Print

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Γιάννης Ν. Παληός: Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους


Ο πόλεμός τους σκοτώνει ό,τι άφησε όρθιο η ειρήνη τους. (Μπέρτολτ Μπρεχτ)
Μαύρη μέρα η σημερινή…
Άλλη μια φορά γινόμαστε μάρτυρες ενός νέου ιμπεριαλιστικού εγκλήματος: της εισβολής της Τουρκίας στη Συρία που ξεκίνησε με τις ευχές των ΗΠΑ και γίνεται στο πλαίσιο των ανταγωνισμών των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή. Αυτή η εξέλιξη από μόνη της ξεγυμνώνει τους πανηγυρισμούς της ελληνικής κυβέρνησης με αφορμή την επίσκεψη Πομπέο στην Αθήνα, όπου επιχείρησαν να παρουσιάσουν τις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ως "περιστέρια της Ειρήνης". Πριν καν στεγνώσει το μελάνι αποκαλύπτεται το μέγεθος των κινδύνων που εμπλέκεται ο ελληνικός λαός με τη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για τις βάσεις.
 Η νέα εισβολή της Τουρκίας, εκτός από τους ήδη χιλιάδες ξεριζωμούς και θύματα που προκαλεί στη Συρία, ταυτόχρονα μπορεί να γίνει η αρχή ενός «ντόμινου» φωτιάς και καταστροφής σε όλη την ευρύτερη περιοχή με βαρύτατες συνέπειες και στην Ελλάδα.
 Μας ανησυχεί  που η πατρίδα μας γίνεται  συνένοχη στα πολεμικά σχέδια και εγκλήματα του ΝΑΤΟ.

Μας ανησυχεί που αξιοποιούνται τα Ελληνικά εδάφη μας για να μπορούν το ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ και η ΕΕ να έχουν το πάνω χέρι στα πετρέλαια, στον ορυκτό πλούτο της Μέσης Ανατολής.
 Μας ανησυχεί που η Ελλάδα μετατρέπεται  σε  πολεμική βάση, και γίνεται μαγνήτης κινδύνων.
 Μας ανησυχεί  να μπαίνει σε κίνδυνο η ζωή μας και το μέλλον  της πατρίδας μας.
Η Συμφωνία με τις ΗΠΑ  για τις στρατιωτικές βάσεις που  ξεκίνησε επί ΣΥΡΙΖΑ  και υπόγραψε πανηγυρικά η κυβέρνηση της ΝΔ  είναι συμφωνία θανάτου, γιατί:
1)Αναβαθμίζει τη ΝATOική βάση της Σούδας, που έπαιξε σημαντικό ρόλο στον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία και τώρα στη Συρία.
2)Αυξάνει τη διάρκεια παραμονής των ΝΑΤΟικών βάσεων έως και 10 χρόνια.
3)Αναβαθμίζει τη ΝΑΤΟική βάση της Λάρισας με drones, το Στεφανοβίκειο στο Βόλο με ελικόπτερα, το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.
4)Γιατί αυτή η Συμφωνία στρώνει το έδαφος να μεταφερθούν πυρηνικά στον Άραξο.
 Το ΝΑΤΟ από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα, επιβεβαιώνει το ρόλο του ως ισχυρός κατασταλτικός μηχανισμός κατά των λαών, παρ’ ότι γίνεται προσπάθεια να παρουσιαστεί ως αμυντική συμμαχία.
Η πορεία δράσης του είναι μια ατέλειωτη ιστορία φρικαλεότητας. Εκατομμύρια άνθρωποι σε Βαλκάνια, Μέση Ανατολή, Λατινική Αμερική και Αφρική έχουν νιώσει στο πετσί τους το ρόλο αυτής της αμυντικής συμμαχίας
 Με το ΝΑΤΟ δεν βελτιώθηκε η ασφάλεια της χώρας μας  καθώς η Τουρκία με τις πλάτες ΕΕ και ΗΠΑ διεκδικεί τη μισή Κύπρο και το μισό  Αιγαίο για συνεκμετάλλευση. Το ΝΑΤΟ  προκαλεί πολέμους - προσφυγιά - εξαθλίωση στους λαούς. Είναι δολοφονική μηχανή, που φτιάχτηκε για να κάνει πολέμους. Έπνιξε στο αίμα τον λαό της Γιουγκοσλαβίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, της Λιβύης, της Συρίας. Το ΝΑΤΟ έστησε δικτατορίες σε όλο τον κόσμο και στη χώρα μας. Απ' όπου έχει περάσει, έχει αφήσει τα ματωμένα ίχνη του, έχει σφαγιάσει λαούς σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης, ξερίζωσε χιλιάδες ανθρώπους από την πατρίδα τους, γεννά καραβάνια προσφύγων.
Το ΝΑΤΟ φέρνει μεγαλύτερους κινδύνους για τους λαούς, δεν είναι εγγυητής της ειρήνης και της ασφάλειας.
  Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να φωνάξουμε ακόμα πιο δυνατά ώστε να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στα δολοφονικά σχέδια των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ – ΕΕ!
10 Oκτωβρίου 2019
Γιάννης Ν. Παληός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου