Print

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Κουβαρά Ολυμπία: «Δυναμώνουμε παντού τη "Λαϊκή Συσπείρωση" - Σε Δήμο και Περιφέρεια»

Στις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές του Οκτώβρη οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι βιοπαλαιστές αγρότες, οι συνταξιούχοι, οι γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων, οι νέες και οι νέοι των νησιών μας έχουν επιλογή που να αντιστοιχίζεται στα συμφέροντά τους: Να δυναμώσουμε τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης».

Για να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, για να περάσουν ξανά στα χέρια αγωνιστών δήμοι που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, κόντρα στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο και την εκάστοτε αντιλαϊκή κυβέρνηση. Για να γίνει ένα ακόμα βήμα απέναντι στον αρνητικό συσχετισμό της πολιτικής των κομμάτων που στηρίζουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων

Οι υποψήφιοι της "Λαϊκής Συσπείρωσης" είναι γνωστοί για την αγωνιστική τους δράση, αφού μπαίνουν μπροστά σε κάθε λαϊκή διεκδίκηση. Είναι γνωστοί, γιατί σε κάθε δύσκολη στιγμή για τον λαό μας δεν λουφάζουν, αλλά είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης, της αλληλεγγύης. Βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή υψώνοντας μαζί με σωματεία, συλλόγους και φορείς τείχος στην αντιλαϊκή βαρβαρότητα, κάνοντας πράξη την εργατική - λαϊκή αντιπολίτευση από όποια θέση κι αν βρέθηκαν.

Ας σκεφτεί ο εργαζόμενος λαός; Τι τοπικές αρχές και εκλεγμένους έχει ανάγκη τούτος ο τόπος ;

Τέτοιες που όταν απαιτεί έργα αντιπλημμυρικής ή αντιπυρικής προστασίας, μέτρα ενίσχυσης και θωράκισης της δημόσιας υγείας, των νοσοκομείων, των κέντρων υγείας και του ΕΚΑΒ στα νησιά μας    να του απαντούν ό,τι και οι κυβερνήσεις; Πως "οι πόροι δεν φτάνουν", να του συστήνουν "ατομική ευθύνη" ως "αναρμόδιοι"; 'Η ακούραστους αγωνιστές που θα παλεύουν μαζί του, που δεν θα συμβιβάζονται με το ασφυκτικό πλαίσιο, αλλά θα δίνουν μάχες ενάντια σε καθετί που μπαίνει εμπόδιο στην ανακούφιση του λαού; Που θα θωρακίζει τη δημόσια υγεία και περίθαλψη ως αποκλειστικά δημόσιο αγαθό και όχι ως εμπόρευμα στη λογική κόστους οφέλους;; Που μαζί του θα διεκδικούν αποφασιστικά όσα χρειάζονται, που δεν θα αφήνουν τελικά σε "χλωρό κλαρί" κυβερνήσεις και επιτελεία, ή εκλεγμένους "μπροστινούς" κυβερνήσεων και αστικών κομμάτων που αναλαμβάνουν ρόλο "πυροσβέστη", στις λαϊκές αντιδράσεις και διεκδικήσεις;

Το παράδειγμα Πελετίδη  στην Πάτρα μας δείχνει ξεκάθαρα όσα μπορεί να καταφέρει μια αγωνιστική Δημοτική Αρχή ακόμα και μέσα σε ένα ασφυκτικό  πλαίσιο για το λαό, αφού κατάφερε να μειώσει τα χαράτσια των φτωχών λαϊκών στρωμάτων,  εξασφάλισε  ελεύθερους χώρους χωρίς επιβάρυνση του λαού, στήριξε τις λαϊκές κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς για να μην ξεσπιτωθεί καμία λαϊκή οικογένεια, ενάντια σε απολύσεις, σε εργοδοτικά εγκλήματα, πάλεψε για μόνιμη και σταθερή δουλειά, για υποδομές και μέτρα προστασίας. Διεκδίκησε την εξασφάλιση πόρων για παιδεία, υγεία, για μέτρα προστασίας, για υποδομές και τη στήριξη των λαϊκών οικογενειών της πόλης.

Γι’ αυτό ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ επιδιώκουν ανοιχτά να συνεργαστούν στην Πάτρα, σε ενδεχόμενο β’ γύρο, προκειμένου να μην εκλεγεί ξανά αγωνιστική Δημοτική Αρχή.

Για τους κατοίκους των  Νησιών μας το διακύβευα των εκλογών της 8ης Οκτώβρη   είναι ξεκάθαρο.  Ή θα έχουν εκλεγμένους που συμφωνούν με την αντιλαϊκή πολιτική και την εφαρμόζουν, οπότε θα παραμένει εκτεθειμένος στη  φοροεισπρακτική πολιτική που ροκανίζει με τέλη το λαϊκό εισόδημα. Ή θα έχει περισσότερους εκλεγμένους αγωνιστές με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", για να  διεκδικεί και να επιβάλλει μέτρα ανακούφισης για τις λαϊκές οικογένειες, να μεγιστοποιεί την πίεση για να πραγματοποιούνται όλα τα αναγκαία έργα προς όφελος των πολλών.  Εκλεγμένους που θα αμφισβητούν την στρατηγική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που εκθέτει τα Νησιά μας σε μεγαλύτερους κινδύνους, γεννά πολέμους και προσφυγιά και μετατρέπει τα Νησιά μας σε φυλακές ψυχών.     

 Σήμερα υπάρχει μεγάλη πλέον πείρα και ο κάθε λαϊκός άνθρωπος μπορεί να δει καθαρά ότι για να ζήσει στο ύψος των σύγχρονων δυνατοτήτων που δίνει η ανάπτυξη της επιστήμης και της τεχνολογίας, απαιτείται σύγκρουση, οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση. Γιατί αυτό που καθημερινά επιβεβαιώνεται είναι ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει τον λαό, βαδίζοντας τον δρόμο της ανατροπής.

Δυναμώνουμε τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης σε δήμο  και  Περιφέρεια,  δεν ψάχνουμε για διαφορές ανάμεσα στους εκλεκτούς των αστικών κομμάτων. Κάνουμε την πραγματική διαφορά.

Κουβαρά Ολυμπία

Υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Β. Αιγαίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση»   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου