Print

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2020

Απάντηση της Λαϊκής Συσπείρωσης στον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Ν. Χίου

Πηγή φωτό: astraparis.gr

 Χίος, 17 Οκτωβρίου 2020     

Προς:1. κ.  πρόεδρο ΔΕΥΑΝΧ

         2. Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου

Κοιν: 1.κ. Δήμαρχο

         2. κ. πρόεδρο & Μέλη Δημοτικού    Συμβουλίου

Κύριε Πρόεδρε της ΔΕΥΑ.

Είστε πολιτικά αρκετά έμπειρος, ώστε να υποτιμάτε τους πολιτικούς σας αντιπάλους.

Γνωρίζετε πολύ καλά ότι για να αναλάβει κάποιος δημοτικός σύμβουλος πολιτική θέση ευθύνης πρέπει να υπάρχουν προγραμματικές και ιδεολογικές συγκλίσεις με τη συμπολίτευση, πράγμα που εκ μέρους μας ως Λαϊκή Συσπείρωση, δε συμβαίνει ούτε με τη δημοτική αρχή, ούτε με εσάς μιας και το πολιτικό και ιδεολογικό χάσμα, είναι απροσμέτρητο.

Άλλωστε γνωρίζετε αυτή την προϋπόθεση, αφού μετείχατε στις συναντήσεις των αντιπολιτεύσεων για τη συγκρότηση των ΔΣ νομικών προσώπων, ακόμα έχω τα sms στο κινητό μου με τις απόψεις σας, ασχέτως εάν παρεκκλίνατε και από την παράταξή σας και από αυτά που λέγατε και καταλάβατε τη θέση που έχετε για πολύ γνωστούς λόγους σε όλους μας, που ακούστηκαν και στο δημοτικό συμβούλιο και που πιστώνονται στην πολιτική ιστορία του καθενός.

Εκτός των άλλων, σας κοινοποιήθηκε η επιστολή του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που αρνείται να συζητηθεί η απόφαση της ΔΕΥΑ για την αποχέτευση στη Βολισσό στο δημοτικό συμβούλιο, όπως του ζήτησε η Λαϊκή Συσπείρωση, με προφάσεις εν αμαρτίαις.

Φανταστείτε λοιπόν να υπήρχε περίπτωση προς χάρη της μελέτης της περίπτωσης αυτής, να αναλαμβάναμε ως υπεύθυνοι στον τομέα «δίκτυα, αντλιοστάσια, μικροί βιολογικοί, κεντρικός βιολογικός Χίου», να προκρίναμε τη θέση «Χαλικιά 2» στη Βολισσό, σύμφωνα με τη θέληση των κατοίκων της Βολισσού και μετά το Διοικητικό Συμβούλιο, με τους γνωστούς συσχετισμούς που ανήκουν και σωστά στην πλειοψηφία της συμπολίτευσης, που ανήκετε πλέον κι εσείς αν και εκλεγήκατε με άλλον συνδυασμό, να ανέτρεπε τις αποφάσεις μας!

Μην θεωρείτε καινοτόμο και προοδευτική την πρόταση που απευθύνετε στις αντιπολιτεύσεις, αφού μετέχουμε οι περισσότερες ήδη στο Διοικητικό Συμβούλιο, καινοτόμο και προοδευτικό θα ήταν ένα πλάνο της ΔΕΥΑ που να βλέπει στο μέλλον μετρώντας το παρελθόν και διορθώνοντας τα όποια προβλήματα έχουν καταγραφεί διαχρονικά για την καλύτερη διαχείριση της ύδρευσης, της αποχέτευσης, και όλων των αντικειμένων της.

Εν κατακλείδι κύριε πρόεδρε συνένοχοι στην πολιτική σας δεν θα γίνουμε. Ο λαός μας κατέταξε στη λαϊκή αντιπολίτευση, σε αυτή θα παραμείνουμε μέχρι τέλος και εσείς θα διοικείτε έχοντας πλήρως την πολιτική και διοικητική ευθύνη των πράξεών σας.

Εμείς, μετέχοντας στο ΔΣ της εταιρείας με ευθύνη καταθέτουμε τις προτάσεις μας και με γνώμονα πάντοτε τις ανάγκες και τα δίκια των δημοτών μας, στηρίζουμε κάθε προσπάθεια της εταιρείας σε μια τέτοια κατεύθυνση, όπως και είμαστε απέναντι σε ό,τι τα αντιστρατεύεται.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Μάρκος Σκούφαλος, Δημοτικός Σύμβουλος, επικεφαλής ΛΑΣ

Κλαίρη Γιομέλου-Κωστάλα, Δημοτική Σύμβουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου