Print

Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

ΤΕ Χίου ΚΚΕ: Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού του νησιού


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία και την ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού του νησιού
         Στηρίζουμε τα δίκαια και επείγοντα αιτήματα των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Χίου. Κανείς δεν πρέπει να εφησυχάζει που στη Χίο δεν υπάρχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού. Εδώ και τώρα πρέπει να παρθούν όλα τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Χίου, θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή της μάχης και ζητούν άμεση ενίσχυση με μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων, με μέσα ατομικής προστασίας, για να μην νοσήσουν, με υλικά και υποδομές για να πολεμήσουν. Το ΚΚΕ στηρίζει αυτόν τον κρίσιμο αγώνα!
         Το Νοσοκομείο Χίου που καλείται να προσφέρει υπηρεσίες σε δεκάδες χιλιάδες κατοίκους, λειτουργεί με ελλείψεις νοσηλευτικού, ιατρικού, παραϊατρικού και διοικητικού προσωπικού που ξεπερνούν το 40% και με εργασιακές σχέσεις λάστιχο. Χρειάζονται άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλα τα επίπεδα. Η κυβέρνηση να πάψει να κρύβεται πίσω από τις διάφορες δωρεές και αγαθοεργίες που προφανώς δεν λύνουν το πρόβλημα!

         Οι μονόπλευρες εκκλήσεις των κυβερνητικών παραγόντων για «ατομική ευθύνη» είναι προκλητικές και δεν μπορούν να κρύψουν τα τεράστια  κενά και τις ελλείψεις που υπάρχουν.
         Η μεγάλη πλειοψηφία των συνταξιούχων που μένουν σπίτι, γιατί είναι ευπαθής ομάδα, αντιμετωπίζει έτσι και αλλιώς σοβαρές ασθένειες, αντίστοιχα χιλιάδες ασθενείς με χρόνια νοσήματα. Όλες αυτές οι κατηγορίες του πληθυσμού σήμερα μένουν χωρίς συνταγογράφηση, εξέταση, θεραπεία.
         Να επιταχθούν άμεσα τα χειρουργεία, οι κλίνες ΜΕΘ, τα κρεβάτια, τα ιδιωτικά διαγνωστικά και τα εργαστηριακά κέντρα του νησιού. Η κατάσταση με τις ΜΕΘ στο Νοσοκομείο είναι τραγική (λειτουργούν οι 3 από τις 7 λόγω ελλείψεων σε προσωπικό) και ο αριθμός τους είναι σταγόνα στον ωκεανό σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού.
         Το ίδιο να γίνει και με τους ιδιώτες γιατρούς, που είναι επί το πλείστον έμπειροι επιστήμονες. Να ενταχθούν στο δημόσιο σύστημα υγείας και με κρατική ευθύνη και χωρίς πληρωμή των ασθενών να αναλάβουν την εξέταση, συνταγογράφηση, θεραπεία.
         Να επιταχθούν τα αναγκαία υλικά (προστατευτικές μάσκες και γυαλιά, ρόμπες, αντισηπτικά κλπ) για την υποδομή του δημόσιου συστήματος υγείας και του Νοσοκομείου Χίου, για τον άμεσο εφοδιασμό των υγειονομικών.
         Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους.
         Να εξασφαλιστούν χώροι που θα μπορούν να διαμένουν οι υγειονομικοί του Νοσοκομείου σε περίπτωση που εμφανιστούν κρούσματα και εδώ προκειμένου να προφυλάσσονται οι οικογένειές τους και οι ίδιοι από τη διασπορά του ιού και τη νόσο.
         Να ενισχυθούν με μόνιμους γιατρούς βασικών ειδικοτήτων, νοσηλευτικό προσωπικό και όλα τα απαραίτητα υλικά εκτός από το Νοσοκομείο της Χίου και τα Κέντρα Υγείας Πυργίου, ΠΕΔΥ (πρώην ΙΚΑ) με τα αγροτικά περιφερειακά πολυδύναμα ιατρεία Καρδαμύλων και Βολισσού. Η κυβέρνηση πρέπει χωρίς άλλη χρονοτριβή να υλοποιήσει αυτά τα μέτρα.

Χίος 21/3/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου