Print

Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023

Κάλεσμα απεργιακού αγώνα από τους εκπαιδευτικούς υποψήφιους με τη Λαϊκή Συσπείρωση (διόρθωση)

 

         Εμείς οι εκπαιδευτικοί στη Χίο παρακολουθούμε με αγανάκτηση και φέτος μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία, σε ειδικότητες όπως η θεατρική αγωγή, ακόμα και στην αυτονόητη ανάγκη της παράλληλης στήριξης των μαθητών μας, που χρειάζονται ειδική βοήθεια.

         Πάνω από 50 οι αιτήσεις στη Χίο και λιγότερες των 20 οι προσλήψεις. Λέμε ως εδώ! Να πάψουν Δήμος και Περιφέρεια να δηλώνουν "αναρμόδιοι". Η Λαϊκή Συσπείρωση διαχρονικά διεκδικεί, κόντρα στο "μακρύ χέρι", του αντιλαϊκού εχθρικού κράτους που είναι η Περιφέρεια και ο Δήμος.

         Αντί κάθε παιδί να έχει την παράλληλη στήριξη που έχει ανάγκη η Υπουργός μας λέει ότι αυτό δεν είναι σωστό!! Συμφωνούν άραγε όσοι ζητούν την ψήφο του λαού με αυτή τη λογική που πέρα από αντιπαιδαγωγική και αντιεπιστημονική αναγκάζει τους γονείς να πληρώνουν για τη στήριξη των παιδιών τους στο κατά τα άλλα "δημόσιο σχολείο";

         Λέμε με όλη μας τη δύναμη ότι η εκπαίδευση, η πλήρης στελέχωση των Σχολείων και των Νηπιαγωγείων μας, δεν είναι κόστος, όπως είναι κάθε χρόνο για τις εκάστοτε κυβερνήσεις και τις τοπικές αρχές.

         Σε αυτά προστίθενται οι ανάγκες μετακίνησης των εκπαιδευτικών στα σχολεία, η ανύπαρκτη θωράκιση των πεπαλαιωμένων σχολικών υποδομών (αντισεισμικός, αντιπυρικός, αντιπλημμυρικός έλεγχος, η προσβασιμότητα, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι ανάλογες παρεμβάσεις).

         Οι μαχόμενοι εκπαιδευτικοί με τη Λαϊκή Συσπείρωση δίνουμε τον αγώνα να καλυφθούν τα χιλιάδες κενά στα σχολεία γιατί "Η μόρφωση δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται - δικαίωμά μας είναι με αγώνες κατακτιέται". Για να έχουμε Παιδεία στο ύψος των σύγχρονων αναγκών, ζωή με δικαιώματα ενάντια στην εξόντωση που μας ετοιμάζουν. Για όλα τα παραπάνω:

Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης στην Είσοδο της Απλωταριάς στις 10:30 πμ. και καλούμε όλους τους συναδέλφους να βρεθούν στο δρόμο του αγώνα.

Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου:

Σκούφαλου Αγγελίνα

Ξυλάς Νέστορας

Υποψήφιοι Εκπαιδευτικοί με τη Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Χίου:

Βαβούλης Νίκος

Γιατρέλλη Μαρία

Κατσάφαρος Τάσος

Κούνουπα Έλλη

Κούνουπα Ζουζάνα

Μάκρα Ελένη

Μαλακού Στυλιανή

Μηνά Αγγελική

Νικήτας Παναγιώτης

Παληού Χριστίνα

Πουλιανός Κωνσταντίνος

Πύρρος Σταμάτης

Σκούφαλου Σοφία -Θεοδώρα

Τσίγκος Στέφανος

Τσιμούνη Σταματία

Τσούχλη Μαριάννα

Φαφαλιού Ασπασία

Ψαρούδης Κωνσταντίνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου