Print

Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ: Διεκδίκηση και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Σκαραμαγκά


Φωτό: www.902.gr
ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΔΕ ΝΙΠΤΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΧΙΟ 

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ 
Διεκδίκηση και αλληλεγγύη για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Σκαραμαγκά
Στο κέντρο φιλοξενίας που διαμορφώνεται στο Σκαραμαγκά και που ήδη φιλοξενεί εκατοντάδες πρόσφυγες βρέθηκε σήμερα το πρωί ο δήμαρχος Χαϊδαρίου Μιχάλης Σελέκος, από όπου ολοκληρώνοντας την επίσκεψή του δήλωσε: «Διαπιστώνουμε ότι παρά την εγκατάσταση των προσφύγων, απαιτούνται να γίνουν ακόμα πολλά για να ολοκληρωθεί ο χώρος φιλοξενίας και να διασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες για τη διαμονή των προσφύγων.
Η δημοτική αρχή οργανώνει ήδη με παρεμβάσεις τις τη στήριξη των χιλιάδων ξεριζωμένων που εγκαθίστανται στο δήμο μας. Με μαζικούς φορείς και τους κατοίκους της πόλης θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να αμβλύνουμε τις δυσκολίες που συναντούν στο χώρο. Την ερχόμενη Κυριακή προγραμματίζουμε εκδήλωση για τα παιδιά και την επόμενη εβδομάδα θα διοργανώσουμε εκδήλωση υποδοχής των προσφύγων. Παράλληλα θα λειτουργήσουμε στέκι του δήμου μέσα στο χώρο φιλοξενίας, που θα συντονίζει τη δράση μας στον καταυλισμό».
Η δημοτική αρχή κατά την επίσκεψή της στο Σκαραμαγκά επισήμανε τις ελλείψεις υγειονομικών στο χώρο , αφού μόλις ένας γιατρός δεν επαρκεί για την πληθώρα των περιστατικών που χρήζουν περίθαλψης. Για το συγκεκριμένο θέμα επικοινώνησε ο Χρ. Κατσώτης, βουλευτής του ΚΚΕ με το υπουργείο Υγείας απαιτώντας άμεσα την πλήρη κάλυψη σε ιατρικό προσωπικό και ειδικά σε παιδίατρους, αφού πολλά από τα κρούσματα ασθενειών αφορούν παιδιά.
Το δημοτικό συμβούλιο Χαϊδαρίου συνεδριάζει εκτάκτως αύριο το απόγευμα με θέμα τη φιλοξενία των προσφύγων στο Σκαραμαγκά. Πρόσκληση συμμετοχής στη συνεδρίαση έχουν ήδη λάβει σωματεία εργαζομένων, σύλλογοι γονέων, μαθητικά συμβούλια, αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι κ.α. για να δώσουν το «παρόν» εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους.
Παράλληλα η δημοτική αρχή με ανακοίνωσή της καλεί τον Χαϊδαριώτικο λαό να υποδεχτεί με αγάπη και αλληλεγγύη τους κατατρεγμένους πρόσφυγες από τους πολέμους των ιμπεριαλιστών και να δείξει την ταξική του αλληλεγγύη με όλους τους τρόπους. Να καταδικάσει και να απομονώσει κάθε φασιστική, ρατσιστική, ξενοφοβική αντίληψη. Καλεί επίσης τους πρόσφυγες να οργανωθούν και να διεκδικήσουν συλλογικά τα δικαιώματά τους, ξεπερνώντας τις επιμέρους διαφορές τους.
Όπως σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση «η ίδια αιτία που τους υποχρέωσε (σ.σ. τους πρόσφυγες) να φύγουν μακριά από τις πατρίδες τους, είναι αυτή που κάνει και τη δική μας ζωή όλο και χειρότερη. Είναι το κεφάλαιο, οι μονοπωλιακοί όμιλοι που ξεζουμίζουν τους λαούς όπου γης. Είναι το ΝΑΤΟ, η ΕΕ που κάνουν σωρεία, ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων για να διαφυλάξουν και να αυξάνονται τα κέρδη των καπιταλιστών...».
Aναδημοσίευση: http://www.902.gr/12-4-2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου