Print

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2020

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Προδιαγεγραμμένο το κυβερνητικό έγκλημα στο νησί με την πανδημία.

Πηγή φωτό: www.kke.gr
Την ώρα που συνδικάτα, όπως η ΑΔΕΔΥ, κοινωνικοί και μαζικοί φορείς των ιατρών, το σωματείο εργαζομένων στο νοσοκομείο ΣΕΣΝΟΧ, εργαζόμενοι στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, φορείς των σωμάτων ασφαλείας, η Λαϊκή Συσπείρωση, το ΚΚΕ με πολλαπλές ανακοινώσεις, εδώ και μήνες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, μιλούν για τις τεράστιες ελλείψεις και τα ανεπαρκή μέτρα, για το πόσο ανυπεράσπιστοι είναι οι εργαζόμενοι σε υπηρεσίες και χώρους εργασίας , την ίδια ώρα η κυβέρνηση της ΝΔ και ο υπουργός της στο νησί, επιδεικνύουν εγκληματική αδιαφορία για το τι συμβαίνει.

Ο ΕΟΔΥ άφαντος από το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, τα σχολεία στον αυτόματο, το νοσοκομείο στα όριά του, οι εργαζόμενοι στην τύχη τους ,όλα  σηματοδοτούν την ανυπαρξία της κρατικής ευθύνης, σηματοδοτούν τον ηθικό αυτουργό μιας επικείμενης έκρηξης των  κρουσμάτων στο νησί μας.

Καταγγέλλουμε την αδιαφορία της κυβέρνησης και του υπουργού της.

Καταγγέλλουμε για πολλοστή φορά την κυβερνητική αναλγησία της απέναντι στον τοπικό πληθυσμό και τους πρόσφυγες και μετανάστες που τους έχει κατατάξει στους πρώτους σε σειρά αναλώσιμους της πανδημίας, μαζί με τη Τρίτη ηλικία.

Σε αυτές τις συνθήκες η Κυβέρνηση προκλητικά επιχειρεί να κρύψει τις ευθύνες της πολιτικής της, εξακολουθεί να σχεδιάζει κλειστά κέντρα –κρεματόρια πιστή στις επιταγές της ΕΕ,  εξακολουθεί να  μιλά  για «ατομική ευθύνη» των εργαζομένων, ιδιαίτερα της νεολαίας και του λαού για τη νέα διασπορά του covid-19. Οι εργαζόμενοι και όλοι εμείς, μπαίνουν σε καραντίνα, μπήκαμε σε αναστολή, μετατρέψαμε τα σπίτια μας σε σχολεία και σε τηλεφωνικά κέντρα, ζούμε  με το φόβο της ανεργίας, της απόλυσης, το καθημερινό άγχος της επιβίωσης.

Θυσιάζουμε την υγεία του λαού στον βωμό της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας. Για την εργοδοσία τα μέτρα υγείας και ασφάλειας είναι κόστος!

  Τώρα δωρεάν διαγνωστικά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στη ΒΙΑΛ και στον πληθυσμό του  ΚΥΤ. Άμεσα ο ΕΟΔΥ να επέμβει και να σταματήσει η διοίκηση να ολιγωρεί .

  Συστηματική περιοδική δωρεάν εξέταση όλων των εργαζομένων. Αναγγελία ως επαγγελματικής ασθένειας κάθε κρούσματος σε εργαζόμενους!

  Επίταξη των ιδιωτιών κλινικών.

  Προληπτικός έλεγχος όλων των πολιτών, για να προληφθεί η μετάδοση από ασυμπτωματικούς /προσυμπτωματικούς νοσούντες.

  Έλεγχος και προληπτικά τεστ  στα σχολεία, 15 μαθητές ανά τάξη

  Κατάλληλα ατομικά μέσα προστασίας δωρεάν για τους εργαζόμενους στο  δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

  Πρόσθετα συλλογικά μέτρα για την προστασία της υγείας τους με ευθύνη της κυβέρνησης.

  Εξέταση δωρεάν για όλους και  σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό και το αναγκαίο ιατρικό προσωπικό.

  Ενίσχυση του νοσοκομείου Χίου με το απαραίτητο νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό . Ενίσχυση με τα απαραίτητα μέσα γάντια μάσκες αναπνευστήρες , διαγνωστικά τεστ.

  Απεγκλωβισμός των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα σύμφωνα με τα διεθνή δικαιώματά τους.

Χίος, 21 -10-2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου