Print

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΛΑ.Σ. Δ. Χίου: Στο πλευρό των διωκομένων Μ. Σκούφαλου & Γ. Αμπαζή που δικάζονται στις 30-4-2018

Φωτό αρχείου

Χίος, 25-4-2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Στο πλευρό των διωκομένων Μ. Σκούφαλου  & Γ. Αμπαζή
που δικάζονται στις 30-4-2018
Διεξάγεται στη Χίο, στις 30-4-2018, μετά από πολλές αναβολές πέραν της δικής μας θέλησης, η δίκη των στελεχών του ΚΚΕ, του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου και Δημοτικού Σύμβουλου Μάρκου Σκούφαλου, αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Χίου και μέλους του Δ.Σ. της ΑΔΕΔΥ στη Χίο και του Γιώργη Αμπαζή υποψήφιου Αντιπεριφερειάρχη Χίου στο Β. Αιγαίο με τη ΛΑ.Σ., προέδρου του τοπικού παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, αιρετού στο ΑΠΥΣΠΕ Β. Αιγαίου και ταμία του Συλλόγου Δασκάλων & Νηπιαγωγών Χίου, που διώκονται για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης και εξύβρισης από τον πρώην ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας Chiospress και εκπρόσωπο της ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΚΜΗ, για την πολιτική τους  άποψη και στάση για τις «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις».

Οι Μάρκος Σκούφαλος και Γιώργης Αμπαζής δεν διώκονται για κοινά ποινικά αδικήματα, για προσωπικούς ή άλλους λόγους, αλλά για την πολιτική τους θέση και στάση ενάντια «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις» (ΚΟΙΝΣΕΠ) και στην αποσάθρωση των εργασιακών σχέσεων.  Εξέφρασαν δημόσια τη γνώμη τους  ως όφειλαν, καλώντας το Χιώτικο λαό να αγωνιστεί για τα δικαιώματά του ενάντια στην δράση και τη λειτουργία των ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις απευθείας αναθέσεις και στη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος. Παράλληλα διεκδίκησαν το δικαίωμα των εργαζομένων να εργάζονται με σταθερές εργασιακές σχέσεις, που απειλούνται από τις ΚΟΙΝΣΕΠ, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις κοινωνικών δομών που προωθούνται και μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ.
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου στέκεται στο πλευρό των διωκόμενων και συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα της:
·     για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων, για σταθερές και ανθρώπινες εργασιακές σχέσεις, με ασφάλιση και αξιοπρεπείς μισθούς.
·     Για την πλήρη διαφάνεια  των όποιων συμβάσεων συνάπτει ο δήμος και την εφαρμογή των διαγωνιστικών κανόνων λειτουργίας.
·      Πρωτοπόρα σε κάθε αγώνα, καλεί τους εργαζόμενους να ορθωθούν και να διεκδικήσουν, μη υποκύπτοντας στο φόβο, τη μιζέρια και την υποταγή. Με τη δική τους δύναμη να ξανακατακτήσουν το δικαίωμα για μια ζωή περήφανη, για μια ζωή που τους αξίζει. Για ένα καλύτερο μέλλον, μέχρι την τελική νίκη.-
* Μέχρι τη στιγμή που δίνεται στη δημοσιότητα  η παρούσα ανακοίνωση βρίσκονται ήδη αλληλέγγυοι στον αγώνα μας οι παρακάτω  φορείς:
1.Σωματείο Συνταξιούχων ΕΦΚΑ, ΙΚΑ & Λοιπών Ταμείων Χίου
2.Παγχιακός Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία – Π.Σ.Α.μεΑ.
3.Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Τρικάλων
4.Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε. Αν. Αττικής «Ο ΣΩΚΡΑΤΗΣ»
5.Σύλλογος Εκπαιδευτικών  Π.Ε . Ν. Μαγνησίας
6.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Π. Φαλήρου
7.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Ο Περικλής»
8.Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. Χίου της ΑΔΕΔΥ
9.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Κερατσινίου-Περάματος “Νίκος Πλουμπίδης”
10.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Βύρωνα- Καισαριανής-Παγκρατίου «Ρόζα Ιμβριώτη»
11.Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης
12.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Ν. Δράμας
13.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιφέρειας Λαγκαδά
14. Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αγίου Δημητρίου
15.A΄ Σύλλογος Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε.
16.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου»
17.Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Χίου
18. Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Ν. Γρεβενών
19.Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Πρέβεζας
20.ΕΛΜΕ Χίου
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου