Print

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Το Γραφείο Τύπου της Κ.Ε. του ΚΚΕ για το προσφυγικό-μεταναστευτικό


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ - ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ
      Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό, στο όνομα δήθεν της αντιμετώπισης της κόλασης της Μόριας και των άλλων hotspots των νησιών, είναι απαράδεκτα και αντιδραστικά.
     Προβλέπουν επικίνδυνη κλιμάκωση της καταστολής στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα, ακόμη και με στρατιωτικά μέσα, με τα γνωστά αποτελέσματα περισσότερων νεκρών κατατρεγμένων ανθρώπων. Κλιμάκωση της καταστολής προβλέπεται και στο εσωτερικό της χώρας, με τη γενίκευση της φυλάκισης, που γίνεται ο κανόνας για τη μεταχείριση προσφύγων και μεταναστών.
   Με το νομοσχέδιο για το άσυλο, που θα φέρει για ψήφιση η κυβέρνηση, συρρικνώνονται σε βαθμό εξαφάνισης τα όποια δικαιώματα είχε αφήσει ακόμη όρθια η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, εφαρμόζοντας και τις Οδηγίες της ΕΕ. Αυτό σηματοδοτούν οι διατάξεις για πλήρη στέρηση του δικαιώματος αίτησης ασύλου από όσους δεν έχουν το λεγόμενο προσφυγικό προφίλ, για αλλαγή των κριτηρίων “ευαλωτότητας” που είχε επιχειρήσει και ο ΣΥΡΙΖΑ και ισοδυναμούν με περισσότερο εγκλωβισμό στα νησιά, για κατάργηση της έφεσης, για σύνθεση των επιτροπών προσφυγών αποκλειστικά από δικαστές, για απέλαση με τη παραμικρή αντίρρηση.
    Να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα αντιδραστικά μέτρα. Να κλείσει η Μόρια και όλα τα hotspots των νησιών. Όχι στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζει ανθρώπους στα νησιά. Να μεταφερθούν οι πρόσφυγες και μετανάστες σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας της ηπειρωτικής Ελλάδας και στις χώρες πραγματικού προορισμού τους, ενάντια στο Δουβλίνο και όλες τις Οδηγίες και Συμφωνίες της ΕΕ. Σεβασμός των δικαιωμάτων των προσφύγων που προβλέπει η Συνθήκη της Γενεύης. Σεβασμός των δικαιωμάτων  των αιτούντων άσυλο και των μεταναστών.
30/9/2019
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου