Print

Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Ταξικός εορτασμός της 1ης Μάη στην Πλατεία Βουνακίου από το Π.Α.ΜΕ: Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών!

Η Γραμματεία Χίου του ΠΑΜΕ καλεί στην φετινή απεργιακή κινητοποίηση στην Πλατεία Βουνακίου στις 10πμ με βασικό σύνθημα: "Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο για την τελική νίκη των λαών!". Στον ταξικό εορτασμό στην Πλατεία καλεί το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, ο τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, ο Σύλλογος Γυναικών Χίου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, ο Παγχιακός Σύλλογος ΑμεΑ.
 
"Την Τρίτη 1η Μάη γιορτάζει η εργατική τάξη της χώρας μας και όλου κόσμου.
Είναι ημέρα που τιμάμε τους νεκρούς μας, του Σικάγο το 1886, τους καπνεργάτες του Μάη του 36, τους διακόσιους της Καισαριανής της πρωτομαγιάς του 44. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή.
Είναι ημέρα Απεργίας ενάντια στην αντεργατική – αντιλαϊκή πολιτική του κεφαλαίου και της κυβέρνησης  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που λεηλατούν τα δικαιώματα και τις ζωές μας.", αναφέρει στο κάλεσμά της η Γραμματεία.

Αποκαλύπτοντας την προπαγάνδα της κυβέρνησης περί "εξόδου τα μνημόνια και την επιτήρηση τον Αύγουστο" τονίζει: "Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μιλάει για έξοδο από τα μνημόνια και για «δίκαιη ανάπτυξη». Ετοιμάζεται να ψηφίσει τα 88 προαπαιτούμενα της 4ης αξιολόγησης και προετοιμάζει το επόμενο μνημόνιο το οποίο θα πλασαριστεί από τον Αύγουστο ως το «Εθνικό στρατηγικό σχέδιο». Ένα σχέδιο που έχει τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων του κεφαλαίου.
Κανείς εργαζόμενος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες για το ποιος θα είναι ο ωφελημένος από μια τέτοια ανάπτυξη! Αυτή θα στηριχτεί στα συντρίμμια των δικαιωμάτων μας, στην καλλιέργεια χαμηλών απαιτήσεων από τη μια και φρούδων ελπίδων από την άλλη που θα μοιράζει απλόχερα η κυβέρνηση".
Το ΠΑΜΕ καλεί σε επαγρύπνηση την εργατική τάξη και το λαό για τον κίδυνο του πολέμου στον οποίο σέρνει τη χώρα η αστική τάξη της Ελλάδας με την πολιτική που ακολουθεί, πολιτική σημαιοφόρου των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, λέγοντας χαρακηριστικά: "Τη φετινή Πρωτομαγιά οι εξελίξεις στην περιοχή μας είναι πολύ επικίνδυνες και φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου. Για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. ΗΠΑ- Αγγλία – Γαλλία βομβαρδίζουν τη Συρία με τη στήριξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.
Όλη η ανατολική Μεσόγειος έχει γίνει πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πλουτοπαραγωγικών πηγών από μονοπωλιακούς ομίλους. Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφριν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καθησυχάζει τον λαό.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στον καυγά των μονοπωλίων για το μοίρασμα των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς τους. Έχει τεράστιες ευθύνες, αποδείχτηκε το μεγαλύτερο πλυντήριο του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού! Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δεν θα διστάσουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών.
Η βάρβαρη πολιτική που τσακίζει τους εργαζόμενους είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος με τη συμμετοχή της χώρας στις νατοϊκές επεμβάσεις, με την μετατροπή όλης της Ελλάδας από τον Έβρο ως την Κρήτη σε ορμητήριο των αμερικανονατοϊκών, σε ένα απέραντο πεδίο βολής!
Απαιτείται επαγρύπνηση από το λαό. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς, με τον τούρκικο λαό, τους λαούς των Βαλκανίων.
Τιμάμε την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες, απομονώνουμε τη Χρυσή Αυτή, όλους τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε πόλη, χωριό και γειτονία.
Πυκνώνουμε τις γραμμές των συνδικάτων μας, βγαίνουμε στην αντεπίθεση!"

Το κάλεσμα κλείνει με τα συγκεκριμένα αιτήματα:
Απαιτούμε εδώ και τώρα:
·         Την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.
·         Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
·         Καμία διευκόλυνση των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων όπως η επίθεση που έγινε στη Συρία.
·         Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, να κλείσει η βάση της Σούδας, να μην γίνει η Σύρος ορμητήριο πολέμων. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
·         Απαιτούμε τώρα να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς.
·         Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
·         Οι εργάτες και οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας έχουν τον ίδιο εχθρό: το εκμεταλλευτικό σύστημα που γεννά φτώχεια, κρίσεις - πολέμους.
·         Άμεσο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη μεταφορά τους με ευθύνη της κυβέρνησης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
·         Σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας να γίνεται από εδώ και στο εξής η κατάθεση και η εξέταση ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου.
·         Με ευθύνη της κυβέρνησης να διευκολύνονται οι πρόσφυγες να πηγαίνουν στις χώρες προορισμού τους.
·         Αυξήσεις σε μισθούς και μεροκάματα. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ, κανένας κάτω από 751 βασικό μισθό, κανένας ανασφάλιστος, μέτρα προστασίας υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς.
·         Όχι στην κατάργηση του μειωμένου συντέλεση ΦΠΑ, -30% για όλα τα νησιά του Αιγαίου. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη λαϊκή κατανάλωσης.
·         Απαγόρευση πλειστηριασμών για την εργατική - λαϊκή οικογένεια.
·         Προσλήψεις σε παιδεία, υγεία εδώ και τώρα. Δώστε λεφτά για παιδεία και υγεία όχι για του ΝΑΤΟ ΤΑ ΣΦΑΓΕΙΑ!
Σύγχρονοι Δούλοι για τα κέρδη αφεντικών δεν θα γίνουμε!
ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ενάντια στην εκμετάλλευση και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
για την τελική νίκη των λαών

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου