Print

Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Οι Φασίστες της «Χρυσής Αυγής» σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Βροντάδο, στις 12-9-2016


Χίος, 14-9-2016
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Οι Φασίστες της «Χρυσής Αυγής» σε διατεταγμένη υπηρεσία στο Βροντάδο, στις 12-9-2016
Έτοιμοι από καιρό φάνηκαν τα μαντρόσκυλα της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Βροντάδο, εκμεταλλευόμενοι το δικαιολογημένο θυμό και αγανάκτηση των Βρονταδούσων, που συγκεντρώθηκαν να διαμαρτυρηθούν για να μη γίνει το Μερσινίδι μια φυλακή χειρότερη από τη ΒΙΑΛ με εγκλεισμό των παραβατικών προσφύγων.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου από την πρώτη στιγμή που το πληροφορήθηκε, έκρουσε το κουδούνι του κινδύνου μιας τέτοιας χύμα συγκέντρωσης, σε αιρετούς και μη, αφού γινόταν χωρίς οργανωτικές αρχές, χωρίς περιεχόμενο που θα είχε στόχο τους πραγματικά υπευθύνους, τις αιτίες που το δημιουργούν, που θα απέκλειε το γεγονός να βγουν από τα λαγούμια τους οι φασίστες.
Τέτοιες συγκεντρώσεις όσο καλοπροαίρετες και να ξεκινούν ή να φαίνονται, είναι βούτυρο στο ψωμί των φασιστών που από την πρώτη στιγμή διαδικτυακά και μη πρόβαλλαν στα φασιστοκάναλά τους και στο face book την εκδήλωση για να χύσουν το δηλητήριό τους.
Γι' αυτό και ανέλαβαν τη βρώμικη δουλειά μόλις ο επικεφαλής της ΛΑΣ και Δημοτικός Σύμβουλος του ΚΚΕ δεν τσίμπησε να τους αφήσει να παίξουν μπάλα στο δρόμο, για να πουλήσουν αγωνιστικότητα και νταβατζηλίκια. Γι αυτό και τα «μαύρα κοράκια με νύχια γαμψά», έπεσαν πάνω του κρώζοντας και χειρονομώντας, όταν τους μίλησε για την προσφυγιά του 22 ή για το ό,τι οι φασίστες δε θα κάνουν κουμάντο για το πού θα γίνει η συνεδρίαση του τοπικού συμβουλίου. Γι αυτό οι Γκαίμπελς λύσσαξαν, και αντιστρέφοντας την πραγματικότητα, όταν δεν πέτυχαν τους σκοπούς τους, έβαλαν μπροστά την προπαγανδιστική μηχανή του φασιστοδικτύου του «Στόχου»- της χρυσαυγίτικης εφημερίδας – και τους ανεγκέφαλους οπαδούς τους στο face book να διαδίδουν τη φαιά προπαγάνδα, που η εικόνα όμως διαψεύδει: Αυτοί να γαβγίζουν και το τοπικό συμβούλιο να γίνεται στην αίθουσα συνεδριάσεων, με αποτέλεσμα μετά από λίγο να φεύγουν για τις σπηλιές τους.
Το ευτύχημα ήταν ότι σε αυτόν τον εσμό δε συμμετείχαν οι Βρονταδούσοι, ούτε ο πυρήνας αυτών που έκαναν το κάλεσμα και οι οποίοι διαχώρισαν τη θέση τους και καταδίκασαν τα γεγονότα στη συζήτηση που έγινε. Το δυστύχημα ήταν ότι παρακολουθούσαν σιωπηλά, απορημένα τους φασίστες που με την ανοχή τους, τους άνοιξαν την πόρτα. Αυτός είναι ο φασισμός αν δεν έχεις ανοιχτά τα μάτια της ψυχής σου! Ύπουλος και χαμερπής!
Επί της ουσίας επαναλάβαμε τις θέσεις μας, αφού είναι γνωστοί και οι αγώνες και η ευαισθησία της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου πάνω στο προσφυγικό-μεταναστευτικό, που δε δημιουργήθηκε από τους πρόσφυγες-μετανάστες, αλλά από τα γεράκια του ιμπεριαλισμού και τα αιματοβαμμένα κέρδη τους πάνω στους λαούς.
ΝΑΤΟ, ΕΕ, ελληνικές κυβερνήσεις, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και η σημερινή του γονυπετή Πρωθυπουργού Τσίπρα έχουν μετατρέψει σε φυλακή την Ελλάδα και τη Χίο, εγκλώβισαν αυτούς τους ανθρώπους στη βάση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας που με πιθηκισμούς του «YES MEN» όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πλην ΚΚΕ, έχουν σαν μπούσουλα δράσης, στερώντας από τους πρόσφυγες τα διεθνή δικαιώματα τους από τον ΟΗΕ, να πηγαίνουν στις χώρες που επιθυμούν. Αυτή είναι η ρίζα του κακού και αυτή δεν θέλουν οι κυβερνήσεις να βλέπουμε γι αυτό και τους συμφέρει η ξενοφοβία και ο αποπροσανατολισμός γι αυτό και τους είναι χρήσιμη η «Χρυσή Αυγή» ως μαντρόσκυλο του συστήματος!
Η δημιουργία hot spots επιδείνωσε ακόμα περισσότερο την κατάσταση αντί να την ομαλοποιήσει, αφού λειτούργησε και στο νησί μας –όπως και παντού όπου υπάρχουν τέτοια- σαν φυλακή και όχι σαν χώρος καταγραφής, πιστοποίησης και προσωρινής φιλοξενίας (μέχρι 72 ώρες διατυμπάνιζαν τότε). Ως εκ τούτου ακόμα και άγγελος να μπει σε μια φυλακή είναι φυσικό να βγει διάβολος.
Όλα τα παραπάνω τα σημειώσαμε, όχι για να δικαιολογήσουμε την παραβατική συμπεριφορά μιας τέτοιας μειονότητας, αλλά για να αποδείξουμε ότι αυτή ενισχύεται, όταν το παραβατικό ή μη άτομο μένει άπραγο για μήνες, αβέβαιο για το αύριο, εξαρτημένο από τις αντιπροσφυγικές συμφωνίες της συγκυβέρνησης και της Ε.Ε.
Θα ήταν άδικο, επικίνδυνο και αδιανόητο για τη λαϊκή ασφάλεια να δώσουμε άφεση αμαρτιών στην παραβατικότητα. Όμως, άλλο τόσο αδιανόητη είναι η προσπάθεια της συγκυβέρνησης να δημιουργήσει τώρα νέες φυλακές, όπως αυτή που ετοιμάζει στο Μερσινίδι. Το πρόβλημα της παραβατικότητας μπορεί να χτυπηθεί στη ρίζα του όταν η συγκυβέρνηση αρνηθεί να είναι η χώρα μας αποθήκη ανθρώπινων ψυχών, από τις ίδιες τις συνθήκες που υπέγραψαν (Σέγκεν, Δουβλίνο ΙΙ κ.λπ.) συμμετέχοντας στο έγκλημα το αστικό επιτελείο της χώρας.
Προτείναμε λοιπόν, αντί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να κινείται στον αστερισμό του ραγιαδισμού που απαιτεί η Ε.Ε. και στηρίζουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, ΔΗΜΑΡ και τη λογική του «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», αντί να στήνει φυλακές και κρατητήρια-κολαστήρια γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να δοθεί άσυλο σε όλους τους πρόσφυγες με σύντομες διαδικασίες, να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης όσο μένουν στη χώρα μας σε ανοιχτούς χώρους φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, μέχρι να φτάσουν στον ευρωπαϊκό προορισμό που επιθυμούν, όπως ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες. Λέμε όχι σε κάθε μορφή κέντρου κράτησης, αναμόρφωσης ή όπως αλλιώς το ονομάσουν το Μερσινίδι, γι’ αυτό και διαφωνήσαμε και είπαμε όχι στην επικείμενη εγκατάσταση.
Προτείναμε φυσικά στην απόφαση του Τ.Σ Βροντάδου να υπάρχει παράγραφος που να καταδικάζει τα ακροδεξιά, φασιστικά και ρατσιστικά στοιχεία που είναι ξένα προς τους Βρονταδούσους και προέβησαν στις αποκαλύψεις της πραγματικής τους φύσης: Τη μισανθρωπιά και τον τραμπουκισμό! Ομόφωνα έγινε αποδεκτή η πρότασή μας προς τιμήν του ΤΣ και έκλεισε η συνεδρίαση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου