Print

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Επαναβεβαίωσε και έκανε δεκτό ΟΜΟΦΩΝΑ το ψήφισμα συμπαράστασης στους Μ. Σκούφαλο και Γ. Αμπαζή το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου

Πηγή φωτό: alithia.gr

Χίος, 27-4-2018
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επαναβεβαίωσε και έκανε δεκτό ΟΜΟΦΩΝΑ το ψήφισμα συμπαράστασης στους Μ. Σκούφαλο και Γ. Αμπαζή το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου
Στην τακτική συνεδρίαση της Πέμπτης, 26 Απριλίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου επαναβεβαίωσε και έκανε δεκτό ΟΜΟΦΩΝΑ το ψήφισμα συμπαράστασης στους Μ. Σκούφαλο και Γ. Αμπαζή, που διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, για την πολιτική τους άποψη και στάση για τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» και που δικάζονται στις 30-4-2018.
Συγκεκριμένα η απόφασή του με α/α 289 ανέφερε:
«Επικαιροποίηση της αριθ. 35/2018 απόφασης Δ.Σ.-Έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους Μάρκο Σκούφαλο και Γιώργο Αμπαζή
Ο κ. Πρόεδρος υπενθύμισε ότι «Έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου η εξ' αναβολής δίκη για τη δίωξη του συναδέλφου δημοτικού συμβούλου κ. Μάρκου Σκούφαλου καθώς και του κ. Γεωργίου Αμπαζή, υποψηφίου Αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Βορ.Αιγαίο με τη ΛΑΣ και μέλους του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ. Σύμφωνα με τις 219/2017 και 35/2018 προηγούμενες αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου, ζητείται η επικαιροποίηση τους αφού η δίκη ανεβλήθη και έχει ορισθεί εκ νέου η συζήτησή της.»
Το Συμβούλιο αφού έλαβε υπ' όψιν του την εισήγηση καθώς και τις διατάξεις των Νόμων 3463/2006 και 3850/2010
Αποφάσισε ομόφωνα
Επικαιροποιεί τις αριθ. 219/2017 και 35/2018 προηγούμενες αποφάσεις του με τις οποία εξέδωσε ψήφισμα συμπαράστασης στους κ.κ. Μάρκο Σκούφαλο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου καθώς και στον κ. Γεώργιο Αμπαζή, υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Βορ. Αιγαίο με τη ΛΑΣ και μέλος του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ, ως ακολούθως:
Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χίου, κατά την αριθ. «6» συνεδρίαση του της 26ης Απριλίου 2018, επαναβεβαιώνοντας προηγούμενες αποφάσεις του (219/2017 και 35/2018) συμπαραστέκεται στο συνάδελφο Μάρκο Σκούφαλο, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δ. Χίου, που διώκεται από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπροσώπους της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, καθώς και στο Γιώργη Αμπαζή υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη ΛΑΣ και μέλους του ΔΣ της ΔΗΚΕΧ.
Ύστερα από σειρά καταγγελιών και μηνύσεων ο εν λόγω διασύρει τα τελευταία χρόνια τα ως άνω αυτοδιοικητικά στελέχη προσπαθώντας να πλήξει το κύρος τους στη χιακή κοινωνία. Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετά μέλη του νυν δημοτικού συμβουλίου και τον ίδιο τον Δήμαρχο.
Οι κ.κ. Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους άποψη και στάση.
Οι απόπειρες τρομοκράτησης δημοτικών συμβούλων, υπηρετούντων ή υποψήφιων, και γενικότερα η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωή του τόπου, μας βρίσκει κάθετα αντίθετους».
 Ως ΛΑΣ συνεχίζουμε με ψηλά το κεφάλι.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου