Print

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Η ΛΑ.Σ. Δ. Χίου για τον εγκλωβισμό των προσφύγων στο νησί και τη σιωπή ιχθύος της Δημοτικής Αρχής


Χίος,27-4-2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Κυβέρνηση, Ε.Ε. και κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου (Ν.Δ., Κίνημα Αλλαγής, Κεντρώων και φασίστες) εγκλωβίζουν τους πρόσφυγες στο νησί, αλλά και πάλι σιωπή ιχθύος στο Δημοτικό Συμβούλιο  
Συζητήθηκε προ ημερήσιας διάταξης η επιστολή της «Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα» στο Δημοτικό Συμβούλιο της 26ης-4-2018 με ιδιαίτερη βαρύτητα στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, στο οποίο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων και η δυνατότητα να επιβάλλεται γεωγραφικός περιορισμός στους αιτούντες άσυλο με απλή κανονιστική απόφαση του Διευθυντή της Υπηρεσίας Ασύλου και όχι με την ψήφιση νόμου. Το Δ.Σ περιορίστηκε μόνο στην έκδοση απόφασης που αφορά τη μη ψήφιση του γεωγραφικού αποκλεισμού, ενώ άφησε ανοιχτά βασικά θέματα που αφορούν τα θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Ως ΛΑ.Σ. καταθέσαμε στο προεδρείο την παρακάτω ολοκληρωμένη θέση επί του προσφυγικού- μεταναστευτικού πάνω στη σχετική επιστολή της Παγχιακής Επιτροπής, εκτιμώντας ότι μόνο συνολικά μπορεί κανείς να δει το ζήτημα  και όχι αποσπασματικά:
 «Το Δ.Σ. οφείλει να καταδικάσει τους βομβαρδισμούς του  ΝΑΤΟ, των συμμάχων του και των άλλων δυνάμεων που επεμβαίνουν στην περιοχή (Ρωσία, Τουρκία  κλπ) και που προκαλούν το θάνατο και νέες προσφυγικό ροές.
Οφείλει να καταδικάσει τις εγκληματικές, φασιστικές επιθέσεις στη Μυτιλήνη ενάντια στα θύματα του πολέμου, σε γυναικόπαιδα και το γεγονός της μη σύλληψης των υπεύθυνων γι αυτές.
Να καταγγέλλει για πολλοστή φορά την κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που με τη συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας εγκλωβίζει στα νησιά μας πρόσφυγες και μετανάστες γράφοντας στα παλιά της τα παπούτσια ακόμα και τις ανεπαρκείς διεθνείς συμβάσεις που λέει ότι έχει ψηφίσει.  
Η πολιτική Δρίτσα πολύ σύντομα αποδείχτηκε πολιτική του yes man στην Ε.Ε. και στην ιμπεριαλιστική της πολιτική, χωρίς προσχήματα, όπως βλέπουμε και με την κατάργηση των αποφάσεων του ΣτΕ.
Οι νομικές οδοί που προκρίνονται, όσο και να φαίνονται ότι ανοίγουν δρόμους στα αδιέξοδα, καταλήγουν ατελέσφορες, αφού αγνοούν ότι το αστικό κράτος, υπό το μανδύα του δημοσίου συμφέροντος, θα ανατρέπει την οποιαδήποτε δικαιοπραξία για να υπηρετήσει τα μακροπρόθεσμα συμφέροντα της «γεωπολιτικής αναβάθμισης» που υπηρετούν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και τα  άλλα κόμματα ΝΔ, ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής, δηλαδή της υποταγής σε ό,τι πουν ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε. κλπ. Αυτά δεν είναι θεωρίες, είναι γεγονότα που αναφέρονται οι νομικές τους πλευρές στην προς συζήτηση επιστολή της Παγχιακής Επιτροπής.
Το κύριο για μας είναι να αναπτυχθεί ένα κίνημα στα νησιά μας που θα στηρίζει τους πρόσφυγες μετανάστες στο να απεγκλωβιστούν από τα νησιά με τη μεταφορά τους στην ηπειρωτική χώρα και στον απεγκλωβισμό τους και από την Ελλάδα όπως επιθυμούν.
Θα καταδικάζει και θα απομονώνει στην πράξη κάθε ρατσιστική, φασιστική, ξενοφοβική φωνή που βιαιοπραγεί ενάντια στα αθώα θύματα πολέμου και αμαυρώνει την ιστορία των νησιών μας, που η πλειοψηφία των κατοίκων τους αντιστέκεται ακόμη στην απανθρωπιά και στον αστικό κοσμοπολιτισμό. Θα σταθεί αλληλέγγυο στον αγώνα προσφύγων και μεταναστών που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της παγκόσμιας εργατικής τάξης, που υποφέρουν σήμερα τα πάνδεινα.
Ως εκ τούτου οι θέσεις μας ως ΛΑ.Σ. είναι ξεκάθαρες:
· Απεγκλωβισμός από τα νησιά και από τη χώρα, που σημαίνει χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων και στην πράξη κατάργηση της συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας.
· Η κατάθεση και η εξέταση ασύλου και η έκδοση οποιουδήποτε άλλου εγγράφου, από εδώ και στο εξής, να γίνεται σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας.
·  Αποζημίωση των κατοίκων, που δεν έχουν αποζημιωθεί απ’ όλα όσα διεκδικούν από βεβαιωμένες ζημιές σε περιουσιακά τους στοιχεία και καλλιέργειες.
·  Είμαστε ενάντιοι σε οποιαδήποτε δομή εγκλωβισμού».-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου