Print

Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Η τοποθέτηση της ΛΑ.Σ. Δ. Χίου στο Δ.Σ. για προσφυγικό και τα ψηφίσματα για κατάργηση αναγκαστικότητας και ασφαλιστικό νομοσχέδιο


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
για το Δημοτικό Συμβούλιο στις 22-4-2016
Χίος, 23-4-2016
Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής, 22 Απριλίου 2016, μεταξύ άλλων θεμάτων,  η ΛΑ.Σ. με αφορμή ερωτήσεις του προέδρου του Χαλκειούς για τη ΒΙΑΛ και τη μετατροπή της σε  κέντρο κράτησης με ό,τι αυτό συνεπάγεται, εξέφρασε τις πάγιες θέσεις της για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι τις κύριες ευθύνες έχουν η Ε.Ε. και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και δεν μπορεί μια τοπική κοινωνία, που έχει δίκιο να διαμαρτύρεται, να μην  βλέπει ποιοι έχουν τις κύριες ευθύνες, όπως και να μη βλέπει το φασιστικό δηλητήριο που χύνουν οι Χρυσαυγίτες με αφορμή το πρόβλημα των προσφύγων.
Ξεκαθαρίσαμε ότι τέτοιες απόψεις, που μονόπλευρα στοχοθετούν δημοτικούς συμβούλους αδιακρίτως, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους φασίστες, ασχέτως των ευθυνών της Δημοτικής Αρχής -που εμείς καυτηριάσαμε και καταψηφίσαμε ως προς  την παράδοση της ΒΙΑΛ-,  θα μας βρουν απέναντι. Η γραμμή των φασιστών πως το νησί είναι οχετός που πρέπει να καθαριστεί από τα μιάσματα πρόσφυγες, δεν πρέπει να περάσει!
Τέλος, η ΛΑ.Σ. κατέθεσε στο Δ.Σ. δύο ψηφίσματα που πέρασαν ομόφωνα:
·         Με το πρώτο: α. απαιτούνταν από την κυβέρνηση να μην να μην προχωρήσει στην άρση της αναγκαστικότητας σε κανέναν από τους εναπομείναντες συνεταιρισμούς, β. στήριζε τον αγώνα των μαστιχοπαραγωγών και γ. συντασσόταν αλληλέγγυα στον αγώνα όλων τους για να υπερασπίσουν το μαστίχι που συνδέεται άρρηκτα με τη επιβίωση των μικρών και  μεσαίων αγροτών του νησιού μας.
·         Με το δεύτερο καλούνταν η κυβέρνηση να πάρει πίσω το έκτρωμα για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και συμπαραστεκόταν στους δίκαιους αγώνες που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα.-
Ακολουθούν τα ψηφίσματα:

ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΑΝΓΚΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ
Χίος, 21-4-2016
Αυτές τις μέρες συζητιέται στη Βουλή το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς το οποίο ανοίγει την πόρτα για την κατάργηση της αναγκαστικότητας, των Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών Μαστιχοπαραγωγών και της ΕΜΧ.
Καταργεί αμέσως τον αναγκαστικό συνεταιρισμό της Σάμου και δρομολογεί την κατάργηση των υπολοίπων. Πρόκειται για μια ακόμη πολύ σοβαρή αρνητική και επικίνδυνη εξέλιξη, σε βάρος των φτωχών και μεσαίων μαστιχοπαραγωγών την οποία καταγγέλλουμε και ζητάμε να αποτραπεί.
Αυτή η επιδίωξη δεν είναι κεραυνός εν αιθρία. Τα κόμματα και οι κυβερνήσεις που στηρίζουν με νύχια και με δόντια την ελεύθερη αγορά, τις κατευθύνσεις της ΕΕ που θέλουν πλέον να ξεμπερδέψουν μια και καλή με τους αναγκαστικούς συνεταιρισμούς, δεν μπορούν να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, αφού μετέχουν στο έγκλημα.
Η αναγκαστικότητα βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο, γιατί είναι ένα εμπόδιο στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), που προωθεί το άνοιγμα της αγοράς και ενίσχυση της επιχειρηματικότητας . Οι μαστιχοπαραγωγοί αν περάσει και αυτή η λαίλαπα θα δουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται και η τιμή του μαστιχιού θα φτάσει στα τάρταρα μαζί με την ποιότητά του, ο παραγωγικός ιστός της νότιας Χίου θα δεχτεί τη χαριστική βολή
Το ΔΣ του Δήμου Χίου, απαιτεί από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στην άρση της αναγκαστικότητας σε κανέναν από τους εναπομείναντες συνεταιρισμούς, στηρίζει τον αγώνα των μαστιχοπαραγωγών και συντάσσεται αλληλέγγυο στον αγώνα όλων τους για να υπερασπίσουν το μαστίχι που συνδέεται άρρηκτα με τη επιβίωση των μικρών και μεσαίων αγροτών του νησιού μας.-
 
ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ Ν/Σ
Ο νόμος που παρουσίασε η κυβέρνηση, σαρώνει κυριολεκτικά τα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα έχουν απομείνει.
Διαμορφώνει ένα νέο τοπίο, όπου η συμμετοχή του κράτους και της εργοδοσίας περιορίζεται δραστικά για να κυριαρχήσει η λογική του «πλήρωνε για να έχεις».
Συντρίβει τις κύριες συντάξεις, διαλύει την επικουρική ασφάλιση, προχωρά σε νέες περικοπές στους ήδη συνταξιούχους μέσω των επικουρικών, του ΕΚΑΣ και του εφάπαξ.
Το νέο Ασφαλιστικό χτυπά καίρια τους εργαζόμενους που βρίσκονται στους σημερινούς άθλιους μισθούς των 586 και 511 ευρώ, τους εργαζόμενους που εργάζονται με όλες τις ελαστικές μορφές εργασίας, τους ανέργους. Είναι οι εργαζόμενοι που καταδικάζονται σήμερα στην ανέχεια και στο μέλλον σε μια σύνταξη στα όρια των 400-500 ευρώ, λίγο παραπάνω από το ποσόν της εθνικής σύνταξης που θα εγγυάται δήθεν το κράτος.
Μύθος αποδεικνύεται ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι δεν θα θίξει εισοδήματα από συντάξεις κάτω των 1.400 ευρώ (άθροισμα κύριας και επικουρικής). Στην πραγματικότητα, μέσα από ένα πολύπλοκο σύστημα επανυπολογισμού όλων των αποδιδόμενων συντάξεων, η κυβέρνηση χαρατσώνει συντάξεις που ως άθροισμα ξεπερνούν τα 1.150 ευρώ (μεικτά 1.300 ευρώ) και στην κυριολεξία εξαφανίζει τις επικουρικές.
Θίγει τους νέους συνταξιούχους που θα παίρνουν ακόμα μικρότερες συντάξεις.
Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο τσακίζει τους αυτοαπασχολούμενους και μικρομεσαίους αγρότες, εκτοξεύοντας στα ύψη τις εισφορές τους στα Ταμεία, όπως συμβαίνει με τους επιστήμονες.
Η διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με το κουαρτέτο της πλουτοκρατίας δεν αφορούσε την υπεράσπιση των όποιων ασφαλιστικών δικαιωμάτων έχουν απομείνει, αλλά την πλήρη κατάργησή τους.
Κανένας εργαζόμενος να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς και τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης, που στόχο έχουν να αποδυναμώσουν και να κάμψουν τη μαζική αγωνιστική απάντηση στο νέο χτύπημα που προκαλεί στην Κοινωνική Ασφάλιση.
Το ΔΣ του Δήμου Χίου καλεί την κυβέρνηση να πάρει πίσω το έκτρωμα για το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο και συμπαραστέκεται στους δίκαιους αγώνες που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα.
Χίος, 22/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου