Print

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Ανακοίνωση ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Έρμαιο στο βούρκο του φασισμού η Χίος με ευθύνη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, των αστικών κομμάτων και της ανοχής μερίδας Χιωτών που υποθάλπουν το αυγό του φιδιού


Πηγή φωτό: www.astraparis.gr
Χίος, 15-9-2016
Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ καταγγέλλει το ξεσάλωμα της φασιστικής συμμορίας της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» που έγινε με αφορμή το συλλαλητήριο, που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βουνακίου , ενάντια στην κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί.
Καταγγέλλει την κατά συρροή κραυγαλέα ανοχή της αστυνομικής διεύθυνσης Χίου απέναντι στον υπόδικο για την επίθεση στο νοσηλευτή κ. Κουτσοδόντη, χρυσαυγίτη Μερμηγκούση, ο οποίος επιτέθηκε αυτή τη φορά στο δημοσιογράφο Γιάννη Στεβή, προπηλακίζοντάς τον και ρίχνοντας κάτω την κάμερα, αποχωρώντας ανενόχλητος να συνεχίσει τις φασιστικές του επιθέσεις και την αντιμετώπιση πάλι με ανοχή , τις επιθέσεις στο δημοσιογράφο Παντελή Φύκαρη και στους υπόλοιπους δημοσιογράφους που έκαναν το καθήκον τους.
Αυτή η στάση συνέχεια των γεγονότων στο λιμάνι, στις συγκεντρώσεις με αφορμή τα δημοτικά συμβούλια, στις ομάδες αυτοδικίας που στήνονται με πρωτοβουλία των φασιστών  και παραμένουν ανενόχλητες, αν και παράνομες, γεννά μεγάλα ερωτηματικά, αποδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ηθικών αυτουργών τους ξεσαλώματος των φασιστών στο νησί.
Η συμμετοχή και ανοχή μερίδας των Χιωτών σε αυτές τις συγκεντρώσεις που αποδεδειγμένα βρίσκονται μπροστά οι φασίστες της Χρυσής Αυγής είναι απαράδεκτη, αδικαιολόγητη και ξένη με τις παραδόσεις του νησιού, που ασχέτως του πολιτικά συντηρητικού του υπόβαθρου, δεν έδειχνε ανοχή στο Φασισμό, το αντίθετο φημιζόταν για την ανεκτικότητά του, τη φιλοξενία του και την ανθρωπιά του.
Αυτοί είναι οι καρποί που έσπειραν και σπέρνουν τα  επιτελεία των αστικών κομμάτων και παρατάξεων των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των λοιπών, των πνευματικών θρησκευτικών  ταγών, μερίδας των αρχών της τοπικής διοίκησης, που μήνες τώρα καλλιεργούν το μίσος για τους πρόσφυγες, τον εθνικισμό, τη φυλετική διάκριση, αφήνοντας στην άκρη τους πραγματικά υπευθύνους  του προβλήματος το ΝΑΤΟ, την ΕΕ με τις συμφωνίες εγκλωβισμού των προσφύγων στην Ελλάδα, την ιμπεριαλιστική πολιτική που μοιράζει και δολοφονεί χώρες και λαούς.
Τέλος , αποδεικνύεται για ποιον δουλεύουν οι εγκληματίες του φασισμού αφού την ώρα που οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, οι Κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ,  έχουν τσακίσει το μεροκάματο, το μισθό, τη σύνταξη, τη ζωή  της νεολαίας με την ανεργία, οι κινητοποιήσεις μερίδας των Χιωτών να εστιάζονται στο προσφυγικό, όχι με την κατεύθυνση να βοηθηθούν αυτοί οι άνθρωποι να πάνε στους προορισμούς που επιθυμούν με βάση τα δικαιώματά τους, αλλά στην κατεύθυνση της ρατσιστικής μισάνθρωπης  ατζέντας των Χρυσαυγιτών.
 Γι αυτό και τώρα που είμαστε δυστυχώς στο και πέντε, καλούμε αυτούς που έχουν νου και γνώση, που δεν τσακίζονται από τα μικροαστικά όνειρα του θλιβερού νοικοκυραίου, που βρίσκει στον πρόσφυγα τον εύκολο στόχο της αρπαγμένης του ζωής από τα αφεντικά και τον κόσμο τους, τους συνειδητούς εργάτες, μισθοσυντήρητους, αυτοπασχολούμενους, τη νεολαία,  να οργανώσουν την πάλη τους, να συναντηθούν με το εργατικό, ταξικό κίνημα, να ξεσηκωθούν ενάντια στη μήτρα του φασισμού, τον καπιταλισμό και να απομονώσουν σε κάθε γειτονιά τη χρυσαυγίτικη σαπίλα.
Αν ΤΩΡΑ δε βγούμε στους δρόμους, αύριο θα είναι αργά !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου