Print

Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

Ανακοίνωση Τ.Ε. Χίου του ΚΚΕ για τις διώξεις μελών ΚΚΕ για το προσφυγικό


                      ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η τρομοκρατία των εκβιασμών και των δικών δεν θα περάσει.

Η κυβέρνηση, δυο χρόνια μετά το λαϊκό ξεσηκωμό και την εισβολή των ΜΑΤ σε Χίο και Λέσβο, για να μετατρέψει τα νησιά σε φυλακές προσφύγων και μεταναστών της ΕΕ, συνεχίζει τον αντιλαϊκό της κατήφορο με δικαστικές διώξεις σε βάρος αιρετών, συνδικαλιστών και αγωνιστών, που μπήκαν μπροστά σε αυτό το δίκαιο αγώνα.

Ανάμεσά τους ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Χίου και δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, ο πρόεδρος του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Αριστείδης Μιχαλάκης και ο τοπικός σύμβουλος Λαγκάδας Στέφανος Τσίγκος, όλοι τους στελέχη του ΚΚΕ. Το αστικό κράτος, καταδιώκει όσους αγωνίζονται αφήνοντας στο απυρόβλητο εκείνους που έστειλε και έδερναν, έσπαγαν και χτυπούσαν, αδιακρίτως.

Ο αυταρχισμός και η τρομοκρατία πάνε πακέτο με την πολιτική τους, που θέλει τα νησιά φυλακές της ΕΕ των θυμάτων των ιμπεριαλιστικών πολέμων. Πολιτική, που φέρει την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ και έχει τη συμφωνία του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ. Όλοι μαζί εγκαινίασαν το κέντρο κράτησης στη Χίο (ΒΙΑΛ), όλοι μαζί εμπλέκουν τη χώρα όλο και πιο βαθιά στα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή, μετατρέποντας τη χώρα σε πολεμικό ορμητήριο.

Τους ενοχλεί που ο ξεσηκωμός στη Χίο και τη Λέσβο, στραπατσάρισε τα σχέδιά τους και πρόσφατα με την προσπάθεια αποβίβασης μηχανημάτων στο νησί για την έναρξη της δημιουργίας νέου κέντρου κράτησης. Η ΝΔ σήμερα επιδιώκει με φωτιά και σίδερο να συνεχίσει στην ίδια ρότα, αγνοώντας τη θέληση του λαού, που παραμένει ενωμένος.

Όπως τότε, έτσι και τώρα θα πάρουν απάντηση μαζική και αποφασιστική. Αποδείχθηκε στην πράξη ότι μόνο η λαϊκή παρέμβαση μπορεί να δώσει ανάσα, να τους φοβίσει, να τους καθυστερήσει στο δρόμο της ανατροπής αυτής της πολιτικής. Ο λαός δεν μπορεί να περιμένει από κυβερνητικούς σωτήρες, που δημιουργούν τα προβλήματα, να δώσουν λύση.

Οι κομμουνιστές, θα συνεχίσουμε αταλάντευτα την οργάνωση του αγώνα ώστε οι Χιώτες και οι Χιώτισσες να συνεχίσουμε να είμαστε οι ίδιοι πρωταγωνιστές στον αγώνα για να μην προχωρήσουν αυτά τα σχέδια, στη Βουλή, την τοπική διοίκηση σε δήμους και περιφέρειες. Ένα πιο δυνατό ΚΚΕ θα είναι ασπίδα και εγγύηση στην πάλη ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, που είναι η μήτρα της προσφυγιάς, δύναμη στον αγώνα για:

Κανένα κέντρο φυλακή στο νησί, ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά. Η καταγραφή και ταυτοποίηση να γίνεται στην Τουρκία με άμεση μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στις χώρες προορισμού τους.

Εδώ και τώρα να σταματήσουν οι διώξεις. Είμαστε όλοι στο πλευρό των διωκόμενων!

Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου