσεις και καλεί τα σωματεία μέλη της να πράξουν το ίδιο.
1.  Συμμετέχει στη συνέντευξη του ΣΕΣΝΟΧ  στο νοσοκομείο της Χίου συμπαραστεκόμενη στα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών  του νησιού μας που αφορούν στην υγειονομική  περίθαλψη των συμπατριωτών μας , αλλά και των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων μιας και η ανθρωπιά δε γνωρίζει χρώμα ή φυλή.

2.  Καλεί τα ΔΣ των σωματείων και όσους συνάδελφους επιτρέπει το ωράριο τους στις 15  Οκτώβρη στις 12:00  έξω από το νοσοκομείο της Χίου μαζί με το ΣΕΣΝΟΧ , στην εκεί διαμαρτυρία για τα πάγια και οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο λόγω και των αυξημένων προσφυγικών ροών.
3.  Καλεί όλους τους συναδέλφους και όλα  τα σωματεία της δύναμης της, αλλά και τους φορείς της Χίου την ίδια μέρα στις 6:30 μμ  το απόγευμα  σε διαμαρτυρία στην είσοδο της Απλωταριάς διατρανώνοντας και απαιτώντας :
ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
    Να κλείσει άμεσα το hot Spot της ΒΙΑΛ και όλα τα hot spots των νησιών μας.
    Να ανατραπούν οι αποφάσεις ΕΕ-Τουρκίας  και κυβέρνησης ΝΔ σε συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ, που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες  στην Ελλάδα.
    Να απεγκλωβιστούν ΤΩΡΑ όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων - από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
    Να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση προς τις χώρες πραγματικού προορισμού τους.
    Ανοιχτοί χώροι προσωρινής φιλοξενίας για πρόσφυγες και μετανάστες με ανθρώπινες συνθήκες στέγασης, σίτισης, ιατρικής περίθαλψης.
    Με ευθύνη του κράτους να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε τα παιδιά των προσφύγων να νιώσουν ότι ζουν, όσο αυτό είναι δυνατόν, σε κανονικές συνθήκες με ένταξή τους για όσο καιρό βρίσκονται στη χώρα μας στις δημόσιες εκπαιδευτικές δομές .
    Όχι σε νέα μέτρα καταστολής από ΕΕ και κράτη-μέλη ενάντια στους πρόσφυγες.
    Όχι στα αντιδραστικά μέτρα της κυβέρνησης .
    Μόνιμο προσωπικό ασύλου και δομών,  καμιά εμπλοκή ΜΚΟ στις διαδικασίες διαχείρισης του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος. 
    Ενίσχυση του προσωπικού που εμπλέκεται στο πρόβλημα σε όλα τα επίπεδα. (Λιμενικό, Αστυνομία κλπ)
    Αποζημιώσεις σε όσους κατοίκους έχουν υποστεί ζημιές λόγω της συγκεκριμένης κρίσης
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ  ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
    Πλήρης στελέχωση και κάλυψη του προσωπικού στο Νοσοκομείου Χίου και των υπόλοιπων δομών υγείας του Νομού και του ΕΚΑΒ  με μόνιμο προσωπικό όχι με διάφορες ελαστικές μορφές εργασίας  (ΟΑΕΔ,  συμβάσεις έργου κλπ) και χωρίς εργασιακά δικαιώματα, ζώντας την ανασφάλεια, τα εργασιακά αδιέξοδα και την οικονομική αβεβαιότητα που σκοτώνει την καθημερινότητά του. Με τη λήξη δε των συμβάσεων η λειτουργία του νοσοκομείου θα βρεθεί κάτω από τα όρια  ασφαλείας και ο κίνδυνος να κλείσουν κλινικές θα είναι περισσότερο ορατός από ποτέ.   ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΚΛΑΒΙΑ ΤΩΝ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ!
    Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις (επικουρικοί, μέσω ΟΑΕΔ και ΚΕΕΛΠΝΟ, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, συμβάσεις έργου).
    Επαναφορά της χορήγησης ΑΜΚΑ σε πρόσφυγες και μετανάστες  
    Κανένας άνεργος, ανασφάλιστος Έλληνας ή πρόσφυγας χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις δημόσιες δομές υγείας και τα Νοσοκομεία
    Κρατικές επιχορηγήσεις που να επαρκούν να πραγματοποιηθούν οι προσλήψεις και η προμήθεια υλικών για την περίθαλψη των ασθενών.
    Την αποπεράτωση των κτιρίων της παλαιάς πτέρυγας του νοσοκομείου που οι ρυθμοί των εργασιών να είναι κατώτεροι των περιστάσεων και των αυξημένων  αναγκών περίθαλψης .
Η ΕΓ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου