Print

Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Ταχθήκαμε και τασσόμαστε ενάντια στην ίδρυση ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στο νησί, γιατί υλοποιεί τα μόνιμα χαρακτηριστικά του νησιού, ως νησιού αποθήκης ψυχών



Πηγή φωτό: AP
Χίος, 25-5-2017
Με απόφαση της κυβέρνησης των  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στήνεται, όπως φάνηκε και από τις δηλώσεις του υπουργού δημόσιας τάξης κ. Τόσκα, στην περιοχή των Ολύμπων η νέα φυλακή του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α, κατ’ εφαρμογή της επαίσχυντης συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας και κυβέρνησης, που εγκλωβίζει χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και τη χώρα.
Τα κροκοδείλια δάκρυα του βουλευτή της ΝΔ, των πολιτευτών της ΝΔ, των στελεχών του ΠΑΣΟΚ στο δήμο και αλλού δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός ότι το νομοθετικό πλαίσιο των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α ως χώρων εγκλεισμού φέρει και τις υπογραφές των δικών τους υπουργών σε παρελθούσες κυβερνήσεις και ας μην κάνουν τις μωρές παρθένες, ψαρεύοντας σε θολά νερά. Το ΦΕΚ του 2015 που αφορά στη λειτουργία των ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α, φέρει φαρδιά πλατιά τις υπογραφές των Στυλιανίδη (ΝΔ), Ντόλιου (ΠΑΣΟΚ), Κικιλια (ΝΔ), Κωνσταντινόπουλου (ΠΑΣΟΚ) κλπ. Το αστικό κράτος λοιπόν που διαχειρίζονται οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει συνέχεια για να νίβει το ένα χέρι το άλλο χέρι και τα δύο τα… σβέρκα του χιώτικου και ελληνικού λαού!
Με αυτά τα δεδομένα  η πρόσφατη κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου περί της αναγκαιότητας ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α,  η  πολιτικά ερμαφρόδιτη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης του κ. Λαμπρινουδη που έλεγε ναι στο ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α εντός της ΒΙΑΛ με αστερίσκους,  λειτούργησαν ως βούτυρο στο ψωμί της κυβέρνησης για να επιβάλει το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α, γι αυτό ας μην προσπαθούν να κρύψουν και τις δικές τους ευθύνες με ψευτοαντάρτικα. Και οι δύο έχουν βαριές ευθύνες, ασχέτως τις κινήσεις αντιπερισπασμού του κ. Λαμπρινούδη που αποχώρησε από το τελευταίο ΔΣ.
Δυστυχώς και η στάση των προέδρων των χωριών που εστιάζουν στην απομάκρυνση του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α, για να πάει επί της ουσίας κάπου αλλού, τα σαθρά επιχειρήματα περί τουρισμού και επιπτώσεων στη μαστίχα, αποδυναμώνουν τον αγώνα τους, τον περιορίζουν σε τεχνικής φύσης ζητήματα και όχι ουσιαστικά, ανθρωπιστικά! Άλλωστε κανείς τους δεν άρθρωσε κουβέντα για την προστασία των προσφύγων, για τη συμφωνία κυβέρνησης ΕΕ, Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένης και της αυτοαποκαλούμενης Παγχιακής Επιτροπής για το προσφυγικό, η κοσμοπολίτικη ατζέντα της με ακροδεξιές ανταύγειες, λειτουργεί εντός συστήματος και επαυξάνει!
Το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α είναι φυλακή, όχι μόνο παραβατικών, που υπάρχει και κείμενη νομοθεσία και διαδικασίες, αλλά φυλακή ανθρώπων που δεν δικαιούνται άσυλο, οικογενειών προσφύγων και μεταναστών που ψάχνουν, όχι στη χώρα μας, στον ήλιο μοίρα. Απέναντι σ αυτούς, που στη θέση τους ήταν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας είτε σαν πρόσφυγες  είτε σαν μετανάστες στην Αμερική,  στην Αυστραλία,  στον Καναδά και αλλού,  στήνεται αυτή η φυλακή, συντελείται αυτός ο απάνθρωπος εγκλεισμός, γιατί οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙ,  Κεντρώοι και  λοιποί, έχουν βάλει την ουρά στα σκέλια και εφαρμόζουν την συμφωνία εγκλωβισμού της ΕΕ-Τουρκίας. Φτιάχνουν λοιπόν αυτό το σκιάχτρο που λέγεται ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α !
Γι αυτό ως Λαϊκή  Συσπείρωση Δήμου Χίου ταχθήκαμε και τασσόμαστε ενάντια στην ίδρυση ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στο νησί, γιατί σε τελική ανάλυση υλοποιεί τα μόνιμα χαρακτηριστικά του νησιού, ως νησιού αποθήκης ψυχών που πάνω του ασκούνται οι πολιτικές της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων, σε πλήρη συνεργασία με τις ελληνικές κυβερνήσεις και τα κόμματα που υπηρετούν την «κανονικότητα» της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Ενάντια σε όλους αυτούς τους μακελάρηδες των λαών πρέπει να χτιστεί ένα ρωμαλέο λαϊκό κίνημα, χειραφετημένο από τις αλυσίδες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που δε θα φοβάται να μιλήσει γι’ αυτά και να τους βάλει απέναντί του.
Όσο ο λαός πάει να σηκώσει ανάστημα και τρέχει πίσω από την ατζέντα  των πολιτικάντηδων του συστήματος, ροζέ, πράσινων και γαλάζιων, όσο προσκυνά Ευρώπη και ευρώ, όσο τρέχει πίσω από κοσμοπολίτικες επιτροπές επενδυτών και λοιπών εραστών της καθαρότητας του οικονομικού και πολιτισμικού πεδίου, τόσο θα μετρά ήττες, γιατί το κάστρο είναι αλωμένο από τα μέσα.
Καταδικάζουμε για άλλη μια φορά όσους έβαλαν πλάτη για το ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α στη Χίο, καλούμε το λαό να βγάλει τα συμπεράσματά του και κυρίως να προσανατολίσει σωστά τον αγώνα του ενάντια στους υπεύθυνους και όχι ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες.  
Καταδικάζουμε οποιαδήποτε επιβολή της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης και των συνεταίρων της με τη βία των ΜΑΤ σε βάρος των κατοίκων των μαστιχοχώρων και την καλούμε να μην τολμήσει να προβεί σε τέτοιες ενέργειες.
Στην κατεύθυνση που περιγράψαμε η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θα δώσει τον αγώνα της διεκδικώντας:
·         Να δοθεί άμεσα άσυλο ή προσωρινό ανθρωπιστικό καθεστώς στους πρόσφυγες και όσους προέρχονται από χώρες ιμπεριαλιστικού πολέμου, κατοχής ή εμφυλίων.
·   Είμαστε κάθετα αντίθετοι με τη  δημιουργία προαναχωρησιακού κέντρου στο νησί μας. 
·   Για τους παραβατικούς να ισχύει η κείμενη νομοθεσία και ό,τι προβλέπει για τα αδικήματα που διαπράττουν, ως πολίτες πλέον άλλης χώρας.
·          Να ενισχυθούν οι υπηρεσίες Λιμενικού, Αστυνομίας και Πυροσβεστικής σε προσωπικό και μέσα με αποκλειστική ευθύνη στα ζητήματα ταυτοποίησης, φρούρησης συνόρων, δημόσια τάξη  κλπ. Το ίδιο και οι υπηρεσίες ασύλου.
·          Καμία συμμετοχή ΜΚΟ. Αποκλειστικά κρατικές και δημόσιες δομές.
·          Καμία συμμετοχή των μηχανισμών της ΕΕ στο άσυλο κ.λπ.
·          Να αποζημιωθούν οι κάτοικοι από τις ζημιές που έχουν υποστεί.
·          Να καταδικαστούν και να αντιμετωπιστούν στην πράξη οι τραμπουκισμοί και η βία των ναζιστικών ομάδων
·          Να φύγουν τα ΝΑΤΟϊκά στρατεύματα από το Αιγαίο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου